Dell etätoimisto laitteet
11.11.2020 |  Data Group & Dell

En fungerande distansarbetspunkt ökar arbetseffektiviteten och fungerar väl vid distanspalavrar

Arbetet behöver inte vara ett problem hemmavid fast man inte har ett skilt arbetsrum.

Dell erbjuder verktygen för arbetspunkten för ett modernt distansarbetande: bärbara datorer, tangentbord, datamöss, extra skärmar och ljudteknik.

Enligt Dells produktmarknadschef Onni Vuorio räcker en liten laptopsskärm inte nödvändigtvis för ett effektivt distansarbete. Effektiviteten och funktionaliteten kan förbättras med flere skärmar.

– I de separata skärmarna finns nuförtiden ofta strömförsörjning till datorn. Sålunda får man via USB-C-anslutningen datorn, skärmen och strömförsörjningen kopplad med endast en kabel.

Dell lisänäyttö

 

 

 

Undersökningar visar att arbetseffektiviteten ökar med 20 % då man använder flera skärmar. I distansarbete betjänar två skärmar utomordentligt vid exempelvis videokonferenser.

– I den ena skärmen kan man ha presentationen framme och i den andra skärmen ser man videopalavern. Då du själv är i tur att presentera är det bra att se både presentationen och mötesdeltagarna. Med bara en skärm ser man många gånger det
samma som de övriga ser, konstaterar Vuorio.

Ett helt nytt sätt att göra en snygg, integrerad arbetspunkt i hemmakontoret är en OptiPlex Ultra PC. Den erbjuder tack vare sina egenskaper ett omfattande arbetsbord utan kabeldjungel: bara en kabel som ska kopplas i väggens uttag. OptiPlex 7070
Ultra-centralenheten kan placeras inuti skärmfoten eller bakom skärmen. I bägge lösningar kan man välja den skärm man önskar.


– Om man inte har ett arbetsrum hemma så borde arbetspunkten vara enkel att rigga upp fast på köksbordet och städa undan efter arbetsdagens slut. Om man använder sin egen dator i jobbet är det viktigt att man erbjuds resurser för dataskyddet. Data kan skickas och hanteras säkert över till exempel en skyddad förbindelse eller via ett moln.

Dell optiplex ultra pieni tietokone

 

 

 

 

 

I distanspalavrar kan ljudkvaliteten vara ett problem.

Sladdlösa hörlurar med mikrofon är ett bra alternativ då man deltar i palavern ensam från en punkt. Om man är flera deltagare från en punkt behövs en annan lösning. 

Dells flaggskepp år 2020, Latitude 9510, erbjuder kvalitetshögtalarelement på båda sidor om tangentbordet. Utöver högtalarelementen finns det flera mikrofoner för ljudupptagning.

Dell Latitude 9510 kannettava

 

 

 

 

 

– Du har allt du behöver med dig för ett konferensrum. Ljudåtergivningen i de integrerade lösningarna är nuförtiden på en sådan nivå att det hörs bättre. En del av mikrofonerna mäter och lyssnar på talet som ska återges över linjen. Andra igen lyssnar på omgivande oväsen och kan dämpa det. Lösningen fungerar bäst i konferensutrymmen för ca sex personer.

Läs också dessa artiklar

Ergonomiatuotteet työpisteen ergonomia Contour

Testa och plocka ihop en passande distansarbetspunkt åt dig själv

Läs mer
Dell-Collaboration näyttö

Produktivitet till hemmakontoret med Collaboration-skärmär

Läs mer
Teams-pikaohjeet

Med Teams -jippon går möten smidigt

Läs mer
Fujitsu toimisto

Ekologiskt hållbara anläggningar hjälper till att nå klimatmålen.

Läs mer

Kontakta oss

Jag godkänner onlinetjänstens användarvillkor.