Geotrim

Geotrim Oy- Mittaus- ja paikkatietopalvelua omasta konesalista

Vantaalainen Geotrim Oy on erikoistunut maa- ja rakennusmittaukseen, paikkatietoon, GNSS-paikannukseen, maataloussovelluksiin sekä geospatiaaliseen toimintaan.

Vuonna 2001 perustettu yritys on kasvanut alan ylivoimaiseksi markkinajohtajaksi Suomessa.

Alan markkinajohtajuus syntyy muun muassa huipputuotteista ja -palveluista, osaavasta henkilökunnasta sekä toimivasta työympäristöstä. Geotrim tietää, mitä haluaa ja etenkin sen, mitä asiakkaat haluavat. Geotrimin ICT-asiantuntija Jukka Kokkola mainitsee valmiista tuotteista esimerkkinä älypuhelimen, joka sopii esimerkiksi karttapohjalla näkyvän kaivon kannen löytämiseen lumen alta. Tätä voisi verrata ammattilaisten ”geokätköilyyn”. GNSS-teknologian ansiosta paikannustarkkuus on 1,5 metriä reaaliajassa, kun tavallisissa älypuhelimissa paikannusvirhe voi olla kymmeniä metrejä tai jopa enemmän. 

Jo 13 vuotta Geotrim on luottanut Fujitsun laitteiden suorituskykyyn ja toimintavarmuuteen. Kannettavia, työasemia ja osa palvelimista on hankittu vuosien aikana eri Data Group -liikkeistä, viimeksi Data Group Helsinki Keskusta Aames Oy:stä. Kokkola ylläpitää itse IT-järjestelmää, mutta hän luottaa Nova-taloushallinto-ohjelmiston ylläpidossa Data Group Aameksen asiantuntemukseen.

Huippusuorituskykyä ja virtualisointia

Eri toimialoille suunnitellut paikannusratkaisut vaativat sekä työasemilta että palvelimilta järeää suorituskykyä. Kun ns. peruskoneiden tehokkuus ei riitä, valinta on Fujitsun CELSIUS-tehotyöasemat ja -kannettavat. Niissä riittää vääntöä paikkatietopalveluiden 3D-suunnitteluohjelmistojen tarpeisiin. Järjestelmän ydin ovat asiakkaan omissa tiloissa sijaitsevat kymmenet Fujitsun palvelimet, jotka on varmistettu ulkoiseen konesaliin. Osa palvelimista on myös virtualisoitu. Virtualisoinnin merkittävimmät hyödyt ovat laitekannan tehokkaampi hyödyntäminen, keskitetty hallinta ja teknologian tuomat parannukset joustavuuteen, mukautuvuuteen ja tietojen varmuuskopiointiin. 

Kokkola kertoo, että Fujitsu valikoitui päämerkiksi yrityksen liiketoimintaan sopivien laitteiden ja hyvien käyttökokemusten ansiosta. Eikä näiden vuosien aikana ole ollut juurikaan laiterikkoja. Liikkuvilla työntekijöillä on käytössään LIFEBOOK S -sarjan kevyet kannettavat, joiden elinkaari on kolme vuotta. Työasemat uusitaan viiden vuoden välein ja palvelimet 3-5 vuoden välein. 

Geotrim

Jukka Kokkola

”IT-kumppanien on ymmärrettävä liiketoiminnan erityistarpeet."

Jukka Kokkola tiivistää: ”Fujitsu ja Data Group Aames ymmärtävät liiketoimintamme erityistarpeet IT-hankinnoissa. Ylläpidän itse järjestelmää, mutta asiantuntevien kumppanien avulla helpotan omaa tehtävääni. Toimintavarmat ja suorituskyvyltään tehokkaat työvälineet nopeuttavat työntekoa, kiusallisia viiveitä ei synny. Vikaantumisprosentti on melkein olematon. On-Site -takuulaajennuksella saamme avun ongelmatilanteissa halutussa vasteajassa, joko tänään tai huomenna vian kriittisyyden mukaan. Hyvää palvelua – suosittelen.” 

Lue myös nämä referenssit

Asiakasreferenssi Oikia Oy

Oikia Oy - Sopiva IT-ratkaisu yhdellä kuukausihinnalla

Lue lisää
Databros - Arctic relays referenssi

Arcteq Relays Oy - Liiketoimintaa tukeva IT-ympäristö

Lue lisää
DG-verkkoratkaisut

Huhtala Logistics - IT-infrastruktuuri rakennettiin yhden viikonlopun aikana

Lue lisää
DG Porvoo - Lääkärikeskus Fenix

Lääkärikeskus Fenix - Terveyspalvelualalla tietoturvan merkitys on suuri

Lue lisää
Kirami Oy

Kirami Oy - Laitteet ja ylläpito pystytään ostamaan yhdeltä toimittajalta

Lue lisää
Puhdistamo IT-ratkaisu

Puhdistamo - Samasta paikasta laitteet, huolto ja ylläpito

Lue lisää
Ravimäkiyhdistys Oy - Office 365

Ravimäkipalvelut Oy - Toimintaamme tukeva IT-ratkaisu

Lue lisää
Työplus - Videoneuvottelu

Työplus - Videoneuvottelu säästää työaikaa ja parantaa etäkokousten laatua

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.