Digitaaliset todisteet, työnajantajaerimielisyydet, forensiikka, ibas

Tarvitsetko sähköistä todistusaineistoa? Digitaalinen forensiikka-analyysi

Digitaaliset todisteet ovat tärkeitä erimielisyyksien selvittelyssä

Suurin osa suomalaisista on katsonut amerikkalaisia rikos- ja lakisarjoja, kuten CSI, NYPD tai LA Law, joissa ratkotaan rikoksia erilaisin tutkinnallisin keinoin. Erityisesti tietotekniikan tutkintaa kuvaavat kohtaukset on visualisoitu ylimitoitetuilla ja mielikuvituksellisilla tehosteilla, mutta on niissä myös totuuden siemen. Lähes kaikesta tekemisestämme jää digitaaliset sormenjäljet, joiden avulla käyttäytymistämme ja liikkeitämme voidaan selvittää hyvinkin yksityiskohtaisesti.

Ihan tavallisilla suomalaisilla yrityksillä voi syntyä tarve todistusaineiston esittämiseen erilaisten erimielisyyksien, väärinkäytösten ja rikkomusten ratkaisemiseksi – syyttämiseen tai puolustautumiseen.

Työsuhteeseen ja erityisesti sen päättymiseen liittyviä yleisimpiä tutkinnan syitä ovat tietovarkaudet ja tahalliset tietovuodot, luvaton tietojen tuhoaminen, työnantajan omaisuuden väärinkäyttö sekä työpaikkakiusaaminen. Liiketoimintaan liittyviä vastaavia esimerkkejä ovat sopimuksen noudattamiseen tai noudattamatta jättämiseen liittyvät kysymykset, asiakirjaväärennökset, tietojärjestelmään murtautumiset, patenttirikkomukset, hintakartellit jne.

Data Groupin yhteistyökumppani, tiedonpalautuspalveluistaan tunnettu Ibas Ontrack Oy, etsii, dokumentoi ja esittää sähköistä todistusaineistoa, tarvittaessa myös oikeudenkäyntejä varten.

Todistusaineiston etsintä digitaalisista välineistä

Todistusaineistoa voidaan etsiä lähes kaikkialta, mihin sähköistä tietoa tallentuu; tietokoneista, älypuhelimista, tableteista, ulkoisista levyasemista, muistitikuista ja -korteista, varmistusnauhoista, palvelimista, levyjärjestelmistä, valvontakamerajärjestelmistä, virtuaalijärjestelmistä, sovelluksista ja niiden tietokannoista, sähköpostipalvelimista, pilvipalveluista ja jopa sosiaalisista medioista – myös rikkinäisistä tallennusvälineistä.

Jos sinulla on epäilys, johon tarvitset luotettavaa näyttöä, älä edes ”katso vähän” mahdollista todistusaineistoa omista IT-järjestelmistänne – voit itse syyllistyä väärinkäytökseen ja tuhota todistusaineiston helpommin kuin arvaatkaan. Jos rikosilmoitus poliisille on liian järeä keino, ota yhteyttä omaan Data Group -yhteyshenkilöösi ja pyydä kutsumaan Ibas Ontrack apuun.

Kysy tästä lisää Digitaalinen Forensiikka -palvelustamme.

 

Lue myös nämä

IT-laitteet, kierrätys ja ympäristöystävällisyys

Kierrätys ja jätteen määrän pienentäminen - Miksi ja mitä on huomioitava?

Lue lisää

Moderneilla työvälineillä tyytyväisempiä ja tuottavampia tekijöitä

Lue lisää

Etätyötä Euroopan Roadtripillä

Lue lisää

Uusi asiakaslehtemme on ilmestynyt!

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.