Tietosuoja

Kuka tietojasi käsittelee?

Data Group on valtakunnallisesti toimiva itsenäisten jäsenliikkeiden muodostama tietotekniikan palveluntarjoaja. Data Group -ketjuun kuuluvat yhtiöt ovat sitoutuneet asiakkaidensa henkilötietojen suojaamiseen ja tietosuoja-asetuksen noudattamiseen kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön sekä tietoturvallisen ja reilun toimintatavan mukaisesti.

Tässä tietosuojalausekkeessa kuvataan verkkosivustojemme käyttäjiin sekä verkkokauppa- ja muihin asiakkaisiimme liittyvä henkilötietojen käsittely. Palveluidemme käyttäjä hyväksyy tämän tietosuojalausekkeen ehdot käyttämällä verkkopalveluamme.

Tietojasi käsittelee

Data Group Finland Oy
Pakkalankuja 6, 00151 Vantaa
asiakaspalvelu@datagroup.fi

sekä asiakkaan valitsema tai asiakkaalle valittu Data Group –ketjun jäsenliike. Liikkeet ovat nähtävillä täällä.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot: Tietosuojavaltuutetun toimisto, tietosuoja.fi/yhteystiedot.

Päivitetty viimeksi 10.01.2024.

Mitä tietoja minusta kerätään ja mitä tarkoitusta varten?

Keräämme sivustojemme käyttäjistä tietoja lähetettyjen lomakkeiden, chat-keskusteluiden, kyselyiden, rekisteröitymisten ja tilausten yhteydessä. 

Tietojen käyttötarkoitus on

  • Asiakaspalvelu
  • Asiakassuhteiden hallinta, hoitaminen ja ylläpito
  • Tuotteiden ja palveluiden myynti, tuottaminen ja laskutus
  • Palveluidemme kehittäminen

Sivuston kävijöiden toimia sivustolla tilastoidaan ja analysoidaan anonyymisti ilman henkilötietoja. Tiedoista muodostetaan ryhmiä palveluiden ja liiketoiminnan kehittämiseksi, markkinoinnin kohdentamiseksi ja sisällön kiinnostavuuden lisäämiseksi.

Keräämme ja käsittelemme asiakassuhteen hoitamiseen tarvittavia tietoja:

  • Yhteystiedot kuten nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, yrityksen tai organisaation yhteystiedot, henkilön tehtävänimike tai asema yrityksessä tai organisaatiossa ja käyttäjän mahdollisesti muut syöttämät tiedot
  • Asiakassuhdetta koskevat tiedot kuten tilaus-, peruutus-, laskutus- ja maksutiedot sekä asiakaspalautteet ja yhteydenpidon tiedot
  • Käyttäjän antamat luvat, suostumukset, kiellot ja tiedot kiinnostuksen kohteista sekä kyselyiden ja tutkimusten yhteydessä antamat tiedot
  • Käyttäjän suorittamat toimenpiteet sivustolla

Käytämme joissakin tapauksissa tietojen päivittämisessä ja täydentämisessä ulkopuolisia tietolähteitä.

Millä perusteella henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Henkilötietojen käsittelymme perustuu tietosuoja-asetuksen sallimiin perusteisiin eri tilanteissa seuraavasti:

  • Käsittelemme asiakkaan antamia tietoja perustuen sopimukseen ja toteuttaaksemme oikeuksiamme ja velvoitteitamme liittyen tuotteeseen tai palveluun, jonka asiakkaamme on meiltä ostanut tai tilannut.
  • Käsittelemme tietoja asiakassuhteissa suhteiden solmimiseen, tuotteiden ja palveluiden myymiseen, asiakas- ja muiden palveluiden tuottamiseen, palveluiden, liiketoiminnan ja asiakaspalvelun kehittämiseen sekä väärinkäytösten ennalta ehkäisemiseen ja selvittämiseen sekä tietoturvan varmistamiseen.
  • Saatamme myös käsitellä käyttäjän antamia tai palveluiden käytöstä kerättyjä tietoja perustuen käyttäjän antamaan suostumukseen niissä tilanteissa, joissa suostumus on lain mukaan tarpeen.
  • Käsittely voi myös perustua lakisääteisen velvoitteen noudattamiseen, koska voimme olla velvoitettuja säilyttämään joitakin tietoja noudattaaksemme kirjanpito- tai muuta pakottavaa lainsäädäntöä tai vastataksemme takuu- ym. velvoitteista vielä asiakassuhteen tai muun henkilötietojen käsittelyperusteen päättymisen jälkeenkin.

