IT-konsult Alex Lillsunde: “Det fungerar inte att stänga av intresset efter arbetstid”

Han kom in i företaget via ett sommarjobb 2017. Karlebybon Alex Lillsunde är mycket nöjd över att han fick bli en del av ett team som har det så bra tillsammans. 

Innan Alex Lillsunde började som IT-konsult på DG Creative utbildade han sig till ingenjör på Yrkeshögskolan Novia.

– Här är ingen dag den andra lik. Konsultarbete inom IT-branschen passar mig fint på alla sätt. Man kan aldrig bli uttråkad. Jag jobbar numera med både fasta- och strökunder. Allt enligt de uppdrag som kommer in! 

Lillsunde uppskattar att jobbvardagen bjuder på annorlunda uppdrag.

– Det är inte alla dagar men står uppe i en mast på 30 meters höjd och jobbar med installationsarbeten, men ibland händer det. Det är både spännande och givande att via kunder få göra sådana här uppdrag. 

IT-branschen förändras snabbt och det kräver en hel del av de som jobbar inom den. Som IT-konsult ser Lillsunde att det gäller att ha ett starkt intresse även vid sidan av jobbet. Det är närmast ett måste. 

– Det fungerar inte att stänga av det intresset efter arbetstid. Jag lär mig mycket på egen hand med hjälp av sajter som till exempel Reddit. Trenderna kommer långt ifrån just USA och då vill vi gärna vara ett par steg före i utvecklingen.

Nätverksbygget ser han också som en viktig del av jobbet.

– Jag gillar att bygga nätverk och njuter av att få jobba med människor. DG Creative har fart på nu på alla håll och kanter! För mig är kundservicen och det sociala jätteviktigt. Man behöver kunna möta upp människor, läsa dem och lyssna i vårt arbete. Mycket med säkerhet och installationsarbeten handlar sist och slutligen om förtroende. 
 

Läs också dessa artiklar

IT-konsult Mårten Andtbacka: “Vi stampar aldrig på stället”

Läs mer

IT-konsult Alex Lillsunde: “Det fungerar inte att stänga av intresset efter arbetstid”

Läs mer

Vi flyttar i Vasaregionen

Läs mer

Vi rekryterar nu flera medarbetare

Läs mer

Kontakta oss

Jag godkänner onlinetjänstens användarvillkor.