Konepaja Häggblom

Konepaja Häggblom - Koko toimitusprosessi on digitalisoitu

Autotallista konepajojen kansainväliseen kärkeen 

Ab A. Hägglom Oy:n menestystarina alkoi Kokkolassa vuonna 1954, jolloin Alf Häggblom perusti kylälleen konepajan. Yli kuuden vuosikymmenen aikana yrityksestä on tullut merkittävä kansainvälinen konepaja-alan toimija. Menestyksen salaisuus on huipputeknologiaan perustuva kokonaisvaltainen palvelu. Ab Häggblom Oy tarjoaa nykyisin asiakkailleen telaketjusovellukset, kauhojen ja kaivoskoneiden osien suunnittelun, tuotannon seka huollon vara- ja kulutusosatoimituksineen. 

Kaikki lähtee pitkäjänteisestä ja innovatiivisesta suunnittelusta, johon yhdistyvät pitkälle viety automatisaatio ja perinteinen pohjalainen käsityötaito. Kun asiakkaan tarve on kartoitettu, siirtyy hanke suunnittelijan työpöydälle. Koko suunnitteluprosessi on digitalisoitu, suunnittelusta toiminnanohjausjärjestelmän kautta varaosapalveluun. Toiminnanohjausjärjestelmä ohjaa prosesseja, ja taustalla olevalta laitteistolta vaaditaan toimintavarmuutta. Koko toimitusketjun on pelattava alusta loppuun häiriöittä. 

Konepaja Häggblom

IT-insinööri Joni Lillbroända on ollut töissä Häggblomilla vuodesta 2010 ja IT-vastaavana vuodesta 2013. Hänen vastuullaan on huolehtia koko yrityksen IT-järjestelmästä. Suunnittelijoiden työvälineiden ja taustajärjestelmän tulee olla huippuluokkaa. Lillbroända valitsee ratkaisuja, joihin voi luottaa sataprosenttisesti. 

Raskaan sarjan suunnittelu vaatii edistykselliset tietotekniikkaratkaisut

Kaikki tietokoneet ovat Fujitsua. Lillbroända kertoo: ”Suunnittelijoidemme työjuhtina toimivat Fujitsu CELSIUS -tehotyöasemat. Liikkuvilla työntekijöillä, kuten johdolla ja myynnillä, on käytössään telakoitavat Fujitsun LIFEBOOK -kannettavat. Lisäksi meillä on ESPRIMO-työasemia, jotka ovat työntekijöiden yhteisessä käytössä, esimerkiksi varastossa. Haluamme vain hyviä, luotettavia ja toimivia laitteita. Pyrin siihen, että työpäiväni on hiljainen – silloin kaikki on hyvin.”

Kahdeksan suunnittelijan tehotyöasemille on asennettu SolidWorks -suunnitteluohjelmistot. Ohjelmiston avulla asiakastöistä laaditaan 3D-mallinnokset ja piirustukset tuotantoa varten. Mallien käsittely vaatii koneilta huippuluokan suorituskykyä ja grafiikkatehoa. Tehotyöasemissa tätä vääntöä riittää.

”Innovatiivinen, alan paras suunnittelu vaatii edistykselliset tietotekniikkaratkaisut. Laitteet uusitaan 3-4 vuoden välein. Fujitsun tietokoneet ovat luotettavia, sillä näiden vuosien aikana ei ole oikeastaan ollut yhtään suurempaa vikaa. Laitteiden ylläpito on myös helppoa. Sitä arvostan IT-vastaavana erityisesti”, jatkaa Lillbroända. 

Konepaja Häggblom

Paikallinen Data Group -liike on ollut kumppani jo liki 30 vuotta

Paikallinen Data Group -liike, Keski-Pohjanmaan Konttoripiste, ja Häggblom ovat melkein kuin vanha aviopari, yhteistä taivalta on takana jo liki 30 vuotta. ”Hankimme keskitetysti toimistotarvikkeet ja laitteet Keski-Pohjanmaan Konttoripisteestä. Saamme asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua. Apua on aina lähellä ja yhteistyö toimii saumattomasti”, suosittelee Joni Lillbroända luottotoimittajaansa. 

Lue myös nämä referenssit

Kirami Oy

Kirami Oy - Laitteet ja ylläpito pystytään ostamaan yhdeltä toimittajalta

Lue lisää
Puhdistamo IT-ratkaisu

Puhdistamo - Samasta paikasta laitteet, huolto ja ylläpito

Lue lisää
Ravimäkiyhdistys Oy - Office 365

Ravimäkipalvelut Oy - Toimintaamme tukeva IT-ratkaisu

Lue lisää
Työplus - Videoneuvottelu

Työplus - Videoneuvottelu säästää työaikaa ja parantaa etäkokousten laatua

Lue lisää
KW-Component & DG Infonäyttö

KW-Component - Infonäyttöjärjestelmä sisäisessä viestinnässä

Lue lisää
KooKoo

KooKoo Hockey - Myyntiä hallitaan keskitetyllä kassaratkaisulla

Lue lisää
Jylhän sähköosuuskunta

Jylhän Sähköosuuskunta - IT-ympäristö on varmennettu ja virtualisoitu

Lue lisää
Tuholaistorjunta

Nopest - Tuholaisyritys hoitaa asiat ketterämmin

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.