DG Ring Ring on Kiteen Suksitehtaan pitkäaikainen IT-kumppani

DG Ring Ringin ja Kiteen Suksitehtaan kumppanuus alkoi vuosituhannen vaihteessa suksitehtaan ulkoistettua IT-järjestelmänsä ylläpidon ja tuen Televirmille, joka toimii nykyisin nimellä DG Ring Ring.

Kiteen Suksitehtaalla on pitkät perinteet suksien valmistuksesta. Liiketoiminta on muuttunut vuosien varrella, ja tänä päivänä suksiyhtiö myy ja markkinoi tuotteita suoraan kuluttajille omassa verkkokaupassaan. Yrityksellä oli aikaisemmin käytössä toiminnanohjausjärjestelmä, joka oli räätälöity tuotannon näkökulmasta eikä taipunut kivuttomasti modernin myynnin tarpeisiin. Kiteen Suksitehtaan toimitusjohtaja Harri Kirvesniemi kääntyi jo järjestelmän vaihtoa suunniteltaessa luottotoimittajansa puoleen.

- Olen ollut Kiteen Suksitehtaalla tuotekehitystehtävissä vuodesta 2001 ja tehnyt siitä asti yhteistyötä DG Ring Ringin tiimin kanssa IT-asioissa. Yhteistyö on toiminut alusta lähtien hyvin, joten ERP-vaihdon tultua ajankohtaiseksi otin yhteyttä Hirvosen Jormaan ja aloitimme projektin suunnittelun yhdessä, kertoo Harri Kirvesniemi.

Toiminnanohjausjärjestelmän vaihto on mittava projekti

ERP-järjestelmän vaihto on mittava projekti, jossa on tärkeää miettiä yksityiskohtaisesti tarvittavat toiminnallisuudet, kartoittaa tarpeita vastaavat ohjelmistot sekä suunnitella käyttöönotto hyvin. Kirvesniemen mukaan järjestelmän uudistamiseen lähdettiin, jotta myynnin seuranta helpottuu ja raportit saadaan järjestelmästä ulos ilman manuaalista työtä. Toinen merkittävä syy oli integraation rakentaminen ERPistä verkkokauppaan.

- Halusimme vähentää manuaalisen työn määrää, parantaa myynnin reaaliaikaista seurantaa ja automatisoida raportointia. Lisäksi näimme järkeväksi luopua verkkokaupan tilausten manuaalisesta käsittelystä. Uudeksi järjestelmäksi valikoitui Netbaron, josta DG Ring Ringin tekniset asiantuntijat rakensivat rajapinnan Vilkas-verkkokauppaamme. Nyt kaikki tilaustiedot siirtyvät automaattisesti kauppa-alustalta taustajärjestelmään. DG Ring Ring hoiti projektin hienosti suunnittelusta käyttöönottoon ja koulutukseen. Kokemusta käytöstä kertyy koko ajan lisää, ja teemme käyttäjien kokemusten pohjalta jatkokehitystä sekä IT-kumppanimme että Netbaronin kanssa.

Pitkän kumppanuuden salaisuus

Pitkä yhteistyö perustuu luottamukseen ja hyvään asiakaskokemukseen. Harri Kirvesniemi arvostaa erityisesti IT-kumppaninsa nopeaa palvelua ja syvällistä asiantuntemusta.

- Isoja ja pieniä tarpeita syntyy koko ajan. Saan yleensä vastauksen sähköpostiini muutamissa minuuteissa. Voin kysyä melkein mitä tahansa ja aina saan apua. DG Ring Ringillä on erittäin laaja osaaminen, josta voin kertoa yhden hyvän esimerkin. Kerran ollessani palaverissa Helsingissä tietokoneeni pimeni täysin. En ollut hetkeen ottanut varmuuskopiota, joten olin menettämässä tärkeitä tiedostoja. Kone kävi jopa tietojen palautukseen erikoistuneella toimijalla, mutta sielläkin nostettiin kädet pystyyn. Eräänä iltana puhelimeni soi ja DG Ring Ringin asiantuntija ilmoitti, että hänellä on keino tietojen palauttamiseen. Seuraavana aamuna tiedostot oli palautettu ja sähköpostitkin löytyivät pilveen tallennettuina. Meillä on täällä hyvin korkeatasoista paikallista IT-osaamista.

Kuva: Antero Pesonen

Lue myös nämä referenssit

DG Ring Ring on Kiteen Suksitehtaan pitkäaikainen IT-kumppani

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.