Ohjelmistorobotiikka (RPA)

Mitä ohjelmistorobotiikka (RPA) on?

Haluatko nostaa yrityksenne tuottavuutta ja kustannustehokkuutta? Parantaa laatua ja toimintavarmuutta? Tai ihan vaan saada omaan kalenteriisi lisää aikaa vaikkapa asiakastapaamisille?

Ohjelmistorobotiikka eli RPA on yksi digitalisaation ilmentymistä ja tänä päivänä merkittävä liiketoiminnan kehittämisen työkalu. Ohjelmistorobotiikka ei ole globaalien pörssiyhtiöiden yksinoikeus, vaan ohjelmistorobotteja hyödynnetään myös monissa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä sekä kuntapuolella.

RPA eli Robotic Process Automation tarkoittaa ohjelmistorobotiikkaa, joka käyttää tietokonetta ihmisen tavoin. Kun annat robotin hoitaa rutiininomaiset työtehtävät, voit itse keskittyä siihen missä olet paras. Ohjelmistorobotin toiminta perustuu yksinkertaisiin sääntöihin, jotka laaditaan ja testataan ennalta. Robotti käyttää samoja käyttöliittymiä kuin ihminenkin käyttäisi koneellaan.

Kenelle ohjelmistorobotiikka sopii?

Robot as a Service (Raas) on joustava, skaalautuva ja avoimeen lähdekoodiin perustuva automaatiopalvelu, joka on suunniteltu kaikenlaisille yrityksille. Selkeytämme yhdessä työnkulkusi hyödyntämällä automaatiota, tekoälyä, koneoppimista ja tulevaisuuden ratkaisuja yhdistämällä liiketoimintaosaamisesi sekä Most Digitalin OIVA Smart RPA -palvelun.

Ohjelmistorobotiikka soveltuu sellaisiin tehtäviin, jotka ovat pilkottavissa tarkkoihin, säännönmukaisiin ja samanlaisina toistuviin töihin, joille voidaan määritellä selkeät säännöt.

Miksi ohjelmistorobotiikka?

MOST Raas luo sinulle täydellisen ympäristön, jossa kaikki osat aina tietoturvallisuudesta ja tietosuojasta lähtien on optimoitu yrityksellesi. RPA:ssa on kyse 20% kehittämisestä ja 80% ylläpidosta, koska turvallisuus on kaiken lähtökohta ja perusta.

Ohjelmistorobotiikan hyödyt

Ohjelmistorobotiikan hyödyt

Ohjelmistorobottien hyödyt saat käyttöön it-järjestelmien avulla ja investointikustannus pysyy maltillisena. Toimialoissa hyödynnettäviä kohteita löytyy mm. asiakaspalvelusta ja taloushallinnosta.

Päähyödyt:

  • Asiantuntijoiden aikaa vapautuu turhista rutiineista mielekkäämpiin tehtäviin
  • Vältytään inhimillisiltä virheiltä ja minimoidaan riskejä
  • Työtyytyväisyys ja motivaatio paranee
  • Lisäarvon kehittäminen ja kasvattaminen asiakkaan suuntaan

 

Lataa ilmainen oppaamme, jossa kerromme useita vinkkejä rutiinitöiden automatisoinnille

Lataa opas

 

Kerromme mielellämme, miten voisit hyödyntää robotiikkaa ja automaatiota juuri teidän tarpeisiinne sopivaksi. Varaa maksuton ohjelmistorobotiikan etäkonsultaatio kanssamme: jaakko.suutari@datagroup.fi

Most Digital
Ohjelmistorobotiikka RPA Data Group SataIT

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.