Pk-yritykset kyberhyökkäysten kohteena - Näin parannat yrityksesi tietoturvaa
26.04.2023 |  AlhoIT

Pk-yritykset kyberhyökkäysten kohteena - Näin parannat yrityksesti tietoturvaa

Kyberturvallisuus on noussut yhä tärkeämmäksi osaksi yritysten toimintaa, sillä tietomurrot ovat yleistyneet huimasti ja niitä on alettu kohdistaa jättiyritysten lisäksi myös pienempiin yrityksiin.  

Kyberturvallisuudella ja -suojauksella tarkoitetaan tietokoneiden, palvelinten, mobiililaitteiden, sähköisten järjestelmien, verkkojen ja tietojen suojaamista hyökkäyksiltä. Tietoturvauhkien kirjo on laaja ja ne voivat vaikuttaa monin tavoin yrityksen toimintaan. Tietovuodot voivat heikentää kilpailukykyä ja vahingoittaa yrityksen mainetta. Henkilötietojen vuotaminen puolestaan voi johtaa keskinäisen luottamuksen vahingoittumiseen ja aiheuttaa ylimääräistä työtä ja kuluja organisaatiossa. Laitteille pesiytyneet haittaohjelmat voivat puolestaan aiheuttaa laitteiden toimintahäiriöitä, tietojen leviämistä rikolliseen toimintaan ja taloudellisia huijauksia, mikä puolestaan johtaa kustannuksiin, ylimääräiseen työhön ja kalliisiin rikostutkintoihin ja oikeudenkäynteihin. 

Tietoturvan merkitys korostuu erityisesti pilvipalveluiden käytössä, sillä palvelut, tiedot, käyttäjät ja laitteet tulee suojata tarkasti. Verkkorikolliset yhdistävät voimiaan ja uusia haavoittuvuuksia havaitaan päivittäin, mikä edellyttää yrityksiltä jatkuvaa reagointia ja kykyä pysyä uhkien tasalla. 

Rikolliset ovat myös tiedostaneet, että suuryrityksissä turvataso on korkeampi ja tietoturvan ammattilaiset ovat asialla, kun taas pk-sektorilla ei aina ole riittäviä resursseja tai tietoturva ei ole pidetty tarpeeksi tärkeänä. Tämä on johtanut siihen, että yli 70 % hyökkäyksistä kohdistuu alle sadan hengen organisaatioihin. 

Hyvän tietoturvan kannalta tärkeintä on havaita mahdolliset uhkat ajoissa, jotta niihin voidaan reagoida tehokkaasti. Valvonta ja poikkeavuuksien merkillepano ovat tässä avainasemassa. Ennakoiva suojautuminen ja uhkien tasalla pysyminen on myös tärkeää. Järjestelmien tulee olla suojattuina, ikään kuin niihin olisi jo hyökätty. Tehokas reagointi hyökkäystilanteessa on välttämätöntä toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi. 

Yritysten tulisi laatia tietoturvastrategia, joka sisältää valvonnan, havaitsemisen, reagoinnin ja ennakoivan suojautumisen. Lisäksi yritysten on investoitava tietoturvan parantamiseen, koulutettava henkilökuntaa ja varmistettava, että tietoturvajärjestelmät ovat ajan tasalla. 

Me AlhoIT:llä ymmärrämme, että tietoturva-asioissa saattaa vasta-alkajalla mennä sormi helposti suuhun. Siksi tarjoammekin kattavat tietoturvan palvelut muiden IT-palvelujen ohessa. Teemme tietoturvatestit ja niiden pohjalta autamme sinua laatimaan yrityksellesi tietoturvastrategian. 

Ota yhteyttä niin katsotaan tarkemmin! 

Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää tietoturvakartoituksesta!

Lue myös nämä

AlhoIT vuoden 2023 jäsenliike!

Lue lisää
Pk-yritykset kyberhyökkäysten kohteena - Näin parannat yrityksesi tietoturvaa

Pk-yritykset kyberhyökkäysten kohteena - Näin parannat yrityksesti tietoturvaa

Lue lisää
Miksi valita AlhoIT kilpailijoiden sijaan -artikkelikuva

Miksi valita AlhoIT kilpailijoiden sijaan?

Lue lisää

IT-palveluiden hinnoitteluviidakko

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.