Ennen kuin uusi käyttäjä pääsee töihin, pitää tietokoneeseen tehdä monenlaisia toimenpiteitä.

Jos järjestelmä pyytää kirjautumaan monenlaisiin palveluihin, luomaan tunnuksia ja asentamaan lisälaitteita, työpäivä jos toinenkin tuhraantuu äkkiä. Tärkeistä päivityksistä ja seurannasta pitäisi huolehtia myös jatkossa.

Jos asia jää käyttäjän vastuulle, on todennäköistä että häneltä jää huomioimatta tarvittavia asennuksia, asetuksia ja tietoturvaan vaikuttavia tekijöitä. Aikaa kuluu säätämiseen ja käyttökatkoihin, ja yrityksen johdolla ei ole varmuutta mitä laitteissa oleville tiedoille käy jos kiintolevy hajoaa, tai haittaohjelma lukitsee laitteen.

Automatiikalla voidaan varmistaa käyttöönoton sujuvuus ja tärkeiden päivitysten asentuminen ajallaan. Lisäksi ammattitaitoinen asiantuntija varmistaa, että työympäristö toimii oikein, ja sitä kehitetään jatkuvasti paremmaksi yrityksen tarpeiden mukaisesti. 

Tietoturvallinen ja tehokas työympäristö käyttäjälle yhdellä sisäänkirjautumisella

Ideaalitilanteessa käyttäjä pääsee kaikkiin palveluihin ja laitteisiin yhdellä sisäänkirjautumisella, jolloin hänellä on käytössään kattava valikoima luovaa toimisto- ja tiimityöskentelyä tehostavia sovelluksia. Kun käyttäjä ottaa uuden laitteen käyttöön, sovellukset ja asetukset asetetaan toimimaan oikein automaattisesti. Päivitykset sovelluksiin tai asetuksiin hoituvat taustalla. Myös käyttäjän omat laitteet voidaan kytkeä turvallisesti yhteiseen työympäristöön. Työtiedostoihin pääsee käsiksi laitteesta riippumatta. Jos internetyhteyttä ei ole, voidaan työt synkronoida myöhemmin.

Tiedonhallintaa helpottavia ja tietoturvaa parantavia toimintoja

Pilvipalvelussa tietojenhallinta on helppoa: tiedot ovat kaikkien haluttujen tahojen saatavilla laitteesta riippumatta, ja samalla myös varmuuskopioitu. Laitteissa ei tarvitse säilyttää arkaluontoisia tietoja. Tiedot kulkevat sovellusten välillä tietoturvallisesti, ja tarvittaessa ne voidaan salata esimerkiksi sähköposteissa.

Data Group 28.06.2018