IT-konsult Mårten Andtbacka: “Vi stampar aldrig på stället”

IT-branschen söker idag med ljus och lykta efter kunniga medarbetare. DG Creative har lyckan att ha ett stort team med kunniga IT-konsulter som hela tiden vill det där lilla extra.  Inom IT-säkerhetsfrågor gäller det att alltid ligga ett par steg före. 

Mårten Andtbacka jobbar som IT-konsult och handhar också enhetshanteringen för många kunder. Då är det frågan om att systematisera processer, förstå hur ett företag skall hantera både datorer, telefoner och programvaror och deras livscykler. Säkerhetsriskerna med datorer och mobila enheter är något som företagen blivit allt mer medvetna om och där hjälper vi till att hitta de rätta verktygen.

Andtbacka har jobbat på DG Creative i 20 år och sett branschen förändras snabbt. Under det senaste året har förändringen varit minst sagt påtaglig inom IT-branschen och Andtbacka har jobbat hemifrån mycket på grund av coronaläget. 

 – Det var inte så länge sedan som vi använde oss av disketter - allt skulle startas upp med hjälp av en diskett, skrattar Andtbacka och ser tillbaka på tiden då det var maskinerna och datorerna som styrde hur man rörde sig fysiskt i arbetet. 

 – Numera är nätförbindelserna goda och man kan fjärrstyra allt på distans.

Aldrig en tråkig dag på jobbet

Andtbacka trivs ypperligt på sin post som IT-konsult och är övertygad om att han valde rätt i tiderna. Jobbet som IT-konsult innebär ständig kundkontakt och relationsbygge, vilket Andtbacka gillar.

– Att vara IT-konsult handlar inte enbart om sakkunskap utan också om att ha social kompetens. Man behöver kunna stöda upp, hantera problemlösning och veta var och när kunden behöver stöd. 

Andtbacka jobbar med olika branscher och gillar en vardag där det egentligen med kort varsel kan hända mycket.
 
– Som IT-konsult gäller det att vara flexibel och lyssna in. Österbottniska företag är rätt bra på säkerhetsfrågor men behöver fortsätta utvecklas. Här är man aldrig klar. De som gör intrång i systemen är alltid ett steg före då vet man att det är en kamp om tiden. För att hålla mig up to date deltar jag i utbildningar och kurser.  

En stark sammanhållning i bolaget

DG Creatives stora styrka är att bolaget lyckats skapa långvariga medarbetarrelationer. Teamet präglas av en stark sammanhållning vilket i sin tur stärker kundrelationer. Här jobbar man gärna i team samt ger och får förtroende.

Läs också dessa artiklar

IT-konsult Mårten Andtbacka: “Vi stampar aldrig på stället”

Läs mer

IT-konsult Alex Lillsunde: “Det fungerar inte att stänga av intresset efter arbetstid”

Läs mer

Vi flyttar i Vasaregionen

Läs mer

Vi rekryterar nu flera medarbetare

Läs mer

Kontakta oss

Jag godkänner onlinetjänstens användarvillkor.