Ergonomiatuotteet työpisteen ergonomia Contour
07.07.2021 |  Data Group & Contour Design

Testa och plocka ihop en passande distansarbetspunkt åt dig själv

En dålig arbetsergonomi kan leda till långvariga problem i stöd- och rörelseorganen.

En två veckor lång testperiod berättar redan vilken lösning som passar just dig.

I Finland kostar en dags sjukledighet i medeltal 300 euro för arbetsgivaren, plus möjliga läkarkostnader. Om man adderar utgifterna för operationer så talar vi redan om tusentals euro.

– I Finland ställer man sig bakvänt till ergonomi. För många betyder ergonomi det att man korrigerar skador som redan har uppstått. Nej, utan ergonomin borde man få i skick innan skadorna kommer så att problemet inte ens hinner uppstå, säger nyckelkundschefen på Contour Design Joonas Ruuskanen.

Dåliga ställningar som orsakar smärta kan till exempel orsaka karpaltunnelsyndrom eller inflammation i senskidorna. I värsta fall kan de kräva operation och lång sjukledighet.

– Problemen börjar ofta i det skedet då man går från kontorsarbete till distansarbete. En laptop fungerar bra för att kolla sin e-post men inte för kontinuerligt arbete.

Som lösning på problemen föreslår Ruuskanen en RollerMouse-centermus som läggs framför tangentbordet.

– Vi erbjuder kunden 14 dagars tid för att testa musen i den egna vardagen. Under två veckors tid, utan förbindelse, får man också testa en enhands Unimouse-mus där man justera handledens vilovinkel ergonomiskt.

– Balance Keyboard-tangentboret, som ställer in skrivvinkeln negativt, tillsammans med den ergonomiska musen minskar märkbart på påfrestningarna på handleden och händerna då händernas och armarnas ställning är rätt och de kan vila mot bordet avslappnat.

Köp RollerMouse-produkter här.

 

 

Läs också dessa artiklar

Säkra bra inomhusluft på arbetsplatser och skolor

Läs mer

Microsoft 365 Copilot - Nytt AI-assistent för arbete

Läs mer

Hur förbereder man sig för exceptionella situationer?

Läs mer
Samsung Led-seinä

Samsungs LED-vägg erbjuder en stor displayyta

Läs mer

Kontakta oss

Jag godkänner onlinetjänstens användarvillkor.