Dell-kannettavat ja näytöt hybridityöhön
01.11.2021 |  Dell & Data Group

Tietoturvalliset ja hybridityöhön sopivat laitteet  – missä työskenteletkin

Täysin etänä tehtävä työ yrityksissä vähenee, mutta vanhaan toimistonormaaliin ei kuitenkaan monessakaan yrityksessä palata, vaan hybridityö on tulevaisuuden työtapa.

– Puolitoista vuotta sitten melkeinpä viikon sisällä koko Suomi siirtyi etätöihin ilman varoitusta. Nyt on siirrytään takaisin toimistoille, mutta tällä kertaa yrityksillä on mahdollisuus pohtia, miten muutos toteutetaan, kertoo Dellin päätelaiteratkaisujen myynnistä vastaava Jenni Vuorio.

Tutkimustulokset kertovat, että 74% yrityksistä aikoo jatkaa joustavaa etätyökulttuuria.

Työtä ei siis tehdä jatkossa täysin toimistolla tai täysin kotona, vaan molemmissa ja mahdollisesti vielä jaetuissa työtiloissa tai kahviloissa. Joustava työtapa ja vaihtelevat työpisteet vaativat paljon käytettäviltä laitteilta. Useassa paikassa työn tekeminen on myös tietoturvahaaste. Se luo myös kysyntää toimistojen ja kiinteiden työpisteiden muutokselle ja päätelaitteiden hankinnalle.

Vuorion mukaan kaikkien yritysten olisikin hyvä miettiä IT-ympäristönsä ja elinkaarihallintansa modernisointia, esimerkiksi sitä, miten päätelaitteita ylläpidetään ja miten tietoturva otetaan huomioon monipaikkatyössä.

– Laitteiden pitää tukea saumattomuutta niin, että työntekijän on helppo vaihdella työpisteitä nopeasti ja lisälaitteiden, kuten ulkoisten näyttöjen kytkeminen tapahtuu helposti ja nopeasti. Työn pitää jatkua siitä, mihin se jäi, vaikka työpiste vaihtuisi välissä, Vuorio toteaa.

Kuinka hybridityöstä saadaan sujuvaa

Joustavuus ja yhteensopivuus ovat on tärkeimpiä seikkoja hybridityössä. Tähän on vastattu jo käyttöjärjestelmä- ja laitetasolla: Windows 11 palvelee käyttöjärjestelmänä paremmin hybridityötä saumattomuudella ja parannetulla tietoturvalla.

– Uusissa päätelaitteissa esimerkiksi Dellillä on myös parannettu tuntuvasti tietoturvaominaisuuksia. Dell on tuonut markkinoiden laajimman portfolion tietoturvallisia päätelaitteita, lisätarvikkeita, neuvotteluhuoneratkaisuja tukea moderneihin käyttöönottoihin hybridityön tueksi. Lisäksi tarvitaan resilienssiä. Laitteistojen
ja ohjelmistojen pitää antaa hyvä käyttäjäkokemus. Korona-ajan jälkeen kommunikaatio- ja yhteistoimintaohjelmistot ovat hyvin tärkeitä ja sosiaalinen aspekti on olennaista ottaa huomioon: mikä on yrityksen toimintakulttuuri ja miten sitä ylläpidetään.

– Työnantajan on tärkeä pitää huolta siitä, että neuvotteluratkaisuja: sovelluksia, näyttöjä, kuulokkeita, kaiuttimia ja muita tarvittavia laitteita ja ohjelmia on saatavilla jokaisessa työpisteessä, missä niitä tarvitaan.

Kaipaavatko yrityksesi työntekijät uusia it-laitteita ja -ratkaisuja?

Kysy lisää omalle yrityksellesi parhaiten sopivista ratkaisuista tästä! Tutustu myös PalveluPakettiimme, jossa saat kaikki yrityksesi ICT-laitteet ja -palvelut yhdellä kuukausihinnalla.

 

 

Lue myös nämä

IT-laitteet, kierrätys ja ympäristöystävällisyys

Kierrätys ja jätteen määrän pienentäminen - Miksi ja mitä on huomioitava?

Lue lisää

Moderneilla työvälineillä tyytyväisempiä ja tuottavampia tekijöitä

Lue lisää

Etätyötä Euroopan Roadtripillä

Lue lisää

Uusi asiakaslehtemme on ilmestynyt!

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.