Microsoft Office 365 varmuuskopiointi
24.06.2021 |  Data Group

Du kom väl ihåg att säkerhetskopiera - Tänk om det skulle göras automatiskt?

Alla råkar ut för mänskliga misstag i IT-miljön: e-post raderas i misstag, någon slutar på jobbet och livsviktig information finns i personens e-post. StorageIT:s EASY Varma kommer med en fungerande lösning för säkerhetskopiering.

Microsoft 365 säkerhetskopierar inte automatiskt utan ansvaret ligger hos användaren.

Med hjälp av StorageIT:s Microsoft 365-säkerhetskopieringstjänst EASY Varma kan man säkerställa att viktig information bevaras och att till exempel försvunnen e-post återställs i användarens inbox.

– Det är mycket enkelt att ta tjänsten ibruk och återställandet av data testas samtidigt, eller användaren märker inte av tjänsten i praktiken, berättar Kaarlo Lajunen från StorageIT.

Tjänsten är osynlig och användarvänlig för slutanvändaren. Det skapades för företagets behov och inkluderar Microsofts e-postlåda, SharePoint, OneDrive och Teams.

Lösningen baserar sig på VEEAM-teknologi för säkerhetskopiering, eller data kopieras över i flere olika lokationer. Tjänsten kräver i praktiken inga åtgärder av den som använder den. Den fungerar automatiskt året runt och övervakningen övervakar säkerhetskopiorna och ger larm vid felfunktion.

– Åtgärderna som görs vid idrifttagning gör man hos StorageIT. Säkerhetskopieringen sker från Microsofts moln till StorageIT:s lagringsutrymme. Vid återställning av data måste man i alla fall göra vissa saker men till exempel återställande av enskilda e-postmeddelanden kräver bara några tryckningar, säger Toni Koskinen på StorageIT.

StorageIT är en inhemsk tjänsteleverantör som erbjuder tjänster i inhemska moln dvs kundens data stannar inom Finlands gränser i alla situationer. Datasäkerheten är garanterad och maskinsalen som finns i ett brandsäkert datacenter och där datan alltså finns uppfyller kraven i ISO 27001.

– Vi har vissa praxis som vi realiserar tillsammans med kunden. För återställande av data får vi användarnamnen till kundens nätverk så att vi kan skapa en förbindelse där data kommer in i vår sal till säkerhetskopieringen. Data flyttas krypterad och den håller sin inom Finlands gränser, säger Koskinen.

Fråga mer om säkerhetskopiering

 

 

Läs också dessa artiklar

Med moderna verktyg mer nöjd personal och mer produktiva faktorer

Läs mer

Den bästa teknologin för att skydda din information

Läs mer

Säkert arbete på flera ställen flexibelt utan gränser

Läs mer
Tietoturvan osa-alueet - Tietoturvakartoitus

Instabil situation fler säkerhetsrisker - detta säkerställer säkerheten för ditt företag

Läs mer

Kontakta oss

Jag godkänner onlinetjänstens användarvillkor.