Kymen Vesi
17.01.2022 |  S. Tuominen

Kymen Vesi - Työyhteisöviestinnällä räätälöityä tietoa eri yksiköiden tarpeisiin

Kymen Vesi Oy on kolmen kunnan omistama vesihuoltoyhtiö. Vesihuoltoyhtiö toimittaa talousvettä Kotkan, Etelä-Kouvolan ja Pyhtään asukkaille. Mussalossa sijaitsevalla jätevedenpuhdistamolla käsitellään Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virojoen, Miehikkälän ja Etelä-Kouvolan jätevedet.

Digitalisaatio mukana toiminnan kehittämisessä

Kymen Vedellä työskennellään maantieteellisesti kaukana toisistaan ja iso osa henkilöstöstä tekee ns. kenttätyötä. Haasteena on ollut saada tieto kulkemaan ja helposti saataville. Tällä hetkellä kolmessa eri toimipisteessä on viisi iDiD -infonäyttöjärjestelmää, jotka Data Group SataIT on toimittanut.

”Infonäyttöratkaisu on parantanut tiedonkulkua organisaatiossamme merkittävästi”, kertoo Kymen Veden viestintäpäällikkönä toimiva Kati Aronen. Työyhteisöviestintä on meillä kaikkien vastuulla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oikeudet infonäyttöjen sisällöntuotantoon on kaikilla, joilla on oman työn puolesta tiedotettavaa muille. Työyhteisöviestintä hoidettiin aiemmin sähköpostitse, mutta tällä hetkellä pääpaino on intran lisäksi infonäyttöviestinnässä. Integroimme iDiD -ohjelman myös intranettiin, joten uutisia ja tapahtumia ei tarvitse päivittää kahteen paikkaan, ne näkyvät automaattisesti infonäytöillämme.

Infonäytöt mahdollistavat räätälöidyn tiedon saamisen eri yksiköiden tarpeisiin. Kaikille näkyy esimerkiksi ajankohtaisia tiedotteita ja tapahtumia. Jotkut yksiköt käyttävät infonäyttöä myös työnsuunnitteluun.

"Työsuunnitelmakalenteri linkitetään infonäyttöön, josta kaikki yksikön työntekijät näkevät suunnitelman. Kalenteriin saa kätevästi merkittyä tulevat työt esimerkiksi toistuvat viranomaisvelvoitteet. Tällä tavalla työntekijät pystyvät suunnittelemaan työviikon välttämättömät työt. Myös säätiedot löytyvät infonäytöltä, koska meidän toimialallamme on tärkeää varautua ennakkoon esimerkiksi rankkasateisiin ja poikkeuksellisiin sääolosuhteisiin” kertoo Kymen Veden automaatioteknikko Timo Leppänen.

Infonäytöt ovat saaneet hyvää palautetta henkilöstöltä. Infonäyttöjen kautta jaettu tieto on helppo lukea näytön ohi kulkiessa tai kahvitauoilla. Esimerkiksi kahvitauolla infonäytöllä tiedotettavista asioista tulee helpommin keskustelua verrattuna sähköpostiviestintään. Tarkoitus on, että tärkeät ajankohtaiset tiedot ovat kaikkien saatavilla.

Kymen Vesi työyhteisöviestintä

Nykyaikaiset kokoushuoneratkaisut

Infonäyttöjen kanssa samaan aikaan uudistettiin kokoushuoneratkaisut. Korona-aika joudutti pohtimaan kokoushuoneratkaisujen kehittämistä vastaamaan paremmin käyttötarpeita.

”Kokousten järjestämisessä tullaan jatkossakin suosimaan sekä Teams- että hybridimallin kokouksia. On tärkeää, että kaikki osallistujat näkevät kokouksessa toisensa, joten muun muassa kokoushuonekamerat uusittiin muun laitteiston ohella. Tulevaisuuden tarpeita ennakoiden ja digitalisaation huomioiden haluamme minimoida myös hiilijalanjäljen ratkaisuissamme. Me arvostamme aktiivista yhteistyötä ja asiantuntevaa IT-kumppania, joka osaa suositella juuri meidän toimintaympäristöön sopivia ratkaisuja", toteaa Leppänen.

Kymen Vesi kokoushuoneratkaisut

 

Lue myös nämä referenssit

FC KTP referenssi

FC KTP – Uusi kassajärjestelmä tehostaa myyntiä ja vähentää hävikkiä

Lue lisää

Lukkari-Jukola 2022 - Uudenlaisen kassaratkaisun ansiosta maksut eivät madelleet suurtapahtumassa

Lue lisää
Kymen Vesi

Kymen Vesi - Työyhteisöviestinnällä räätälöityä tietoa eri yksiköiden tarpeisiin

Lue lisää
Kaakkois-Suomen Sydänpiiri

Kaakkois-Suomen Sydänpiiri ry ja Etelä-Karjalan Muistiluotsi - Teknologisia ratkaisuja viestinnän parantamiseen

Lue lisää
Oiltanking Finland Oy | IT-palvelumalli kehittyy ja kasvaa ajan myötä

Oiltanking Finland Oy

Lue lisää
Haminan Energia | IT-kumppanuudesta enemmän irti tiiviillä yhteistyöllä

Haminan Energia Oy – IT-kumppanuudesta enemmän irti tiiviillä yhteistyöllä

Lue lisää
KooKoo Hockey

KooKoo Hockey

Lue lisää
Ravimäkipalvelut Oy

Ravimäkipalvelut Oy

Lue lisää
Kotkan Seudun Talokeskus

Kotkan Seudun Talokeskus

Lue lisää
Kennel-Rehu: Yrityksen tietosuoja-asiat kerralla kuntoon

Kennel-Rehu

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.