30.06.2021 |  AlhoIT

Sepon Kaluste - Asiakkaalle täysin räätälöity järjestelmä

Sepon Kaluste on vuonna 1961 perustettu kodin huonekaluja valmistava yritys, joka juhlistaa tänä vuonna 60 vuoden taivaltaan. Yritys on täysin kotimainen ja valmistaa Rautalammilla pääasiassa sohvakalusteita. Yrityksen on perustanut nykyisen toimitusjohtajan Ismo Norosen isä, Seppo Noronen.

Sepon Kaluste Oy on käyttänyt Visman Nova ratkaisua vuosia. Kun asiakkuus siirtyi AlhoIT:lle, hyvin nopeasti selvisi, että asiakkaalla on haasteita löytää ratkaisua juuri heidän tuotantonsa ohjaamiseen.

Aiemmin noin 6000 neliömetrin tuotantotiloissa työlistat tehtiin paperille ja muutokset tehtiin täysin manuaalisesti kynällä. Viestien ja informaation kulkemiseen meni paljon aikaa ja se oli hidasta.

“Ennen piti olla joka 10 minuutin välein kyselemässä sisäpuhelimella, missä se sohva on ja se taas keskeytti työntekijöiden työn koko ajan. Nyt ei tarvitse kenenkään juosta ja kysellä. Nähdään sieltä (järjestelmästä) missä se (sohva) kulkee.” -Ismo Noronen, Sepon Kaluste

“Etsin varmaan 10 vuotta semmoista ohjelmaa mikä soveltuisi tällaiseen nopeaan tuotantoon”

Noroselle on esitelty vuosien aikana ympäri Suomea useita eri järjestelmiä eri aloilta, mutta hän on aina törmännyt samaan ongelmaan: Järjestelmät ovat liian raskaita ja vaatisivat melkein oman työntekijän pitämään järjestelmää yllä. Noronen arvelee, että Suomessa on paljon muitakin pienyrityksiä, jotka haluaisivat digitalisoitua, mutta järjestelmien raskaus ja hinta on usein kompastuskivi.

Asiakkaalle täysin räätälöity järjestelmä

”Minun työhistoriani on selainpohjaisten järjestelmien kehityksessä, ja tätä kautta aloimme keskustelemaan asiakkaan kanssa siitä mahdollisuudesta, että AlhoIT rakentaisi asiakkaalle oman ratkaisun.

Visma Novan rajapinnat mahdollistavat suorat tietoliikenneyhteydet ERP järjestelmän ja Työjono sovelluksen välillä. Tämä mahdollisti kustannustehokkaan integraatio mahdollisuuden, joka on täysin automatisoitu. Työjono sovellus itsessään pystyttiin myös pitämään yksinkertaisena, koska käsiteltävä data on ERP järjestelmässä ja sitä vain käsitellään uuden käyttöliittymän kautta. Lopputuloksena asiakkaalle sopiva ratkaisu maltillisilla kustannuksilla.” -Juha Aro, AlhoIT, Asiakkuuspäällikkö, Visma yritysohjelmistot

 

Asiakas tykkäsi erityisesti AlhoIT:n aidosta kiinnostuksesta kehittää toimiva järjestelmä. Suunnittelijat vierailivat ja tutustuivat Sepon Kalusteen toimintaan paikan päällä ja esittivät kysymyksiä työntekijöille. Asiakas oli tyytyväinen myös järjestelmän nopeaan kehitykseen.

“Projekti alkoi kesällä ja otettiin tammikuussa käyttöön.” -Ismo Noronen, Sepon Kaluste

“Kun päätettiin kumpi (AlhoIT vai kilpailija) rupeaa tekemään tätä (järjestelmää), niin kyllähän se Juhan (AlhoIT) aktiivisuus ratkaisi tämän.” -Ismo Noronen, Sepon Kaluste

“Hirveästi säästyy aikaa itse tuotteen tekemiseen ja silloinhan se tuotanto tehostuu.”

Noronen kehuu järjestelmän helppoutta ja nopeutta. Nyt aikaa ei mene enää siihen, että muutokset täytyy itse käydä merkkaamassa kynällä paperille vaan kaikki osastot voivat itse päivittää järjestelmään tekemänsä tehtävänsä ja katsoa sieltä muutamassa sekunnissa, mitä pitää tehdä seuraavaksi. Järjestelmä ei ainoastaan ole tuotantotyöntekijöille hyödyksi vaan auttaa myös johtoa sekä myyntiä. Myyjät voivat helposti katsoa itse järjestelmästä, missä vaiheessa asiakkaan sohva on tuotantolinjalla. Aiemmin informaation kulkemiseen käytetty työaika voidaan käyttää tehokkaaseen tuotantoon.

Työjono-järjestelmä on tuonut Norosen mukaan heille niin paljon hyötyä jo puolessa vuodessa, että hän arvelee, että investointi on maksanut itsensä takaisin nopealla aikataululla.

“Kyllä minä suosittelen AlhoIT:n toimintaa” -Ismo Noronen, Sepon Kaluste

Asiakas on tyytyväinen seuraaviin asioihin:

  • Järjestelmä kehitettiin aitojen tarpeiden ja asiakkaan toiveiden pohjalta.
  • Kehitys tapahtui hyvin nopeasti.
  • AlhoIT reagoi nopeasti muutostoiveisiin.
  • Järjestelmä on ollut edullinen.
  • Järjestelmä on säästänyt huomattavasti työntekijöiden aikaa, joten tuotanto on tehostunut.
  • Johdon ja myynnin stressi on vähentynyt, nyt voi helposti katsoa missä tuotteet menevät linjastolla.

“Täytyy kyllä sanoa, että ihan nappisuoritus” “Täysi kymppi näille kavereille!” -Ismo Noronen, Sepon Kaluste

 

Tutustu Sepon Kalusteen tuotteisiin täältä: https://seponkaluste.fi/

Lue myös nämä referenssit

Mainoslahjamaria Oy - Toiminnanohjausjärjestelmä ja IT-tukea

Lue lisää

Uusi järjestelmä vähentää työtaakkaa varastonhallinnan osalta

Lue lisää

Procemex Oy - Laitteistotoimituksia ja IT-tukipalveluita

Lue lisää

Sepon Kaluste - Asiakkaalle täysin räätälöity järjestelmä

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.