Kotkan Seudun Talokeskus on rakentanut seudulle hyvän asumisen palveluita jo 40 vuoden ajan.

Isännöintiin ja kiinteistönhoitoon keskittyneessä yrityksessä on töissä noin 60 henkilöä. Toimitusjohtaja Pasi Peltomäki sanoo, että vaikka ala on perinteinen, halutaan Talokeskuksessa asemoitua valmiiksi tulevaisuuden vaatimuksia varten.

– Esimerkiksi taloyhtiön kokouksia pidetään vielä paikan päällä. Uskon, että tulevaisuudessa esimerkiksi asuntosijoittavat haluavat olla Skypen kautta mukana kokouksissa.

Data Group Kotka on suunnitellut ja toteuttanut Kotkan Seudun Talokeskuksen neuvotteluhuoneet, joissa on langattomat kuvansiirtojärjestelmät.

– Meillä on nyt kaksi huonetta hyvillä AV-ratkaisuilla. Tämä antaa mahdollisuuksia uusiin toimintamalleihin, Peltomäki sanoo.

Data Group Kotka ja Kotkan Seudun Talokeskus ovat tehneet jo vuosia yhteistyötä.

Tänä vuonna solmittiin ylläpitosopimus, jossa Data Group Kotka sitoutuu huolehtimaan järjestelmien häiriöttömästä toiminnasta, toiminnan ja it-ympäristön kehittämisestä ja ylläpitämisestä. 

Talokeskuksessa on 40 työasemaa ja useita tulostimia sekä virtualisoitu palvelinympäristö.

– Jotta meillä kaikki sujuu hyvin, it:n on myös sujuttava. Se on kriittinen tekijä meidänkin alallamme. Esimerkiksi isännöinnin työkalut ovat sähköisiä. Peltomäen mukaan it-kumppanin pitää katsoa eteenpäin ja varmistaa, että Talokeskus pysyy kehityksessä mukana, tekee oikeita valintoja ja hyötyy digitalisaation mahdollisuuksista.

DG Kotkan käsissä ovat myös palvelin- ja tietojärjestelmien suunnittelu, toteutus ja ylläpito. It-kumppani varmistaa myös, että tiedot pysyvät tallessa automatisoidulla varmistusratkaisulla ja että lähiverkon ylläpito toimii. Kotkan seudun talokeskuksen työasemat on osittain siirretty Microsoft 365 -maailmaan. Sähköpostit ovat vielä omalla Exchange-palvelimella, mutta palvelu siirtyy pilveen.

Peltomäki sanoo, että näitä askelia on helppo ottaa hyvän yhteistyökumppanin kanssa.

– Meille kumppanin valinnassa tärkeää oli, että asiantuntemuksen lisäksi saamme paikallista asiakaspalvelua Kotkasta. Kun olemme itse paikallinen toimija, meille on tärkeää, että it-ratkaisuihin ja investointeihin menevät rahat pyörivät ja hyödyttävät Kotkan seutua.

Data Group 23.02.2018