ThomasEnroth

Thomas Enroth: “Förtroende och tillit är det viktigaste vi har”

När Jakobstadsbon Thomas Enroth studerade till datanom en gång i tiden såg IT-sektorn helt annorlunda ut. En dator var något helt annat för att inte tala om mobilen. Numera kan man tack vare tekniken jobba hemifrån. Annat var det då. 

– Då mailade vi inte på samma sätt och nätuppkoppling var inte vanlig. Det var en annan tid helt enkelt. Den största förändringen är egentligen mobilens roll och funktion och de möjligheter men också säkerhetsaspekter som kommer med där. 

Thomas Enroth jobbar med försäljning och support vid DG Creative. Och kundkontakt är guldet i vardagen. 

– Jag trivs med människor! Det är det bästa som finns att kontinuerligt få jobba fram nya lösningar med kunder, skräddarsy helheter och ge den bästa tänkbara supporten. För Enroth finns inga dumma frågor. Alla frågor som kommer på bordet besvaras med respekt. Det är så man bygger förtroende. 

– Vi jobbar med förtroende och tillit. När allt fungerar så hör man sällan av kunden i vardagen. Men det betyder också att vi jobbat förebyggande - och ofta med skräddarsydda lösningar. Det gör att vardagen för kunden flyter på och känns trygg.

Ett säkert system ska också vara användarvänligt. Det får inte finnas motsättningar där. 

– Det ska gå hand i hand! Det finns vissa grundläggande saker som vi alltid börjar med: brandmur, VPN kontakt, tvåvägsautentisering samt säkra lösenord. Från det framåt så skräddarsyr vi enligt behov och verksamhet när det kommer till säkerhet. 

Men hur är det privat om man jobbar med IT-säkerhet: Är man ständigt orolig? 

– Nej, säger Enroth och skrattar. Men mobilen är ett osäkerhetsmoment numera. Tänk om den blir stulen med all information som en mobil bär på! Det kan handla om e-post och banksystem som gör en extra sårbar. Vi på DG Creative vet att förebyggande arbete är det som förutsätts - i alla skeden. Och idag har vi också verktyg för att hantera och skydda mobila enheter. 
 

Läs också dessa artiklar

IT-konsult Mårten Andtbacka: “Vi stampar aldrig på stället”

Läs mer

IT-konsult Alex Lillsunde: “Det fungerar inte att stänga av intresset efter arbetstid”

Läs mer

Vi flyttar i Vasaregionen

Läs mer

Vi rekryterar nu flera medarbetare

Läs mer

Kontakta oss

Jag godkänner onlinetjänstens användarvillkor.