Teams-pikaohjeet
17.06.2021 |  Data Group

Näillä Teams-nikseillä sujuvuutta kokouksiin

Joko sinulla on käytössäsi Microsoft Teams?

Se on viestintää helpottava sovellus, joka sisältyy Microsoft 365 -pakettiin. Esittelemme muutaman helpon niksin, joilla palavereihin saa lisää vauhtia.

1. Näin vaihdat oman taustakuvan Teamsissa

Taustan vaihto ei toimi selainpohjaisessa Teams-kokouksessa, vaan tarvitset Teams-sovelluksen Windowsille tai Macille.

1. Valitse oma taustakuvasi. On suositeltavaa käyttää yleisimpiä näyttöjen kuvakokoja, esimerkiksi 1920 x 1080 pikseliä. Kuvan muoto voi olla .jpg tai .png.

2. Kopioi kuva kansioon: 

  • Windows: C:\Users\kayttajanimesi\AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads
  • Mac: ~/Library/Application Support/Microsoft/Teams/Backgrounds

3. Kun käynnistät tai osallistut videoneuvotteluun ja valikkoa, paina "Näytä taustatehosteet" . Jos vaihtoehtoa ei näy, päivitä sovellus.

Teams - Taustatehosteet

4. Ruudun oikeaan reunaan aukeaa valikko, josta voit valita joko valmiin tai oman taustakuvan. Omat näkyvät listan lopussa. Taustoja voi esikatsella ennen kuin ne ottaa käyttöön kaikkien nähtäväksi.

Teams - Taustatehosteet

 

2. Pienryhmät (Breakout rooms)

Pienryhmien avulla kokouksen järjestäjä voi jakaa ison kokouksen pienempiin virtuaalihuoneisiin. Kokouksen asetukset -palkissa on pienryhmät-painike, josta löytyvät myös ominaisuuteen liittyvät asetukset. Painikkeen näkee ainoastaan kokouksen järjestäjä.

Teams - pienryhmätilat - breakout rooms 1

Kokouksen järjestäjä voi:

  • Luoda enimmillään 50 pienryhmää
  • Luoda, siirtää ja poistaa pienryhmiä
  • Siirtää osallistujia pienryhmästä toiseen
  • Valita siirretäänkö osallistujat pienryhmään pakotetusti vai hyväksynnällä
  • Valita siirretäänkö osallistujat pienryhmiin automaattisesti vai arpomalla

Osallistujat voivat:

  • Liittyä pienryhmiä hyödyntävään kokoukseen
  • Jakaa sisältöä pienryhmissä
  • Keskustella pienryhmissä (Keskusteluhistoria on järjestäjän nähtävissä)

Osallistujat eivät voi vaihtaa pienryhmää itse, vaan järjestäjä jakaa osallistujat pienryhmiin. Osallistujat eivät myöskään pääse pääkokoukseen ilman, että järjestäjä siirtää heidät sinne. Kokouksen järjestäjä voi myös lähettää pienryhmiin viestejä ilman pienryhmään liittymistä.

3. Pikakyselyt

Microsoft Formsin avulla voit luoda pikakyselyn muutamassa sekunnissa Teams-kanavalle tai kokouksen keskusteluruutuun. Ominaisuutta voidaan hyödyntää esimerkiksi lyhyissä kyselyissä, palautteen annossa tai tietovisassa. Näin osallistujat saadaan paremmin mukaan kokoukseen.

Teams - forms pikakysely 1

Siirry kanavaan tai keskusteluun, johon haluat lisätä kyselyn. Valitse tiimit- ikkunan alareunassa lomakkeet. Jos et näe lomakkeet -kuvaketta, valitse ”Viestilaajennukset” ja kirjoita hakuun ”Forms”. Lisää kysymys- ja vastausvaihtoehdot. Valitse Tallenna. Esikatsele kysely ja valitse sitten Muokkaa, jos haluat tehdä muutoksia, tai valitse Lähetä, jos haluat julkaista sen. Tulokset näkyvät kaikille osallistujille reaaliaikaisesti.

4. Videogalleria ja Yhdessä-tila

Virtuaalikokouksissa suositellaan käytettäväksi videokuvaa, jotta viestintä olisi monipuolisempaa ja aktiivisempaa. Videogallerian avulla osallistujat näkevät ruudussa kaikkien videokuvat. Kokousnäkymä näyttää maksimissaan jopa 50 osallistujien videokuvan. Jos haluat nähdä enemmän kuin yhdeksän videokuvaa, valitse käyttöön Large Gallery.

Yhdessä-tilassa osallistujien tausta häivytetään kokonaan ja ihmisten kasvot ja keho yhdistetään muiden osallistujien kanssa samaan ”virtuaaliseen tilaan”. Jokaisella on jaettu, pysyvä sijainti tässä yhteisessä tilassa. Tila mahdollistaa myös toisen osallistujan osoittamista tai hänen suuntaansa katsomista. Jos kaipaatte esimerkiksi viikkopalaveriin piristystä, Yhdessä-tila saattaa olla kokeilun arvoinen vaihtoehto.

Miten saat Teamsistä parhaan hyödyn irti?

Tärkeintä on määritellä se, mitä tarpeita Teams ratkaisee ja minkä tiedon tulisi olla kenenkin käytettävissä. Huolellisen määrittelyn ansiosta ohjelman käyttöön ottaminen on nopeampaa, ja sen käyttö myös luonnollisempaa ja intuitiivisempaa. Lisäksi ohjelma saadaan vastaamaan organisaation tarpeita heti alusta saakka – selkeästi rakennettu kokonaisuus on helpompi ja miellyttävämpi ottaa käyttöön, eikä aikaa kulu myöhemmin esimerkiksi käyttöoikeuksien tai tiimien uudelleen määrittelemiseen.

Kysy lisää, kuinka Teamsista saataisiin paras hyöty irti omassa yrityksessäsi!

 

 

Lue myös nämä

Hyvää itsenäisyyspäivää! - Kiitos, kun valitset työtä Suomeen

Lue lisää

2023 - Näkemyksiä tulevan vuoden teknologiasta ja työstä

Lue lisää

Tietoturvasetelin haku aukeaa 1.12.2022

Lue lisää

Kuinka varautua poikkeustilanteisiin? - Apua riskienhallintaan

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.