Jylhän sähköosuuskunta

Jylhän Sähköosuuskunta - IT-ympäristö on varmennettu ja virtualisoitu

Jylhän Sähköosuuskunta perustettiin 14.8.1921 Kauhavalla ja kokouksessa perustamissopimuksen allekirjoitti 118 henkilöä.

Toiminnan alkumetreillä osuuskunnalla oli yksi 25 kW:n sähkögeneraattori ja 25 hevosvoimainen vesiturbiini.1920-luvun alussa Kauhavalla siirryttiin vähitellen vesimyllykaudesta sähkön aikakauteen. Tänä päivänä osuuskunnalla on 1 108 jäsentä, 6 710 käyttöpaikkaa ja 16 työntekijää.

Palveleva IT-ratkaisu

Jylhän Sähköosuuskunnan yhteistyö Data Group Databros Services Oy:n kanssa alkoi vuonna 2011 palvelin- ja tallennusratkaisun hankinnalla. Sähköosuuskunnan järjestelmävastaava Pekka Pernaa valottaa IT-kumppanin valintakriteerejä:” Meidät vakuutti Databrosin aktiivisuus ja halu palvella. Asiakasta kuunneltiin tarkalla korvalla ja tarjouspyyntövaiheessa saimme ehdotuksen pyytämäämme kokoonpanoa paremmasta ja nykyaikaisemmasta ratkaisusta. Teknisen osaamisen lisäksi kilpailukyinen hinnoittelu sinetöi päätöksemme.”

Palvelin- ja tallennusjärjestelmät räätälöidään yleensä alusta loppuun asiakastarpeen mukaan. Databros on tuotteistanut ratkaisun, jossa käytetään Fujitsun palvelimia ja levyjärjestelmiä. Palvelimet ja levyjärjestelmät kytketään toisiinsa suoraan kahdennetuilla kuiduilla. Kytkinten pois jättämisellä yksinkertaistettiin kokonaisuutta ja vähennettiin kustannuksia. Kahdennuksen ansiosta järjestelmä on luotettava ja toimintavarma, eikä sähköntuotannon asiakasjärjestelmien toiminta ole keskeytynyt kertaakaan. Vastaavia järjestelmiä on Databros toimittanut jo useisiin yrityksiin ja yhteisöihin Pohjanmaalla. 

Palvelintoimitus Fujitsun tehtaalta suoraan asiakkaalle

Uudistaessaan palvelinympäristönsä kuusi vuotta sitten Jylhän Sähköosuuskunta osti kaksi Fujitsu Primergy RX300 -palvelinta sekä Eternus DX90 -levyjärjestelmän. Databros vastasi järjestelmämäärityksistä ja toimitti ne Fujitsun tehtaalle Saksaan. Fujitsu toimitti palvelimet valmiiksi kaappiin asennettuina suoraan asiakkaan tiloihin. Käytännössä tämä säästi yhden päivän asennuskulun ja -ajan. Saksalaisen täsmällisyyden ansiosta laitetoimitus tuli ajallaan ja tilauksen mukaisesti konfiguroituna. Kaikilla laitteilla on neljän vuoden onsite-takuu.

Virtualisointi tasoittaa palvelinkuormaa

Kauhavalle ja sen ympäristöön sähköä tuottava osuuskunta vaatii IT-järjestelmältään paljon. Sähköntuotannon taustajärjestelmien viat keskeyttäisivät käytännössä liiketoiminnan kokonaan.

Mahdollisten vikojen minimoimiseksi palvelinympäristö on virtualisoitu VWwaren ohjelmistolla, jolloin kuormitusta voidaan tarvittaessa tasata palvelinten välillä. Yhden palvelimen vikaantuminen ei vaikuta koko järjestelmän toimintaan. Fyysisissä palvelimissa ei ole omia levyjä vaan tiedot tallennetaan levyjärjestelmään sekä varmistetaan kokonaan toisessa rakennuksessa sijaitsevaan Primergy RX2540 -palvelimeen. Järjestelmävastaava Pernaa ei jätä mitään sattuman varaan: ”Olen tehnyt kolminkertaisen varmistuksen. Muutaman kerran viikossa kopioin muuttuvan datan levylle, jota säilytän vielä kolmannessa sijainnissa.”

Jylhän sähköosuuskunta

Osaaminen ja hyvä asiakaspalvelu ovat kaiken a ja o

Pekka Pernaa vastaa osuuskunnan IT-järjestelmän ylläpidosta itse, mutta Databrosin asiantuntijat varmistavat varmuuskopioinnin läpimenot sekä huolehtivat mm. virtualisointiohjelmiston päivityksistä ja ylläpidosta. 

Järjestelmävastaava on tyytyväinen yhteistyökumppaniinsa: ”Databrosissa minua kuunnellaan ja muutenkin yhteyshenkilöt ovat säännöllisin väliajoin yhteydessä. Vastuualueeni on laaja, joten tarvitsen välillä apua erilaisissa IT-asioissa. He välittävät asiakkaasta aidosti - hyvällä asiakaspalvelulla on suuri merkitys. Yhteydenottoihini vastataan aina nopeasti. Tänä vuonna uusimme Databrosin kanssa levyjärjestelmän Fujitsu Eternus DX100:een. Luotamme Fujitsun laatuun.”

 

 

Lue myös nämä referenssit

Kuljetus-Perkola Oy - Logistiikan ammattilainen tarvitsee luotettavat IT-työkalut

Lue lisää

Finnos Oy - Maailman johtavaa röntgenteknologiaa sahoille

Lue lisää

Kotkan työterveys - Laadukasta työterveydenhuoltoa toimivan IT:n avulla

Lue lisää

Jukolan viesti ja Suomen Suunnistusliitto - Tulospalvelun pitää toimia luotettavasti

Lue lisää

Värväämö Oy - Verkkoratkaisu palveluna, hiljaisuus on tyytyväisyyden merkki

Lue lisää
Asiakasreferenssi Oikia Oy

Oikia Oy - Sopiva IT-ratkaisu yhdellä kuukausihinnalla

Lue lisää
Databros - Arctic relays referenssi

Arcteq Relays Oy - Liiketoimintaa tukeva IT-ympäristö

Lue lisää
DG-verkkoratkaisut

Huhtala Logistics - IT-infrastruktuuri rakennettiin yhden viikonlopun aikana

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.