Tämä sivusto käyttää evästeitä

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka verkkosivusto tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeeseen voidaan tallentaa tietoja, joiden avulla sivusto muistaa käyttäjän tekemät toimet ja valinnat. Lisäksi evästeiden avulla voidaan seurata, millä muilla verkkosivuilla käyttäjä vierailee.

Käytämme sivustollamme evästeitä seuraaviin asioihin:

  • Sivuston toiminnan mahdollistaminen
  • Käyttäjäkokemuksen personointi
  • Käyttäjän seuranta

Sinulla on mahdollisuus estää evästeiden käyttö tai tyhjentää evästeet selaimen asetuksista. Huomaa, että evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa palveluidemme toiminnallisuuteen.

Voit hallita ja tutustua tarkemmin käyttämiimme evästeisiin hallitse evästeasetuksia -sivulla.

Luovutetaanko tietojani eteenpäin?

Käsittelemme henkilötietoja Data Group –ketjun sisällä. Data Group –ketjun jäsenliikkeet ovat nähtävillä täällä.

Emme myy, vuokraa, siirrä tai luovuta verkkopalvelun kautta saamiamme henkilötietoja ulkopuolisille ilman käyttäjän suostumusta, ellei se ole välttämätöntä tuotteen myymisen tai palvelun tuottamisen mahdollistamiseksi.

Kuinka kauan tietojani säilytetään?

Säilytämme asiakastietoja tyypillisesti kymmenen vuotta asiakassuhteen päättymisen jälkeen.

Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Aina kun on mahdollista, olemme valinneet tietojesi säilytyspaikaksi tietoturvalliset, Suomessa tai Euroopassa sijaitsevat palvelinkeskukset.

Käsittelemme tietoja pääsääntöisesti Suomessa. Verkkopalvelumme dataa käsitellään Euroopassa ja USA:ssa Amazonin, Microsoftin ja Googlen palvelimilla.

Mitä oikeuksia ja mahdollisuuksia minulla on henkilötietojeni käsittelyyn liittyen?

Sinulla on oikeus saada tietoa henkilötietojesi käsittelystä ja oikeus tarkastaa omat henkilötietosi. Voit myös milloin tahansa pyytää käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisten, tarpeettomien, puutteellisten tai vanhentuneiden henkilötietojesi oikaisemista, päivittämistä, täydentämistä tai poistamista. Huomaa kuitenkin, että sellaisia henkilötietoja ei voida poistaa, joiden säilyttämistä laki edellyttää tai jotka ovat välttämättömiä tässä selosteessa kuvatuissa käyttötarkoituksissa.

Pyydämme ensisijaisesti ottamaan yhteyttä sen Data Group -liikkeen asiakaspalveluun, jonka asiakkaana olet ollut tai jonka kanssa olet asioinut. Data Group –ketjun jäsenliikkeet ovat nähtävillä täällä. Voit lähettää tähän tietosuojalausekkeeseen liittyvät tiedustelut myös osoitteeseen:

Data Group Finland Oy
asiakaspalvelu@datagroup.fi

Käsitellessämme henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumus. Emme sen jälkeen käsittele henkilötietoja, ellei käsittelyyn ole olemassa muuta oikeusperustetta.

Sinulla on oikeus vastustaa tai rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä tietosuoja-asetuksen ja muun Suomessa sovellettavan lainsäädännön määrittelemissä tilanteissa.

Mikäli koet, että henkilötietojasi on käsitelty tämän tietosuojalausekkeen ja voimassa olevan lainsäädännön vastaisesti, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle.

 

 

Kartta

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.