Yritykset ovat yhä useammin kiinnostuneita tarkastelemaan tulostuksesta kertyviä kustannuksia.

Nämä asiakirjan hallintaan liittyvät kustannukset koostuvat laitteen elinkaaren aikana monesta muustakin tekijästä.

Aleksi Salminen HP:lta kertoo, että yleensä tarkastellaan laitteen hankintahintaa, sekä esimerkiksi väritulostamisen hintaa, vaikka elinkaarenaikaisiin kustannuksiin liittyy muitakin laitteen ulkopuolisia kustannustekijöitä. HP:lla halutaan puhua pienimmistä omistamisen kokonaiskustannuksista.

– Silloin täytyy muistaa, että osa kustannuksista syntyy myös työnkulussa ja käyttäjän työn prosesseista. Jos näihin tuodaan joustoja ja muutetaan prosesseja sujuvammiksi, on sillä selviä säästövaikutuksia asiakirjan hallinnan kokonaiskustannusten kannalta.

Esimerkkinä Salminen nostaa asiakirjan hallinnan. Käyttäjä voi rakentaa merkittäviä oikopolkuja oman työnsä vaiheisiin. Esimerkiksi lähetettävä asiakirja voidaan valmistella suoraan laitteella ja paperiversio skannata suoraan muokattavaan tai hakukelpoiseen muotoon.

HP Pagewide on mullistanut myös tulostamista ja tuonut painokoneiden teknologiaa kompaktissa muodossa yritystoimistoihin.

Laitteet ovat perinteisiä väritoimistolaitteita edullisempia käyttää. HP PageWide -laitteissa on myös vähemmän vaihdettavia osia ja kuluvilla osilla on pidemmät vaihtovälit vastaavan kokoluokan laserlaitteeseen verrattuna.

Tulostusnopeus on huippuluokkaa. Säästöä saadaan, kun tulostuslaatua voidaan säätää erilaiseksi esimerkiksi omaan sisäiseen viestintään ja ulkoisiin tarpeisiin.

– Kun tulostusnopeus on parhaimmillaan huippulaatuisessa tulostuksessa jopa 60 sivua minuutissa, voidaan esimerkiksi sisäiseen viestintään valita nopeudeksi yleisellä toimistolaadulla jopa 80 sivua minuutissa. Mustesuihkutulostamisen laatu on huippua tänä päivänä ja sillä saadaan esimerkiksi korkealaatuisia valokuvia hienolaatuisille valokuvapapereille.