Kuluttajankaupan perussäännökset

Kuluttajan perusvelvollisuus on maksaa tavaran tai palvelun hinta kokonaan ja sovittuna aikana. Myyjän perusvelvollisuus on toimittaa sovitunlainen tuote. Nämä asiat on määritelty kuluttajansuojalaissa.

Kauppa on sopimus

Oikeudellisesti tavaran tai palvelun ostaminen merkitsee sopimuksen tekemistä. Sopimusta ei voi kumpikaan osapuoli yksinään muuttaa. Kauppaa ei siis voi noin vain peruuttaa, vaikka tulisikin katumapäälle.

Virheettömän tavaran voi palauttaa ja saada rahat takaisin vain, jos myyjä siihen suostuu. Silloin myyjällä on halutessaan oikeus vaatia kohtuullinen vahingonkorvaus eli ns. purkuraha. Jos on epävarma ostoksen sopivuudesta, kannattaakin yrittää sopia avokaupasta ja pyytää kuittiin merkintä päivämäärästä mihin mennessä tuotteen voi palauttaa kuluitta.

Monet liikkeet ja tavaratalot antavat ostoksille vaihto- ja/tai palautusoikeuden. Se on niiden vapaaehtoista asiakaspalvelua, ja liike voi itse määritellä palautusehdot.

Sopimukset kannattaa tehdä kirjallisina

Monet esimerkiksi remontteja ja rakentamista koskevat riidat johtuvat siitä, että toimitusajoista ja hinnoista on sovittu vain suullisesti. Siksi varsinkin isommista hankinnoista kannattaa sopia kirjallisesti ja vaatia, että kaikki keskeiset asiat kirjataan sopimukseen.

Tilauksen peruminen voi johtaa korvauksiin

Ostaja voi peruuttaa tuotteen tilauksen, jos tilattua tavaraa ei vielä ole toimitettu kuluttajalle. Oikeudellisesti kyse on silloin kuitenkin sopimusrikkomuksesta. Myyjä ei voi vaatia ostajaa pysymään sopimuksessa, mutta myyjällä voi olla oikeus korvaukseen. Korvauksen suuruus on usein määritelty tilaussopimuksessa.

Riitatilanteessa kohtuukorvauksen arviointiin vaikuttaa mm. se, kuinka yksilöllinen tilattu tuote on, kuinka pitkälle sen valmistus on edennyt, tilaussopimuksen peruuttamisen ajankohta ja myyjän todelliset kulut.

Etä- ja kotimyynnissä kaupan voi perua 14 päivän kuluessa

Etämyynnissä (esim. puhelin-, posti- ja verkkokauppa, tv-shop) tavaraa ei näe eikä sitä voi etukäteen tarkistaa. Kotimyynnissä (ns. ovelta ovelle) tarjous tulee yllättäen ja ostopäätös täytyy tehdä nopeasti. Sen vuoksi koti- ja etämyynnin kuluttajansuojasta on erityissäännöksiä, joihin kuuluu mm. 14 päivän palautusoikeus. Lomaosakekaupassa on 10 päivän peruutusaika.

Lähde: kuluttajavirasto.fi