DG Vinkkejä etätyöhön

Var närvarande också virtuellt

Distansarbete utmanar också våra sätt att meddela oss och kommunicera med våra kollegor. Hur kan jag hållas ajour med projektet då jag inte träffar mina kollegor? Hur når jag mitt team enklast och hur kan jag dela filer med dem utan att de drunknar i e-posten?

1. Planera och kommunicera

Gör en aktivitetslista åt dig själv över saker du vill få gjort under dagen på distans. Bestäm när du koncentrerar dig endast på arbetsärenden och meddela dina kollegor när du är anträffbar. Berätta fortlöpande hur saker framskrider. I teamarbete kan du använda t.ex. Microsoft 365 Teams där det är möjligt att bl.a. chatta, hålla distansmöten och dela filer.

2. Inkludera mötesdeltagarna

Distansmöte är inte alltid lätta att hålla. Även i vanliga möten deltar en del aktivt, en del följer mera från sidan och en del gör något helt annat. Det här kommer fram särskilt i distansmöten. För att få allt ut av ett distansmöte är det viktigt att de rätta personerna deltar i mötet och att de är ”virtuellt” närvarande på mötet. Uppmuntra alla att delta! Håll pauser regelbundet och fråga efter andras åsikter i ärenden antingen genom att prata eller i chatfönstret. En del möten kan vara bra att hålla som promenadmöten exempelvis.

3. Håll kontakt

De bästa idéerna föds oftast då man pratar i korridoren eller under kafferasten. Många som jobbar på distans saknar dessa stunder. Håll kontakten med dina kollegor fast ni inte har något egentligt möte inbokat. Du kan t.ex. ringa din kollega och fråga hur det går och om hon/han behöver hjälp i något ärende. Du kan dela en nyhet, åsikt eller ordna fast en bildtävling.

Bättre samarbete med Microsoft 365

Distansarbete har ändrat på sättet hur vi arbetar. Samtidigt utvecklas lösningar som underlättar arbetet hela tiden. Vår Microsoft 365 -tjänst inkluderar alla kontors- och kommunikationsegenskaper som behövs för ett bättre samarbete inom företagen.

  • Kända Office-applikationer: Outlook, Word, Excel, PowerPoint och OneNote
  • Teams-möten och teamarbete
  • E-post och kalender
  • Delning av filer och samanvändning
  • Enhetshantering – problemfri installation av nya
  • arbetsstationer, administration och underhåll
  • Dina programvaror och tjänster hålls alltid up-to-date
  • Den lokala experten tar i bruk Microsoft 365 för din räkning och vårt stöd löser eventuella problem snabbt
  • En dataskyddad arbetsmiljö

Läs också dessa artiklar

Ergonomiatuotteet työpisteen ergonomia Contour

Testa och plocka ihop en passande distansarbetspunkt åt dig själv

Läs mer
Dell-Collaboration näyttö

Produktivitet till hemmakontoret med Collaboration-skärmär

Läs mer
Teams-pikaohjeet

Med Teams -jippon går möten smidigt

Läs mer
Fujitsu toimisto

Ekologiskt hållbara anläggningar hjälper till att nå klimatmålen.

Läs mer

Kontakta oss

Jag godkänner onlinetjänstens användarvillkor.