Lukkari-Jukola 2022 - Uudenlaisen kassaratkaisun ansiosta maksut eivät madelleet suurtapahtumassa

Jukolan viesti on yksi maamme suurimmista urheilutapahtumista. Kesällä 2022 Jukolan ja Venlojen viestit juostiin Mynämäessä 3 004 joukkueen voimin. Järjestelyistä vastasivat maineikkaat suunnistusseurat Liedon Parma ja Mynämäen Suunnistajat.

Tämä maailman suurin suunnistustapahtuma on siitä poikkeuksellinen, että valtaosa suunnistajista ja tukijoukoista viettää vähintään yhden päivän ja yön kisapaikalla. Jukolan kylän teltta-alueella vietti yönsä 20 000 – 25 000 yöpyjää, suunnistajille lämpeni 11 saunaa, joissa oli 156 suihkua, ja järjestäjien varaamille parkkialueille pysäköitiin 7 000 ajoneuvoa.

Data Group Sata IT on yksi Jukolan viestin pääyhteistyökumppaneista. Toimitimme tulospalvelussa käytetyt tietokoneet sekä järjestäjän käytössä olleen kassa- ja maksuratkaisun, jonka SataIT:n asiantuntijat rakensivat yhteistyössä pilvipohjaisen ja eri päätelaitteilla toimiva Vektori Kassan ja Viva Wallet -maksupäätetoimittajan kanssa.

Matelevat maksut eivät ole enää tätä päivää

Jukolan viestissä tehtiin tuhansia maksutapahtumia eri pisteissä, ja kassapäätteitä käyttivät pääasiassa talkoolaiset. Suurimmat haasteet näin isossa tapahtumassa ovat varmat yhteydet, jotka mahdollistavat nopeat korttimaksut, sekä järjestelmän helppo käyttö myös kokemattomille käyttäjille. Lehtien palstoilta olemme voineet lukea viime kesien suurtapahtumien korttimaksuongelmista sekä kassapisteiden riittämättömästä mitoituksesta. Näitä haasteita ei suunnistuksen mahtitapahtumassa Mynämäessä kohdattu hyvän ennakkosuunnittelun ja modernin ratkaisun ansiosta.

Lukkari-Jukolaan toimitettu kassaratkaisu sisälsi kassapäätteiden lisäksi mobiilit maksupäätteet korttitilityspalvelulla ja sisäänrakennetuilla kuittitulostimilla sekä useampien operaattoreiden 4G-mobiiliyhteydet. Ratkaisuun liitetyllä useammalla mobiiliverkolla varmistettiin, etteivät verkon kuormittuminen tai tekniset ongelmat keskeytä maksujen vastaanottoa, vaikka yhden operaattorin verkossa ilmenisi ongelmia.

Infopisteessä oli käytössä kolme kassapistettä näytöillä ja maksupäätteillä. Lisäksi pysäköinti- ja saunamaksut vastaanotettiin erillisissä pisteissä Vektori-sovelluksella varustetuilla maksupäätteillä, joista korttimaksut siirtyivät vastaanottajan yritystilille Viva Walletin avulla. Myös käteismaksut olivat mahdollisia. Kaikki tapahtumat raportoituivat laitekohtaisilla tunnistetiedoilla Vektori Kassan taloushallinto-ohjelmaan, josta järjestäjä sai helposti myynti-, maksu- ja kirjanpitoraportit.

Helppokäyttöinen ja selkeä järjestelmä

Vaikka infopisteessä oli hetkittäin kovakin ruuhka, eivät maksut muodostuneet pullonkaulaksi. Kilpailuinfon päällikkö Jannina Hämäläinen iloitsee tapahtuman onnistumisesta myös tältä osin:

-  Lyhyellä käyttöopastuksella infopisteessä työskennelleet talkoolaiset ottivat järjestelmän nopeasti haltuun. Lisäksi saimme opetella käyttöä testitilassa ennen tapahtumaa. Toki tuki oli koko tapahtuman ajan puhelimen päässä, mutta sitä ei juurikaan tarvittu. Järjestelmä oli hyvin helppokäyttöinen ja selkeä.

Myös Lukkari-Jukolan talouspäällikkö ja varajohtaja Jukka Taimisto kiittelee Data Group SataIT:n toimittaman kassaratkaisun toimivuutta ja yhteistyön sujuvuutta. Hän listasi vain yhden pienen parannusehdotuksen:

- Kaikki toimi todella hyvin. Opimme kuitenkin sen, että käyttäjien koulutus kannattaisi pitää ajoissa, sillä juuri ennen tapahtumaa on aika hässäkkä. Järjestelmän helppokäyttöisyyden ansiosta talkoolaiset hoitivat homman hienosti!

Lue myös nämä referenssit

FC KTP referenssi

FC KTP – Uusi kassajärjestelmä tehostaa myyntiä ja vähentää hävikkiä

Lue lisää

Lukkari-Jukola 2022 - Uudenlaisen kassaratkaisun ansiosta maksut eivät madelleet suurtapahtumassa

Lue lisää
Kymen Vesi

Kymen Vesi - Työyhteisöviestinnällä räätälöityä tietoa eri yksiköiden tarpeisiin

Lue lisää
Kaakkois-Suomen Sydänpiiri

Kaakkois-Suomen Sydänpiiri ry ja Etelä-Karjalan Muistiluotsi - Teknologisia ratkaisuja viestinnän parantamiseen

Lue lisää
Oiltanking Finland Oy | IT-palvelumalli kehittyy ja kasvaa ajan myötä

Oiltanking Finland Oy

Lue lisää
Haminan Energia | IT-kumppanuudesta enemmän irti tiiviillä yhteistyöllä

Haminan Energia Oy – IT-kumppanuudesta enemmän irti tiiviillä yhteistyöllä

Lue lisää
KooKoo Hockey

KooKoo Hockey

Lue lisää
Ravimäkipalvelut Oy

Ravimäkipalvelut Oy

Lue lisää
Kotkan Seudun Talokeskus

Kotkan Seudun Talokeskus

Lue lisää
Kennel-Rehu: Yrityksen tietosuoja-asiat kerralla kuntoon

Kennel-Rehu

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.