Sataman Röntgen

Sataman Röntgen Oy - Ei keskeytyksiä laitevian vuoksi yhdeksään vuoteen

Kuopiolainen Sataman Röntgen Oy on tyytyväinen IT-kumppaneihinsa, Data Groupiin ja Fujitsuun. Liiketoiminta ei ole keskeytynyt kertaakaan yhdeksään vuoteen laitevian vuoksi.

Sataman Röntgen Oy Kuopiossa ja samaan yhtiöön kuuluva Joen Magneetti Oy Joensuussa tarjoavat röntgenkuvauksia, mammografiaa, ultraäänitutkimuksia sekä nivel- ja vahvakenttämagneettitutkimuksia. Aikaisemmin yritys toimi nimellä Savon Ultramammat Oy.

Terveyspalveluita tuottavan yrityksen toiminta ei voi keskeytyä, ei edes muutamaksi tunniksi. 2010-luvun alussa Sataman Röntgen kasvoi vauhdilla, ja yrityksen johto havahtui kasvaneisiin tietotekniikkatarpeisiin. Hankintalistalla oli uusia työasemia näytöillä, kannettavia, palvelin tallennuskapasiteetilla sekä tukipalvelusopimus. Oli siis löydettävä se sopivin IT-kumppani.

Toimitusjohtaja Rauno Hämäläinen Sataman Röntgenistä kertoo, että IT-kumppanin yhtenä tärkeänä valintakriteerinä oli paikallisuus. Kartoituksen jälkeen kumppaniksi valittiin Data Group Kuopio. Paikallisuuden lisäksi valintaan vaikuttivat kilpailukykyinen hinnoittelu sekä monipuolinen valikoima. ”Saamme yhdeltä toimittajalta kaikki tarvitsemamme: tietokoneet, oheislaitteet, ohjelmistot, tietoturvan sekä tarpeitamme vastaavan tuen”, toteaa Hämäläinen.

Fujitsu valikoitui päälaitemerkiksi

Terveydenhuollossa ja sairaaloissa tietotekniikalta vaaditaan paljon: toimintavarmuutta, kestävyyttä sekä muita erityisominaisuuksia. Ohjelmistotoimittajilla on lisäksi omat vaatimuksensa, mikä asettaa tiukat laatukriteerit kokoonpanoille. 

Fujitsu Finland ja Data Group tarjosivat sopivimman ratkaisun kilpailukykyisellä hinnoittelulla, joten paras hinta-laatusuhde sekä huoltopalveluiden laadukkuus ratkaisivat valinnan.

Asiakkaalle toimitettiin muun muassa radiologien tarvitsemia, DICOM-yhteensopivia Fujitsu P27T-7 -näyttöjä, joiden harmaansävytoisto on tarvittavan hyvä röntgen- ja magneettikuvien arvioimiseen. Radiologi hyödyntää ensisijaisesti kolmen tai viiden megapixelin DICOM-kalibroituja, lääkintälaitedirektiivin mukaisia näyttöpareja laatiessaan lausuntoja. Lisäksi käytössä on FUJITSU CELSIUS -tehotyöasemia Nvidia Quadro -korteilla kapasiteettia vaativien 3D-kuvasarjojen käsittelyyn. Asiakkaan IT-ratkaisua täydentävät Fujitsun palvelin saman valmistajan ETERNUS-levyjärjestelmällä potilastietojen arkistointiin sekä tietojen varmistuspalvelu.

Data Groupin tarjoama tukipalvelusopimus varmistaa kokonaisratkaisun toimivuuden, lyhyellä vasteajalla. Vasteaika määräytyy vian kiireellisyysluokituksen mukaan, mutta pisimmilläänkin se on vain joitakin tunteja. Osa vioista pystytään korjaamaan välittömästi etäyhteyden kautta. Ihan kaikkia ongelmia ei pystytä ratkomaan etänä, joten paikallinen tuki on korvaamaton. Etenkin, jos tutkimusjonossa on kymmeniä asiakkaita odottamassa.

Sataman Röntgen

"Data Groupin Kuopion toimipiste palvelee meitä aina nopeasti, tarjouspyyntöihin vastataan jopa saman päivän aikana. Meihin ollaan aktiivisesti yhteydessä, ja saamme uusinta tuotetietoa sekä koulutusta tarpeemme mukaan. Fujitsun laitteet ovat olleet käytössämme vuodesta 2007, eikä toimintamme ole keskeytynyt koskaan laitevikojen takia. Emme ole pettyneet kertaakaan tuotteisiin tai palveluun - se on aikamoinen saavutus IT-kumppaneilta."

- Toimitusjohtaja Rauno Hämäläinen, Sataman Röntgen Oy

Lue myös nämä referenssit

Kirami Oy

Kirami Oy - Laitteet ja ylläpito pystytään ostamaan yhdeltä toimittajalta

Lue lisää
Puhdistamo IT-ratkaisu

Puhdistamo - Samasta paikasta laitteet, huolto ja ylläpito

Lue lisää
Ravimäkiyhdistys Oy - Office 365

Ravimäkipalvelut Oy - Toimintaamme tukeva IT-ratkaisu

Lue lisää
Työplus - Videoneuvottelu

Työplus - Videoneuvottelu säästää työaikaa ja parantaa etäkokousten laatua

Lue lisää
KW-Component & DG Infonäyttö

KW-Component - Infonäyttöjärjestelmä sisäisessä viestinnässä

Lue lisää
KooKoo

KooKoo Hockey - Myyntiä hallitaan keskitetyllä kassaratkaisulla

Lue lisää
Jylhän sähköosuuskunta

Jylhän Sähköosuuskunta - IT-ympäristö on varmennettu ja virtualisoitu

Lue lisää
Tuholaistorjunta

Nopest - Tuholaisyritys hoitaa asiat ketterämmin

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.