Storage IT - varmuuskopiointi

Varmuuskopiointi tuo mielenrauhaa - varmista myös pilvipalvelut

Miten varmistat, ettei vuosien aikana tekemäsi työ mene esimerkiksi yhden palvelunestohyökkäyksen myötä harakoille?

Se, miten yrityksen tiedot on varmuuskopioitu, ei ole samantekevää.

Suomalainen Storage IT on vuodesta 2005 asti toiminut varmuuskopiointiin, toiminnanohjaukseen ja pilvipalveluihin erikoistunut yritys, joka tarjoaa älykkäitä liiketoimintaratkaisuja kaiken kokoisille yrityksille.

– Olemme todenneet, että varmuuskopioinnin tarve ei ole hävinnyt mihinkään pilvipalveluiden myötä, kuten aiemmin ennustettiin. Sama tarve löytyy edelleen kaiken kokoisilta yrityksiltä, kertoo Storage IT:n myyntijohtaja Sampo Seppänen.

– Tuhansia varmuuskopiointiratkaisuja toteuttaneena tiedämme, miten tämä maailma elää ja mitä hyötyä kunnollisesta varmuuskopioinnista on, Kaarlo Lajunen vahvistaa.

Usein Suomessa ja maailmallakin näkee, että varmuuskopiointi on varsinkin pienissä yrityksissä hoidettu esimerkiksi OneDriven tai vastaavan palvelun kautta.

– Käytännössä olemme kuitenkin todenneet, että kumppanina kannattaisi ehdottomasti olla joku suomalainen toimija, jolta saa tarvittaessa asiakaspalvelua. Kenelle soitat, jos tiedostosi katoavat kansainvälisen toimijan pilvipalvelusta? Meidän ja Data Groupin kanssa toimiessa voi olla varma, että tiedot ovat palautettavissa ja ajantasaiset, sanoo jälleenmyynnin tuessa toimiva Tero Leppänen.

– Laitatko varmuuskopiointiin 30 vai 300 euroa vuodessa on lopulta hyvin pieni raha siitä, että yrityksesi toiminta on vakuutettu. Olen kuullut ainoastaan yhden yrittäjän sanovan, että vaikka kaikki digitaalinen tieto häviäisi, se ei vaikuttaisi mitenkään hänen liiketoimintaansa, Lajunen sanoo.

Varmuuskopiointipalvelut skaalautuvat kaikenkokoisten yritysten tarpeisiin.

– Meillä on käytössä omaa ja Veeamin ohjelmistoa. Emme ole lähteneet keksimään pyörää uudestaan niissä kohdissa, joissa se ei ole tarpeen. Kokoamme näistä tekniikoista kokonaisuuden, jonka myötä meillä on parhaat ratkaisut tarjolla tukemaan yrityksen liiketoimintaa, Seppänen toteaa.

Varmuuskopioinnilla on pelastettu monta yritystä esimerkiksi palvelunestohyökkäyksen kynsistä.

– Juuri vähän aikaa sitten oli tapaus, jossa ransomware-palvelunestohyökkäys iski pk-sektorilla toimivaan yritykseen ja lukitsi kaikki yrittäjän tiedostot. Yrittäjä sai vaatimuksen maksaa rahaa, jotta lukitus poistetaan. Jotkut tietenkin maksavat, vaikka tällainen hyökkäys voidaan helposti kiertää meidän palveluilla. Tässä tapauksessa me palautimme varmuuskopioinneista kaikki tiedot toiselle koneelle. Näin asiakas pääsi näyttämään pitkää nenää uhkailijoille, Lajunen sanoo.

Storage IT:n viesti on selvä: kannattaa panostaa varmuuskopiointiin ennen kuin katastrofi iskee.

– Kustannus maksaa helposti itsensä takaisin, kun ongelma tulee jossain vaiheessa vastaan. Tulee halvemmaksi ylläpitää varmuuskopiointipalvelua kuin yrittää jälkikäteen korjata vahinkoa, Leppänen sanoo.

Tutustu varmuuskopiointipalveluihimme tästä.

Kysy lisää varmuuskopioinnista

 

 

Lue myös nämä

Valtaosa suomalaisista työntekijöistä käyttää omia tekoälytyökalujaan - Johtajat vasta pohtivat

Lue lisää

Tulostin kuukausihinnalla – Käyttövalmis tulostin, värit, ja huollot samassa paketissa

Lue lisää
Kalasteluviesti sähköpostihuijaus

Sosiaalinen hakkerointi - Suurin tietoturvariski

Lue lisää
Windows 11 ilmestyy

Kannattaako Windows 11 päivitys?

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.