Samsung Enterprise Edition puhelimet

Den datasäkra och lätt administrerade Samsungs Enterprise Edition-utrustningen fyller företagens behov

Samsung Enterprise Edition (EE) -konseptet underlättar administrationen av telefoner, förbättrar datasäkerheten och effektiverar användningen av utrustningen.

Nu erbjuds många olika alternativ för administrationen och ett viktigt tillägg till Enterprise Edition-telefonerna, en datasäkerhetsuppdatering på upp till fem år, ingår beroende på avtalet. Samsung Enterprise Edition frigör tid för dig för viktigare arbetsuppgifter.

- Enterprise Edition är i första hand ämnat för B2B-kunder som har behov av datasäkra produkter med lång livscykel, berättar Samsungs produktchef Christian Kyllerman.

I Enterprise Edition-kollektionen ingår också tabletter för företag. Kollektionen är lämplig för företag av alla storlekar.

- Vi tänker oss först ett företag med 20 anställda som inte administrerar sin utrustning alls för tillfället – utrustning som innehåller företagets e-post, företagsdata och stor mängd personliga data. Genom att införskaffa EE-utrustning kan företaget vara säkra på att de uppdateras kontinuerligt enligt den nyaste datasäkerheten upp till fem år. Företaget kan också ta ibruk Knox Suite-adminstreringsfunktionerna helt utan extra kostnad. Knox Suite innehåller många lösningar som ger företaget möjlighet att till exempel bergänsa användningen av företagets telefoner så att datan hålls i säkerhet. Företaget kan också tömma utrustningen på information om de blir stulna, berättar Kyllerman.

Begränsningsmöjligheterna gäller endast arbetstelefonerna - telefoner som ingår i anställningen, tjänstetelefoner, kan inte begränsas på samma sätt. Tjänstetelefonerna kan ändå ställas in med egenskaper som rör datasäkerhet och med Knox-lösningen kan man begränsa arbetsgivarens data till ett eget område.

- Enligt EE-konceptet garanterar vi på Samsung en 24 månaders tillverkningscykel för utrustningen. Det är en väldigt bra egenskap för större organisationer. Orsaken till det här är att organisationerna i fråga testar och certifierar alltid ny utrustning och kan på en lång livscykel standardardisera viss utrustning utan att de måste testa och certifiera kontinuerligt ny konsumentutrustning med kortare livscykel.

– Företagen kan också ha en egen utvecklad applikation som fungerar på mobila enheter och som är viktig för deras affärsverksamhet. Om Android-operativsystemet får en ny uppdatering så installeras uppdateringen på all utrustning i företaget. I värsta fall kan det leda till att en kritisk applikation för affärsverksamheten slutar fungera eller fungerar på ett oönskat sätt. Den här situationen kan man undvika med hjälp av Knox E-FOTA-tjänsten. Knox E-FOTA ingår i Knox Suite-lösningen som är gratis då du köper en Enterprise Edition- utrustnng. Men hjälp av Knox E-FOTA kan företaget sätta begränsningar för vilken uppdateringsnivå utrustningen ska uppdateras till. Till exempel att utrustningen bara ska uppdateras till och med uppdateringspaket 6.5. Då uppdateringspaket 6.6 publiceras kan företaget testa den nya uppdateringen grundligt och försäkra sig om att det är kompatibelt med företagets interna appliationer. Efter det här kan företaget skicka uppdateringen till all sin utrustning så att de är helt up-todate och skyddade, säger Kyllerman.

Fördelarna med Enterprise Edition:

1. Garanterad 24 månaders tillverkningscykel för utrustningen. Utrustningen finns 24 månader på marknaden vilket inte är fallet med vår konsumtionsutrustning.

2. Utrustningen har under 4-5 år regelbundna datasäkerhetsuppdateringar (varje kvartal eller månatligen).

3. Knox Suite ingår i utrustningen under ett år gratis. Knox Suite innehåller ett antal administrationslösningar.

 

 

Läs också dessa artiklar

Säkra bra inomhusluft på arbetsplatser och skolor

Läs mer

Microsoft 365 Copilot - Nytt AI-assistent för arbete

Läs mer

Hur förbereder man sig för exceptionella situationer?

Läs mer
Samsung Led-seinä

Samsungs LED-vägg erbjuder en stor displayyta

Läs mer

Kontakta oss

Jag godkänner onlinetjänstens användarvillkor.