Ypäjän Hevosopisto

Ypäjän hevosopisto - IT-ylläpito talleilla

Ypäjän Hevosopistolla tietotekniikalta vaaditaan paljon monilla osa-alueilla, kuten opetuksessa kilpailuissa ja tulospalvelussa.

Data Group Loimaan ja Ypäjän Hevosopiston yhteistyö sai alkunsa toistakymmentä vuotta sitten, kun IT-tuki Harri Riikonen alkoi kartoittaa oppilaitoksen tarpeisiin sopivaa laitekantaa. Yhteydenotto paikalliseen Data Group -liikkeeseen tuotti tulosta, ja kauppias Marko Virtasen suosituksesta Ypäjälle tilattiin Fujitsun laitteita testattavaksi.

Hevosopistolla on erilaisia tarpeita tietotekniikalle. Pääkriteereinä ovat hyvä hinta-laatusuhde, huollon toimivuus sekä muut erityistarpeet, kuten laitteiden pölynsietokyky talliolosuhteissa. 

Onnistuneen testikäytön jälkeen oppilaitos hankki koneita eri tarpeisiin: Edullisia LIFEBOOK A -sarjan kannettavia hyödynnetään luokkahuoneissa. Telakoitavia ja tehokkaita LIFEBOOK E -sarjalaisia on opettajilla ja muulla henkilökunnalla. Kunnossapidon päällikölle hankittiin CELSIUS-tehotyöasema, joka pyörittää nopeasti paljon suorituskykyä vaativia suunnitteluohjelmistoja.

Haasteellisiin talliolosuhteisiin sopi ESPRIMO Q500 -sarjan työasema, jonka jäähdytys voidaan tarvittaessa sulkea pois päältä, eikä pöly näin pääse koneen sisälle. Kehittyneet prosessorit eivät yleensä lämpene liikaa, mutta mahdollisessa ylikuumentumistilanteissa kone sammuttaa itse itsensä. Kaiken kaikkiaan Hevosopistolla on käytössä noin 100 Fujitsun laitetta.

Kun huolto on kriittinen tekijä 

Oppilaitoksen IT-tuki Harri Riikonen on erityisen tyytyväinen Fujitsu Finlandin huoltopalveluun. ”Laitan vikailmoituksen huollon asiakaspalveluun ja saan vastauksen todella nopeasti. OnSite-takuuehtojen mukaisesti korjaaja tulee paikalle seuraavana työpäivänä. Asiakaspalvelu luottaa omaan selvitykseeni viasta eikä ilmoituksia ole tarvinnut sen enempää perustella”, kehuu Riikonen.

"Olin ottanut kuvan vikaantuneen kannettavan sarjanumerosta ja lähetin kuvan huoltoon. Korjaaja saapui paikalle seuraavana päivänä ja koneen purettuaan totesi, että hänellä on väärän laitteen varaosa mukana. Sitten huomasin, että olin vahingossa lähettänyt toisen koneen sarjanumeron. Uusi oikea osa saapui nopeasti, eikä huollosta veloitettu ylimääräistä kulua. Asiakaspalvelu soitteli vielä perään kysellen huolestuneena pitkittyneestä vasteajasta. Tämä on todella upeaa palvelua."

- IT-tuki Harri Riikonen, Ypäjän Hevosopisto

Paikallista palvelua

Data Group Loimaa todella tuntee asiakkaansa IT-tarpeet, melkein kuin omat taskunsa. Uusia laitehankintoja suunniteltaessa Riikonen ottaa yhteyttä tuttuun kauppiaaseen ja saa paluupostissa useamman ehdotuksen hankintatarpeisiin sopivista konemalleista. Uusinta tekniikkaa myös hyödynnetään mieluusti. Yhteistyö on tiivistä – jopa niin, että Data Group Loimaa tuuraa Riikosen loma-ajat hoitaen käyttäjätuen.

Ypäjän Hevosopisto

Ypäjän hevosopisto

Ypäjän Hevosopisto on Ypäjän kunnassa sijaitseva, Pohjoismaiden suurin hevosalan koulutusta järjestävä oppilaitos. Hevosopiston päätehtävänä on hevosalan ammatillisen perus-, jatko- ja täydennyskoulutuksen järjestäminen. Ammatillisen koulutuksen lisäksi opisto tarjoaa lyhytkursseja, nuorten hevosten koulutusta ja palveluja matkailijoille. Lisäksi vuosittain järjestetään lukuisia ratsastuskilpailuja sekä muita hevostapahtumia, joista merkittävin on Finnderby.

Lue myös nämä referenssit

Kirami Oy

Kirami Oy - Laitteet ja ylläpito pystytään ostamaan yhdeltä toimittajalta

Lue lisää
Puhdistamo IT-ratkaisu

Puhdistamo - Samasta paikasta laitteet, huolto ja ylläpito

Lue lisää
Ravimäkiyhdistys Oy - Office 365

Ravimäkipalvelut Oy - Toimintaamme tukeva IT-ratkaisu

Lue lisää
Työplus - Videoneuvottelu

Työplus - Videoneuvottelu säästää työaikaa ja parantaa etäkokousten laatua

Lue lisää
KW-Component & DG Infonäyttö

KW-Component - Infonäyttöjärjestelmä sisäisessä viestinnässä

Lue lisää
KooKoo

KooKoo Hockey - Myyntiä hallitaan keskitetyllä kassaratkaisulla

Lue lisää
Jylhän sähköosuuskunta

Jylhän Sähköosuuskunta - IT-ympäristö on varmennettu ja virtualisoitu

Lue lisää
Tuholaistorjunta

Nopest - Tuholaisyritys hoitaa asiat ketterämmin

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.