Puhelin yrityskäyttoon Data Group
09.02.2021 |  Data Group

Varmista nämä, kun olet hankkimassa puhelinta yrityskäyttöön

Nykyään älypuhelimet tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia joustavaan työntekoon ja ihmiset käyttävätkin niitä yhä useammissa työtehtävissään.

Tietokoneiden hankinnassa, asennuksessa ja ylläpidossa on yrityksissä usein huomioitu yrityskäytön vaatimukset, mutta puhelimissa tilanne vaihtelee enemmän. Puhelimia käytetään työtehtäviin jopa enemmän kuin tietokoneita ja niihin tallennetaan paljon sekä yrityksen että asiakkaiden tietoja. On siis tärkeää kohdella niitä niin kuin muitakin yrityslaitteita.

Pohdi seuraavia asioita myös puhelimien osalta, kun hankit niitä työkäyttöön

Ennen kuin työntekijä ottaa puhelimen käyttöön, on hyvä huomioida, kenen vastuulla on huolehtia seuraavista asioista:

1. Tarvittavien asetuksien ja tietoturvamääritysten hoitaminen

Etenkin tietoturvan kannalta tärkeää on, että tarvittavat tietoturva-asetukset tehdään ennen kuin puhelimella päästään yrityksen järjestelmiin ja sillä käsitellään arkaluonteisia tietoja. Voidaan esimerkiksi varmistaa, että puhelimessa on käytössä kirjautuminen ja näytön lukitus, sekä tietoturvasovellus, jolla ehkäistään tietoturvariskejä. Sovelluksen avulla voidaan myös tarvittaessa lukita puhelin, jos se katoaa tai varastetaan.

2. Sovelluksien asentaminen ja tilirekisteröitymisien hoitaminen

Kun käyttöönotossa asennetaan tarvittavat sovellukset ja tilirekisteröitymiset valmiiksi, pääsee käyttäjä heti töihinsä vaivattomasti ja turvallisesti. Myös ylimääräiset puhelimen mukana tulevat sovellukset voidaan poistaa käytöstä.

3. Tietojen siirto uuteen puhelimeen

Puhelimen vaihdossa on hyvä huomioida, kuinka helposti tietojen ja sovellusten siirto vanhasta uuteen tapahtuu. Monella puhelinvalmistajalla on puhelimen vaihtoon oma sovelluksensa, mutta merkistä toiseen vaihdettaessa esimerkiksi sovellusten siirto saattaa olla vaikeampaa.

4. Puhelimen ylläpito ja päivitykset

Puhelimen käyttöjärjestelmään ja sovelluksiin tulee jatkuvasti päivityksiä, jotka ovat oleellisia sujuvan käytön ja tietoturvan kannalta. Tärkeät päivitykset voidaan hoitaa keskitetysti, jotta käyttäjien ei tarvitse muistaa tehdä niitä manuaalisesti. Suurin osa tietoturvariskeistä voidaan minimoida automaattisella valvonnalla.

Laitteen ajan tasalla pitäminen ja poikkeavuuksien havainnointi on erityisen tärkeää tietoturvan vuoksi. Mobiililaitteen kautta rikolliset voivat päästä käsiksi esimerkiksi yrityksen sähköposteihin, asiakasrekistereihin, tiedostoihin ja muihin palveluihin samalla tavalla kuin perinteisten tietokoneiden kautta. Puhelimen avulla saatetaan levittää haittakoodia yrityksen muihin laitteisiin ja järjestelmiin, jolloin koko yrityksen ja yhteistyökumppaneiden tiedot ovat vaarassa.

Lue lisää puhelimen tietoturvasta: Ovatko puhelimet tietoturvallisia?

5. Varmuuskopiointi

Useimmissa tapauksissa on järkevää varmuuskopioida puhelimessa olevat tiedot, kuten kuvat, yhteystiedot ja tärkeät dokumentit. Automaattinen varmuuskopiointi varmistaa, etteivät tiedot katoa, jos puhelimelle tapahtuu jotain odottamatonta. Lisäksi tiedot ovat samalla helposti käytettävissä myös muilla laitteilla.

6. Vanhan puhelimen kierrätys ja tietojen tuhoaminen

Tiedot eivät tuhoudu vanhasta puhelimesta lopullisesti ”factory resetillä”, vaan ne ovat edelleen luettavissa laitteen muistista. Siksi on tärkeää huolehtia vanhan puhelimen tietojen hävittämisestä ennen kuin se päätyy uudelle omistajalle tai kierrätykseen.

Puhelin osana yrityksen IT-ratkaisua

ICT-PalveluPakettimme pitää sisällään käyttövalmiin puhelimen, DG Microsoft 365 -palvelun, ylläpidon ja tietoturvan yhdellä kuukausihinnalla. Saat samalla myös muut yrityksesi IT-palvelut ja -laitteet.

Tutustu ICT-PalveluPakettiimme tästä!

 

 

Lue myös nämä

Dell etätoimisto laitteet

Valitse oikein, säästä kustannuksia ja kuluta vähemmän

Lue lisää
DG Tietoturva

Nämä ovat suomalaisten yritysten kolme suurinta tietoturvaongelmaa

Lue lisää

F-Securen yritysliiketoiminta on nyt WithSecure

Lue lisää

Kaareva näyttö auttaa isojen kokonaisuuksien hallinnassa

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.