Microsoft Office 365 varmuuskopiointi
24.06.2021 |  Data Group

Du kom väl ihåg att säkerhetskopiera - Tänk om det skulle göras automatiskt?

Alla råkar ut för mänskliga misstag i IT-miljön: e-post raderas i misstag, någon slutar på jobbet och livsviktig information finns i personens e-post. StorageIT:s EASY Varma kommer med en fungerande lösning för säkerhetskopiering.

Microsoft 365 säkerhetskopierar inte automatiskt utan ansvaret ligger hos användaren.

Med hjälp av StorageIT:s Microsoft 365-säkerhetskopieringstjänst EASY Varma kan man säkerställa att viktig information bevaras och att till exempel försvunnen e-post återställs i användarens inbox.

– Det är mycket enkelt att ta tjänsten ibruk och återställandet av data testas samtidigt, eller användaren märker inte av tjänsten i praktiken, berättar Kaarlo Lajunen från StorageIT.

Tjänsten är osynlig och användarvänlig för slutanvändaren. Det skapades för företagets behov och inkluderar Microsofts e-postlåda, SharePoint, OneDrive och Teams.

Lösningen baserar sig på VEEAM-teknologi för säkerhetskopiering, eller data kopieras över i flere olika lokationer. Tjänsten kräver i praktiken inga åtgärder av den som använder den. Den fungerar automatiskt året runt och övervakningen övervakar säkerhetskopiorna och ger larm vid felfunktion.

– Åtgärderna som görs vid idrifttagning gör man hos StorageIT. Säkerhetskopieringen sker från Microsofts moln till StorageIT:s lagringsutrymme. Vid återställning av data måste man i alla fall göra vissa saker men till exempel återställande av enskilda e-postmeddelanden kräver bara några tryckningar, säger Toni Koskinen på StorageIT.

StorageIT är en inhemsk tjänsteleverantör som erbjuder tjänster i inhemska moln dvs kundens data stannar inom Finlands gränser i alla situationer. Datasäkerheten är garanterad och maskinsalen som finns i ett brandsäkert datacenter och där datan alltså finns uppfyller kraven i ISO 27001.

– Vi har vissa praxis som vi realiserar tillsammans med kunden. För återställande av data får vi användarnamnen till kundens nätverk så att vi kan skapa en förbindelse där data kommer in i vår sal till säkerhetskopieringen. Data flyttas krypterad och den håller sin inom Finlands gränser, säger Koskinen.

Fråga mer om säkerhetskopiering

 

 

Läs också dessa artiklar

Microsoft Office 365 varmuuskopiointi

Microsoft 365-licenser förnyas - Hur förbereder jag mig för förändring?

Läs mer
Storage IT - varmuuskopiointi

Säkerhetskopiering ger sinnesfrid

Läs mer
Salasanojen hallinta parantaa tietoturvaa

En centraliserad administration av lösenord stärker dataskydd

Läs mer
Datan määrä kasvaa yrityksissä

Datamängden i företagen växer snabbt - Se till att lagra data klokt

Läs mer

Kontakta oss

Jag godkänner onlinetjänstens användarvillkor.