Häggman: Vi uppskattar sakkunskapen och bredden hos DG Creative

Knut Häggman, IKT-ansvarig vid Nykarleby stad,trivs med sitt jobb. Häggman jobbar med normalt underhåll och support men det händer sig också att han snabbt skall agera när faror som hotar säkerheten uppstår. 


- Det finns ingen riktigt vanlig dag som IKT-ansvarig i en stad, säger Häggman som tidigare i yrkeskarriären också jobbat som datalärare. Mångfalden av arbetsuppgifter är utmanande men också berikande. 

Både materiellt och säkerhetsmässigt har mycket ändrat sedan Häggman började jobba inom IKT-funktionerna i Nykarleby. 

- Jag började jobba här 2003 och då hade man en 15 tums skärm och en stor arbetsstation. Allt ser så annorlunda ut idag. Men också kraven och tänket kring IT-säkerhet har förändrats för kommunerna. Hotbilderna blir flera hela tiden när det kommer till IT-säkerhet. 

Häggman berättar att man ändå på en allmän nivå är mera medveten om vad man ska reagera på när det kommer till t.ex. suspekta mail. 

- Det här finns alltid med i våra tankar och ur teknisk synvinkel jobbar vi med att försöka förebygga på olika sätt, säger Häggman. Vi behöver alltid mera fortbildning och branschen förändras ständigt. 

Knut Häggman har länge samarbetat med DG Creative kring stadens servrar, nätverk och säkerhet. Idag köper Nykarleby både produkter och tjänster av Creative, och samarbetet har funnits i många år. 

- Det jag uppskattar med DG Creatives team är sakkunskap och den bredd de erbjuder. De är nära och ger lokal service på svenska. Det har fungerat väldigt bra genom alla år! 

DG Creatives event kring IT-säkerhet är på gång samma vecka vi träffas och Häggman kommer att delta. 

- Jag ser fram emot att få lyssna till olika gästföreläsare och få information om nya lösningar på utmaningar vi har, säger Häggman.
 

Läs även dessa referenser

Novias ICT-chef Johan Kempe: “Vi vill ha kunniga och lokala samarbetspartners”

Läs mer
RogerSödö

Vi uppskattar kunskapsbredden

Läs mer

Det är alltid någon som svarar när man behöver hjälp

Läs mer

Häggman: Vi uppskattar sakkunskapen och bredden hos DG Creative

Läs mer

Jbb:s IT-utvecklingschef Johan Rönnqvist: Det finns ett djupt förtroende mellan oss

Läs mer

Kontakta oss

Jag godkänner onlinetjänstens användarvillkor.