Lenovo HCI konesali Pilvipalvelu

Pilveä, rautaa vai molempia?

Teknologian ja toteutustapojen nopea kehittyminen on tuonut yrityksille uusia mahdollisuuksia ja kustannussäästöjä.

Yrityksen käyttämät IT-ratkaisut, kuten sähköposti, tietojen tallennus, CRM ja tuotannonohjaus voidaan toteuttaa omalla palvelimella, pilvipalveluilla tai näiden sopivalla yhdistelmällä, jolloin puhutaan hybridipilvestä. Peruspalveluissa, kuten sähköposti, pilvipalvelu on yleensä järkevä ratkaisu. Joissakin palveluissa taas on kiinnitettävä erityistä huomiota poikkeustilanteisiin ja liiketoiminnan jatkuvuuteen. Hyödyntämällä molempien parhaita puolia saadaan aikaan paras lopputulos.

Kustannukset

Kustannukset kasvavat nopeasti, jos järjestelmää ei käytetä optimaalisesti. Joidenkin palveluiden kustannukset voivat olla moninkertaisia ajettaessa vanhentuneella palvelinratkaisulla tai pilvipalvelusta. Pilvessä kuukausittaisen lisenssien lisäksi kannattaa huomioida, että palvelinkapasiteettia pilvessä ylöspäin skaalattaessa myös kustannukset nousevat edelleen.

Nopeus ja toimintavarmuus

Pilvipalvelussa ollaan internetin nopeuden ja toimintavarmuuden varassa. Mikäli palveluntarjoajan järjestelmä ei toimi, palvelun käyttöön tulee katkos. Lisäksi välissä on reitittimiä, palomuureja, verkkoyhteyksiä, joista joku väistämättä kaatuu välillä, jolloin yrityksen kannalta kriittiset järjestelmät eivät välttämättä toimi. Oman palvelinratkaisun etuna on lyhyempi verkkopolku palveluun ja mahdollisuus ajaa työkuormia paikallisesti myös Internetin käyttökatkojen aikana. Palvelu toimii nopeammin ja välissä on vähemmän mahdollisuuksia ongelmille.

Tietoturva ja lainsäädäntö

Useille yrityksille on tärkeää varmistaa, että tiedot ovat omassa hallinnassa. Monet kansainväliset pilvipalvelut eivät täytä GDPR:n vaatimuksia ja asiakastietojen tallentaminen niihin voi aiheuttaa epäluottamusta ja tietoturvaongelmia.

Millainen on moderni palvelinratkaisu?

Lenovon palvelinasiantuntija Mikko Livola näkee päivittäin, millaisia hyötyjä uudenlaiset ratkaisut voivat tuoda yrityksille.

”Perinteisesti omien järjestelmien mitoitus on ollut hankalaa. Yrityksen tarpeet voivat muuttua nopeasti ja järjestelmien ylläpitoon on vaadittu useita eri työkaluja, osaamista sekä sertifiointeja.

Nykyiset hyperkonvergenssijärjestelmät ovat yksinkertaisia hallita ja suuri osa ylläpidosta tapahtuu automaattisesti. Niillä voidaan ajaa tarvittaessa satoja virtuaalipalvelimia ja mahdollistaa, että palvelimen resurssit ovat tehokkaasti käytössä.”, Livola toteaa.

Kehitämme suomalaisille yrityksille sopivia IT-ratkaisuja yhdessä Lenovon kanssa. Kysy tästä lisää, millaiset ratkaisut tukisivat parhaiten yrityksenne liiketoimintaa.

 

 

Lue myös nämä

Työntekijät arvostavat nopeaa ja tietoturvallista verkkoa

Lue lisää
Dell etätoimisto laitteet

Valitse oikein, säästä kustannuksia ja kuluta vähemmän

Lue lisää
DG Tietoturva

Nämä ovat suomalaisten yritysten kolme suurinta tietoturvaongelmaa

Lue lisää

F-Securen yritysliiketoiminta on nyt WithSecure

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.