Databros - Arctic relays referenssi

Arcteq Relays Oy - Liiketoimintaa tukeva IT-ympäristö

Arcteq Relays Oy on vuonna 2010 perustettu teknologiayritys

Kotimaisessa ja pääosin henkilöstönsä omistamassa Arcteqissa suunnitellaan ja valmistetaan suojareleitä sekä valokaarisuojalaitteita teollisuuden, sähkölaitosten ja voimalaitosten tarpeisiin. Voimakkaasti kasvavan yrityksen tuotteista ja palveluista suurin osa menee vientiin. Merkittävin vientikohde on tällä hetkellä Etelä-Afrikka. Arcteq työllistää 37 henkilöä, joista valtaosa työskentelee yrityksen pääkonttorissa, Vaasassa.

Databros (DG Seinäjoki) on kokonaisvaltainen IT-kumppani Arcteqille ja huolehtii, että yhteydet, päätelaitteet, palvelimet ja koko tietoturva ovat ajan tasalla ja kehittyvät yrityksen mukana. Microsoft 365 -ratkaisua viedään eteenpäin Arcteqin muuttuvien tarpeiden mukaisesti.

”Aluksi teimme kaikki IT-työt itse. IT ei ollut kenenkään meistä ydinosaamista, vaan teimme sitä päätoimisten töidemme ohella. Pikkuhiljaa tulimme siihen tulokseen, että haluamme vapauttaa työajan käytettäväksi tehtäviin, jotka osaamme parhaiten. Pala palalta lähdimmekin ulkoistamaan IT:tä. Databros oli meille jo entuudestaan tuttu, joten oli luontevaa valita heidät IT-kumppaniksi,” kertoo Arcteqin myyntipäällikkö Jesse Saastamoinen.

IT-kumppani apuna uusien toimitilojen käyttöönottamisessa

Arcteq muutti kesäkuussa 2020 uusiin toimitiloihin Vaasan Kivihakaan. Databros oli mukana uusien toimitilojen käyttöönotossa. Tiloihin rakennettiin tietoliikenneyhteydet sekä uudet neuvotteluhuoneet asiakkaan toiveiden pohjalta. Myös työvälineitä uusittiin.

”Databros konsultoi meitä kaikissa laitehankinnoissa. Tämä helpotti urakkaa suuresti, sillä laitevalikoima ja hintahaitari ovat nykyään niin laajoja, että sopivien laitteiden etsiminen olisi ollut meille työläs prosessi. Databrosin kanssa laitehankinnat etenivät sujuvasti. He esittelivät meille sopivat laitteet, tilasivat ne puolestamme ja asensivat ne käyttökuntoon, ” tiivistää Jesse.

Tavoitteena kokonaisvaltainen ja jatkuva tietoturvan kehittäminen

Arcteqin uusien toimitilojen käyttöönotossa panostettiin vahvasti tietoturvaan. Databros toimitti ja asensi uudet palomuurit ja lähiverkon suojausta kasvatettiin muun muassa verkon segmentoinnilla. Tietoturvaan on Arcteqilla aina satsattu. Tietoturva ei kosketa pelkästään yrityksen omia tietoja, vaan sillä suojataan myös henkilöstöä ja asiakkaita koskevat tiedot ja järjestelmät.

”Haluamme suojata mahdollisimman hyvin niin omat kuin asiakkaidemmekin tiedot. Järjestelmiemme turvallisuus suojaa omalta osaltaan myös asiakkaidemme järjestelmät ja sitä kautta heidän toimintansa sujuvuuden. Tietoturva onkin meille erittäin tärkeää ja sen jatkuva kehittäminen on yksi keskeisimmistä tavoitteistamme. Databros on ollut tässä erinomainen kumppani, sekä tekijänä että konsulttina,” sanoo Jesse.

Hyvin sujuneen yhteistyön rakennusaineina ovat asiantuntijuus ja molemminpuolinen luottamus

Kasvuyrityksenä Arcteqin IT-tarpeet ovat jatkuvassa muutostilassa. Yhteistyötä tehdäänkin tiiviisti ja Databros tuo asiantuntijuutensa mukaan jo suunnitteluvaiheessa, jolloin IT saadaan parhaimmalla mahdollisella tavalla tukemaan liiketoimintaa. Arcteqilla ollaan erittäin tyytyväisi yhteistyöhön Databrosin kanssa. Hyvää kumppanuutta siivittää molemminpuolinen luottamus ja läheisiksi muodostuneet välit.

”Puhumme kaikesta avoimesti, eikä mitään tarvitse piilotella. Tulemme hyvin toimeen ja meillä on kaverilliset välit. Kynnys yhteydenottamiselle on matala, myös nopeita toimia vaativissa asioissa. Olemmekin usein yhteydessä puolin ja toisin, ja Databrosin asiantuntijat käyvät meillä paikan päällä työskentelemässä. Yhteistyömme on kaikin puolin sujunut oikein hyvin,” summaa Jesse.

 

 

 

Lue myös nämä referenssit

Kuljetus-Perkola Oy - Logistiikan ammattilainen tarvitsee luotettavat IT-työkalut

Lue lisää

Finnos Oy - Maailman johtavaa röntgenteknologiaa sahoille

Lue lisää

Kotkan työterveys - Laadukasta työterveydenhuoltoa toimivan IT:n avulla

Lue lisää

Jukolan viesti ja Suomen Suunnistusliitto - Tulospalvelun pitää toimia luotettavasti

Lue lisää

Värväämö Oy - Verkkoratkaisu palveluna, hiljaisuus on tyytyväisyyden merkki

Lue lisää
Asiakasreferenssi Oikia Oy

Oikia Oy - Sopiva IT-ratkaisu yhdellä kuukausihinnalla

Lue lisää
Databros - Arctic relays referenssi

Arcteq Relays Oy - Liiketoimintaa tukeva IT-ympäristö

Lue lisää
DG-verkkoratkaisut

Huhtala Logistics - IT-infrastruktuuri rakennettiin yhden viikonlopun aikana

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.