
Tietoturvaseteli tulee 1.12.2022 - Tukea yritysten tietoturvaan
Valtioneuvosto on antanut asetuksen tietoturvan kehittämisen tuesta, eli tietoturvasetelistä.
Setelin tarjoaman määräaikaisen rahallisen tuen avulla yritykset voivat parantaa järjestelmiensä tietoturvaa ja kehittää tietoturvaosaamistaan.
Tietoturvaseteli on suunnattu yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yrityksille. Tuessa on kaksi suuruusluokkaa: Pienempi seteli on enintään 15 000 euroa yritystä kohden. Kyseistä tukea yritykset voivat hyödyntää esimerkiksi tietojärjestelmien tarkastus- ja arviointityöhön tai henkilökunnan kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen.
Suurempi tietoturvaseteli on arvoltaan enintään 100 000 euroa. Se on tarkoitettu uhkamallinnuksiin ja hyökkäyksenestotestauksiin sekä näiden perusteella tarvittaviin välittömiin toimiin tietoturvan parantamiseksi. Suuremmalla tietoturvasetelillä yritykset voivat kattaa 70 prosenttia tietoturvaprojektin kuluista. Projektikustannusten omavastuu on tällöin 30 prosenttia.
Tietoturvaseteliä voi hakea 1.12.2022 alkaen
Tietoturvan kehittämisen tukea voi hakea Liikenne- ja viestintäviraston kyberturvallisuuskeskukselta 1.12.2022 alkaen.
Lue lisää Tietoturvasetelistä Valtioneuvoston tiedotteesta.
Haku tapahtuu verkkolomakkeella ja Kyberturvallisuuskeskus julkaisee ohjeistuksen hakemiseen pian. Tarjoamme apua hakuprosessiin.
Tuen piiriin olisi erittäin tärkeää saada myös muut kuin kriittisten alojen yritykset
Tietoturvan kehittämisen tuki on ainakin aluksi kohdistettu vain kriittisten alojen yrityksille. Kaikkien yritysten tietoturva ulottuu kuitenkin väistämättä myös yhteistyökumppaneihin ja alihankkijoihin. Sen vuoksi on tärkeää, ettei kuilu kriittisten ja muiden yritysten välillä kasva liian suureksi.
Data Group pitää tärkeänä, että vastaava mahdollisuus annettaisiin kaikille yrityksille. Kun jokaisen yrityksen tietoturvan tilanne voidaan luotettavasti selvittää, tiedetään, mitkä ovat riittävät toimenpiteet tietoturvan parantamiseksi.
Mikä on oman tietoturvan tilanne?
Useimmat tietoturvakartoitukset keskittyvät ainoastaan laitteisiin ja ohjelmistoihin. Usein suurimmat uhat löytyvät kuitenkin henkilöstön osaamisesta, käytännöistä ja suunnitelmallisuuden puutteista.
Tietoturvakartoituksessamme käydään kattavasti läpi kaikki tietoturvan osa-alueet:
- Hallinnollinen tietoturva – Tietoturvan johtaminen ja hallinnointi
- Henkilöstön tietoturva – Henkilöstön vastuut, roolit ja ohjeistus
- Toimitilojen tietoturva – Toimitilojen ja laitteiden fyysinen suojaaminen
- Laitteiden tietoturva – Käytettävien laitteiden yleinen suojaaminen
- Ohjelmistojen tietoturva – Käytettävien ohjelmistojen tietoturva
- Tietoliikenteen turvallisuus – Tiedon siirtoon liittyvä turvallisuus
- Tietoaineiston turvallisuus – Tietoa sisältävien dokumenttien käsittely
Saat kartoituksen pohjalta raportin yrityksesi tietoturvan nykytilanteesta sekä ehdotukset toimenpiteistä, joiden avulla tietoturva saadaan halutulle tasolle.
Kysy lisää tietoturvakartoituksesta