Data Groupin tavoitteena on lähitulevaisuudessa ylittää liikevaihdossaan sata miljoonaa euroa. Mistä kasvumme muodostuu?  

Yksi peruspilareistamme on helposti ostettavat palvelut. IT-ala on kärsinyt pitkään vaikeasti ymmärrettävistä palveluista, monimutkaisista kustannusrakenteista. Olemme halunneet luoda asiakkaillemme helposti ostettavaa, paikallista ja ymmärrettävää IT-palvelua. 

Toinen peruspilareistamme on osaava henkilöstö, jota koulutamme yli 80 päivää vuodessa. Kehitämme liiketoimintaosaamistamme teknologiaosaamisen rinnalla. Haluamme ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa, jotta meillä on tyytyväisiä asiakkaita, jotka ostavat kustannustehokkaasti vain omaan tarpeeseensa. 

Kolmantena tekijänä ovat paikalliset toimijamme, jotka palvelevat asiakkaitamme omalla alueellaan, mutta asiakas hyötyy myös valtakunnallisesta ketjuorganisaatiostamme. 

Neljäntenä tekijänä on ketjussa toimimisen mukanaan tuoma positiivinen kierre. Fiksut asiantuntijat, ketterän oppimisen jatkuvuus ja asiakkaalle toimivat ja helpot palveluratkaisut ovat vahvistaneet yksitäisten ketjuliikkeiden liiketoiminnan edistymistä ja kirittämistä. 

Mitä ketjussa toimiminen tuo mukanaan?

Olemassa olevat liikkeet ovat vahvistuneet, liikevaihto ja henkilöstömäärä ovat kasvaneet, liikkeet ovat kasvattaneet toimitilojensa määrää ja fuusioituneet. 

Tämä on onnistunut, sillä Data Group –ketju tukee voimakkaasti jäsenliikkeidensä kilpailukyvyn kasvattamista.  Teemme ketjun jäsenille vuosisopimuksia laitevalmistajien, maahantuojien, päämiestemme ja markkinointiyhteistyökumppaneiden kanssa. Järjestämme muun muassa asiakastilaisuuksia yhdessä päämiesten kanssa, tuotamme yli 80 koulutuspäivää ja hoidamme ketjulle markkinointiviestinnän työkaluja kuten työpaitoja, julisteita, teippejä, asiakaslehtiä, kyniä, asiakaslahjoja – asioita, jotka liittyvät jäsenliikkeen ulkoiseen ilmeeseen. Lisäksi tarjoamme sähköpostijärjestelmän, verkkokaupan, verkkosivut ja konseptisivustot. 

Kaikki nämä toimenpiteet vapauttavat resursseja yrittäjän oman liiketoiminnan kehittämiseen. 

Palvelumuotoilulla olemme yhdistäneet jäsenliikkeidemme tarjonnan. Tuomme palvelumuotoiluun omaa osaamistamme: luvat, hankintaosaamisen, sertifikaatit, taloudellisen osaamisen – resurssimme ovat ketjuliikkeidemme käytössä. 

Data Group -ketjun jäsenliikkeiden yhteenlaskettu liikevaihto on tällä hetkellä 70 miljoonaa euroa ja kurottelemme kohti sataa miljoonaa euroa tällä reseptillä.

Kasvaminen ja kehittyminen ovat pakollista. Jos kasvua ei tule, yritys pysyy paikallaan, ja kilpailijat kiilaavat ohi. Haluamme kehittää jokaista jäsenliikettä oman talousalueensa johtavaksi IT-alan jälleenmyyjäksi. 

Ketjun valtakunnallinen peitto on jo varsin hyvä ja mukaan liittyy koko ajan uusia jäsenliikkeitä. 

Etumme on toimia yhdessä, sillä kun koko ketjun volyymi ja osaaminen yhdistyvät, pystymme tarjoamaan palveluitamme ja tuotteitamme kattavasti ja kilpailukykyisesti. Yhdessä 370 IT-alan asiantuntijaa muodostavat Suomen laajimman IT-alan asiantuntijaverkoston. 

Haluaisitko sinäkin mukaan?

 

Timo Vilenius, toimitusjohtaja, Data Group Finland Oy 17.07.2017