KW-Component & DG Infonäyttö

KW-Component - Infonäyttöjärjestelmä sisäisessä viestinnässä

Suomalainen iDiD on selainpohjainen, skaalautuva ja monipuolinen infonäyttöjen hallintajärjestelmä.

Sen avulla on helppo luoda, yhdistellä, päivittää ja ajastaa visuaalisesti kiinnostavaa sisältöä erilaisiin viestinnän tarpeisiin. Lue lisää Data Group -infonäytöstä.

Keski-Pohjanmaan Konttoripiste (Data Group Kokkola) toteutti yhteistyössä iDiDin kanssa infonäyttöjärjestelmän KW-Componentin kahteen toimipisteeseen Raahessa

KW-Component on Woodcomp-konserniin kuuluva, teolliseen puurakentamiseen keskittynyt raahelainen perheyritys. iDiD toimitti infonäyttöjärjestelmän, Konttoripiste toimitti näytöt ja vastasi asennuksesta.

– Infonäytöillä tehtävän viestinnän käyttömahdollisuuksissa vain mielikuvitus on rajana. Järjestelmämme taipuu hyvin esimerkiksi sisäiseen viestintään, aulatilojen asiakasviestintään ja myymäläviestintään. On hienoa huomata kuinka sisäisen viestinnän rooli kasvaa kaiken aikaa osana näyttösisältöjä, iDiDin myyntija markkinointikoordinaattori Jenni Hantula kertoo. Konttoripiste tarjoaa iDiD-järjestelmää asiakkailleen monestakin syystä, mutta pääasiassa siksi, että järjestelmä kasvaa asiakasyrityksen mukana.

– Tämä on meidän asiakaskuntaamme skaalautuva järjestelmä. Lisäksi täytyy mainita iDiDin vahvat referenssit, kotimaisuus ja erittäin asiakaslähtöinen toiminta. Siinä on kaikki ne elementit, jotka hyvään yhteistyöhön tarvitaan. iDiD on vertaansa vailla, jos ajattelemme laiteriippumattomuutta, skaalautuvuutta ja hierarkiaa. Niiden ansiosta esimerkiksi julkishallinnossa voi toteuttaa todella joustavia ratkaisuja, Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti kehuu.

Joustava infonäyttöjärjestelmä ratkaisi toimitilojen haasteet

KW-Componentilla kaivattiin toimivaa ratkaisua sisäiseen viestintään. Yrityksellä on Raahessa kaksi toimipistettä Kiiluntiellä ja Lapaluodossa. Molemmissa toimipisteissä on yläkerta ja alakerta. Tuotantotilat ja taukotilat sijaitsevat alakerrassa, toimistotilat yläkerrassa. Haasteena oli se, miten tällaisissa toimitiloissa voisi tehdä sisäistä viestintää toimivasti, reaaliaikaisesti ja helposti. iDiD vakuutti KW-Componentin helppoudellaan ja Konttoripiste sai tehdä tarjouksen kokonaisratkaisusta. Järjestelmä on ahkerassa käytössä kummassakin toimipisteessä.

Hyödynnämme infonäyttöjä tuotannon ohjauksessa, tiedottamisessa ja tiedonjakamisessa koko ajan

- Teen sisältöä näytöille viikoittain, kertoo KW-Componentilla määränlaskijana ja sisällöntuottajana toimiva Päivi Klaavo. Infonäytöillä jaetaan perustietoa esimerkiksi taloushallinnon asioista kuten lomapäivistä ja palkka-asioista sekä yrityksen urheiluvuoroista. KW-Component valmistaa rakennusteollisuuden puuelementtejä, valmisosia ja valmiita tilaelementtiratkaisuja. Infonäytöistä on ollut hyötyä myös tuotannon ohjauksessa, työtehoseurannassa ja tuotannon työntekijöille myös kokonaisuuden hahmottamisessa.

– Kiiluntiellä valmistamme teollisia tilaelementtejä. Jaamme näytöillä aikataulut, joista näkee mikä moduuli pitäisi olla työn alla parhaillaan. Näin tuotannon työntekijät saavat tietoa siitä, missä pitäisi olla menossa, Klaavo sanoo. Lapaluodon toimipisteessä työskentelevä tuotantoinsinööri Jouni Pajukoski hyödyntää näyttöjä tuotannon ohjauksen lisäksi työtehoseurantaan.

