Brother MPS - Tulostaminen palveluna
09.03.2021 |  Data Group & Brother

Seitsemän askelta tietoturvalliseen tulostamiseen

Tietoteknisistä laitteista vähemmän kiinnostuneet eivät välttämättä tule ajatelleeksi, että tulostimien tulee olla yhtä tietoturvallisia kuin kaikkien muidenkin verkon laitteiden. Jos tulostimien tietoturva ei ole kunnossa, saattaa tulla tarjonneeksi hakkereille helpon pääsyn yrityksen verkkoon.

Seuraavassa seitsemän askelta parempaan tietoturvallisempaan tulostamiseen

1. Ota yrityksen johto mukaan

Kyberhyökkäyksien ja tietomurtojen aiheuttamien tuhojen laajuus sekä tietosuojalainsäädännön vaatimukset tarkoittavat sitä, että tietoturva on nostettava korkealle tasolle. Yrityksen johdon tulee laatia tietoturvastrategia, jossa huomioidaan myös tulostuksen tietoturva.

2. Perusteellinen kartoitus

Yritysten on selvitettävä kaikki mahdolliset tulostamiseen liittyvät haavoittuvuudet ulottamalla säännölliset tietoturvakartoitukset myös tulostusympäristöön. Se on erityisen tärkeää, jos yrityksessä on eri ikäisiä laitteita. 

3. Oletussalasanojen vaihtaminen

Oletussalasanat ovat tulostuslaitteiden heikko kohta, sillä ne ovat usein heikkoja ja helposti luettavissa esimerkiksi laitteen ohjekirjasta. Laitteiden ja niihin sisältyvien palveluiden ja sovellusten salasanat tulisi vaihtaa vahvoihin ja tietoturvallisiin salasanoihin ennen laitteen käyttöönottoa.

4. Laiteohjelmisto- ja suojauspäivitysten asentaminen

Tulostuslaitteiden mahdollisia tietoturvahaavoittuvuuksia voidaan vähentää merkittävästi asentamalla laitteisiin aina uusimmat laiteohjelmistopäivitykset. Paras tilanne tietoturvan kannalta on, jos tämä tapahtuu automaattisesti.

5. Tulostustöiden suojaaminen

Itse laitteet eivät ole ainoa suojattava asia, vaan suojausta kaipaavat myös tulostettavaksi lähetetyt tiedostot. Verkkoliikenteen päästä päähän -salaus takaa tulostustöille turvallisen siirron tulostimiin. Salauksesta huolehtiminen on tärkeää, sillä useimmat tulostimet säilyttävät tulostustöitä väliaikaisesti.

6. Laitteiden valvonta

Tulostuslaitteiden kulloisenkin tilan tunteminen tarjoaa kokonaisvaltaisen näkemyksen koko tulostusympäristöstä. Yritysten tulisi harkita ohjelmistotyökaluja tulostuslaitteiden valvontaan, jotta ongelmat voidaan korjata nopeasti. Laitteisiin kertyy valtavasti tietoa, jonka avulla voidaan tunnistaa mahdollisia tietoturvaongelmia ja reagoida hyökkäyksiin nopeasti. Tulostuksenhallintapalvelujen käyttäjät saavat myös säännöllisesti raportteja, joiden tulisi sisältää tiedot tietomurtojen valvonnasta ja raportoinnista.

7. Työntekijöiden kouluttaminen

Tietoja katoaa usein vahingossa (Quocircan tutkimuksen mukaan 32 % tulostusturvallisuustapahtumista aiheutui käyttäjien vahingoista). Siksi on elintärkeää kouluttaa työntekijät suojaamaan arkaluonteisia tietoja ja lisätä tietoisuutta tietoturvauhkista. Tällaisia koulutuksia tarjoavat monet tulostuksenhallintapalvelujen tarjoajat.

Tulostusratkaisu palveluna

IT-Palvelupakettimme tarjoaa kaikki tarvitsemasi IT-palvelut ja -laitteet yhdellä kuukausimaksulla ja sisältää myös yrityksellesi sopivan tulostusratkaisun. Tutustu IT-PalveluPakettiin tästä!

 

 

Lue myös nämä

Tietoturvan osa-alueet - Tietoturvakartoitus

Huolehdi näistä seitsemästä tietoturvan osa-alueesta

Lue lisää
IT-ratkaisut referenssit

Kuinka IT-ratkaisut kehittävät yrityksesi liiketoimintaa?

Lue lisää
Windows 11 ilmestyy

Uusi Windows 11 ilmestyy tänä vuonna

Lue lisää
Altacom-palkinto

Altacom palkitsi Data Groupin!

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.