Teams-pikaohjeet
28.06.2021 |  Data Group

Med Teams -jippon går möten smidigt

Har du redan Microsoft Teams?

SDet är en applikation som hjälper i kommunikationen och ingår i Microsoft 365-paketet. Vi presenterar några enkla knep som snabbar upp palavrarna.

1. Så här byter du din bakgrundsbild i Teams

Byte av bakgrunden fungerar inte i Teams via en browser utan du behöver Teams-applikationen för Windows eller Mac.

1. Välj bild. Det rekommenderas att använda de vanligaste skärmarnas bildstorlekar tex. 1920 x 1080 pixel. Bildformatet kan vara .jpg eller .png.

  • Windows: C:\Users\kayttajanimesi\ AppData\Roaming\Microsoft\ Teams\Backgrounds\Uploads
  • Mac: ~/Library/Application Support/Microsoft/Teams/Backgrounds

3. Då du startar eller deltar i ett videomöte och välj fler åtgärder och tryck på ”Använd bakgrundseffekter”. Om du inte ser det här alternativet, uppdatera applikationen.

Teams - Taustatehosteet

4. I skärmens högra kant öppnas en meny där du kan välja antingen en färdig bild eller din egen. De egna bilderna finns längst ner i listan. Du kan förhandgranska bakgrundsbilderna innan du tar dem ibruk.

Teams - Taustatehosteet

 

2. Grupprum (Breakout rooms)

Med grupprum kan mötesorganisatören dela in mötesdeltagarna i mindre virtuella rum. I mötets inställningar-balken finns en Grupprum-knapp där det också finns de inställningar som hör till egenskapen. Endast mötesorganisatören ser denna knapp.

Teams - pienryhmätilat - breakout rooms 1

Mötesorganisatören kan:

  • Skapa max 50 grupprum
  • Skapa, flytta och radera grupprum
  • Flytta deltagare från ett grupprum till ett annat
  • Välja om deltagarna flyttas till grupprummen forcerat eller via godkännande
  • Välja om deltagarna flyttas till grupprummen automatiskt eller genom att lottas

Mötesdeltagarna kan:

  • Ansluta till ett möte där grupprum används
  • Dela innehåll i grupprummet
  • Diskutera/chatta i grupprummet (chathistorien kan ses av organisatören)

Mötesdeltagaren kan inte byta grupprum själv utan organisatören delar in deltagarna i grupprum. Deltagarna kan inte heller ansluta tillbaka till huvudmötet utan att organisatören flyttar dem dit. Organisatören kan också skicka meddelanden till grupprummen utan att själv ansluta till grupprummet.

3. Snabbförfrågan

Med Microsoft Forms kan du skapa en snabbförfrågan på några sekunder i Teams-kanalen eller i chatboxen på mötet. Egenskapen kan man använda för till exempel korta förfrågningar, för feedback eller frågesporter. På det här sättet får man mötesdeltagarna mer engagerade i mötet.

Teams - forms pikakysely 1

Gå till kanalen eller chatten där du vill lägga till en förfrågan. Välj formulär i teams-fönstret. Om du inte ser formulär-ikonen, välj ”lägg till en flik” och skriv ”Forms”. Lägg till frågorna och svarsalternativen. Välj Spara. Förhandstitta på förfrågan och välj sedan Redigera om du vill göra ändringar eller välj Skicka om du vill publicera den. Resultaten syns för alla deltagare i realtid.

4. Videogalleri och Tillsammans-läge

I virtuella möten rekommenderas att en videobild används så att kommunikationen är mångsidigare och mera aktiv. Med videogalleriet kan mötesdeltagarna se allas videobild i skärmen. Mötet visar max 50 deltagares videobild.

Om du vill flera än nio videobilder, välj Stort galleri. I Tillsammans-läget så försvinner deltagarnas bakgrundsbilder helt och personernas ansikten och kroppar läggs tillsammans med de andra i ett ”virtuellt rum”. Varje deltagare har en delad, fast position i det här rummet. I rummet kan man peka på en annan deltagare eller titta åt dennes håll.

Om ni behöver lite uppiggning på veckopalavern kan ni alltid testa Tillsammans- läget.

Fråga mer om Teams

 

 

Läs också dessa artiklar

Hur förbereder man sig för exceptionella situationer?

Läs mer
Samsung Led-seinä

Samsungs LED-vägg erbjuder en stor displayyta

Läs mer

Med moderna verktyg mer nöjd personal och mer produktiva faktorer

Läs mer

Den bästa teknologin för att skydda din information

Läs mer

Kontakta oss

Jag godkänner onlinetjänstens användarvillkor.