– Päivitän näytöille työtehoseurannan raportit joka viikko. Lisäksi teen tuotantoraportin nähtäväksi tulevalle parille kuukaudelle. Tällainen pitkän ajan tuotantosuunnitelma kertoo tulevan kuorman ja kapasiteettimme myös tuotannon työntekijöille, Pajukoski kertoo. Sekä Klaavo että Pajukoski hyödyntävät infonäyttöjä myös isomman kuvan selkiyttämisessä. Kumpikin pitää tärkeänä sitä, että elementtejä valmistavat tuotannon työntekijät saavat nähdä työnsä merkityksen valmiissa tuotteissa.

– Tuotannossa elementti valmistuu vaiheittain, eikä valmista kokonaisuutta näe tuotannossa. Isompi projekti voi olla tuotannossa usean kuukauden ajan. Käytän näyttöjärjestelmää työmaakuvien jakamiseen, jotta kaikki saavat nähdä tuotteemme valmiina käyttökohteissaan. Samasta syystä jaan näytölle myös arkkitehtikuvia ennen kuin joku iso osa lähtee tuotantoon, Pajukoski perustelee. Sisältö pääsee parrasvaloihin, koska järjestelmää on helppo käyttää sisällön luomiseen ja näyttämiseen.

Viestien aikatauluttaminen ja kohdistaminen eri näytöille on todella helppoa

- Viestien julkaisun voi ajastaa ja ne voi laittaa poistumaan ajastetusti, jolloin ylläpito on vaivatonta. Sisältöjä voi kohdistaa yksittäisille näytöille kohderyhmän mukaan tai kaikille näytöille. Kaikkia viestejä ei tarvitse näyttää kaikille, Klaavo kehuu. Helppoa käytettävyyttä Klaavo kiittelee myös sitä, että järjestelmän käytön oppiminen ei paljoa vaatinut. Koulutus oli lyhyt ja yksinkertainen. Konttoripisteen AV-asiantuntija Harri Nissilä näyttää, kuinka helppoa iDiD järjestelmää on käyttää. Tarvittaessa apua saa Konttoripisteeltä ja iDiDiltä, joka panostaa koulutukseen ja tukeen.

Tarjoamme viikoittain maksuttomia peruskäyttökoulutuksia joko toimitiloissamme Tampereella tai etäkoulutuksena

- Kerran kuukaudessa järjestämme teemakoulutuksia, joissa sukelletaan syvemmälle kullakin kerralla käsiteltävään aiheeseen, Jenni Hantula kertoo. Erotumme kilpailijoistamme juuri sillä, että käyttö ei vaadi laajamittaisia koulutuksia. Mielestämme hienosta järjestelmästä ei ole mitään hyötyä, jos sisältö jää tekemättä huonon käytettävyyden takia. Tunnin käyttökoulutuksella kuka tahansa on jo taitava iDiDin käyttäjä, Hantula jatkaa. Seuraamme myös näyttöjen toimintaa ja tukemme päivystää koko ajan, joten voimme tarvittaessa reagoida nopeasti eri tilanteisiin, Hantula lupaa.

Sitten seuraa se kiinnostavin kysymys: Onko viesti mennyt perille?

- Olemme huomanneet, että jos viesti on näytöllä, niin kyllä se luetaan. Visuaalisesti kiinnostava näyttö kahvitaukotilassa herättää huomion paremmin kuin oviin tai seiniin teipattu paperinen lappu, Jouni Pajukoski päättää.

Lue lisää Data Group -infonäytöstä.

Keski-Pohjanmaan Konttoripiste

Lue myös nämä referenssit

Kuljetus-Perkola Oy - Logistiikan ammattilainen tarvitsee luotettavat IT-työkalut

Lue lisää

Finnos Oy - Maailman johtavaa röntgenteknologiaa sahoille

Lue lisää

Kotkan työterveys - Laadukasta työterveydenhuoltoa toimivan IT:n avulla

Lue lisää

Jukolan viesti ja Suomen Suunnistusliitto - Tulospalvelun pitää toimia luotettavasti

Lue lisää

Värväämö Oy - Verkkoratkaisu palveluna, hiljaisuus on tyytyväisyyden merkki

Lue lisää
Asiakasreferenssi Oikia Oy

Oikia Oy - Sopiva IT-ratkaisu yhdellä kuukausihinnalla

Lue lisää
Databros - Arctic relays referenssi

Arcteq Relays Oy - Liiketoimintaa tukeva IT-ympäristö

Lue lisää
DG-verkkoratkaisut

Huhtala Logistics - IT-infrastruktuuri rakennettiin yhden viikonlopun aikana

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.