Microsoft Office 365 varmuuskopiointi
18.06.2021 |  Data Group

Muistithan varmuuskopioida – entä jos se olisi automaattista?

Kaikille sattuu joskus inhimillisiä virheitä IT-ympäristössä: sähköposteja poistetaan vahingossa, työntekijöitä lähtee talosta ja jonkun sähköpostissa on elintärkeää tietoa. 

Microsoft 365 ei varmuuskopioi tietoja automaattisesti, vaan vastuu on käyttäjällä.

StorageIT:n Microsoft 365-varmuuskopiointipalvelu EASY Varman avulla saa varmistettua tärkeiden tietojen säilyvyyden ja palautettua esimerkiksi kadonneet sähköpostit nopeasti käyttäjän sähköpostilaatikkoon.

– Palvelun käyttöönotto on hyvin yksinkertaista ja palautuksen toimivuus testataan käyttöönotossa, eli palvelu ei käytännössä näy arjessa loppukäyttäjälle, kertoo StorageIT:n Kaarlo Lajunen.

Palvelu on loppukäyttäjälle näkymätön ja käyttäjäystävällinen. Se rakennetaan yrityksen tarpeiden mukaisesti sisältäen Microsoft-sähköpostilaatikon, SharePointin, OneDriven sekä Teamsin.

Ratkaisu perustuu VEEAM-varmuuskopiointiteknologiaan ja täyttää 3-2-1 -säännön, eli tiedot kopioidaan useampaan lokaatioon. Palvelu ei vaadi käyttäjältään käytännössä juurikaan toimenpiteitä. Se toimii automaattisesti ympäri vuoden, valvontajärjestelmä valvoo varmuuskopiointeja sekä hälyttää vikatilanteessa.

– Varsinaiset toimenpiteet käyttöönotossa tehdään StorageIT:n päässä. Varmuuskopiointi tapahtuu Microsoftin pilvestä StorageITn varastoon. Palautustilanteessa tulee toki vähän toimenpiteitä, mutta esimerkiksi yksittäiset sähköpostipalautukset ovat ihan parin klikkauksen päässä, lisää Storage IT:n Toni Koskinen.

StorageIT on kotimainen palveluntarjoaja kotimaisessa pilvessä, eli asiakkaan data pysyy Suomen rajojen sisällä kaikissa tilanteissa. Tietoturva on taattu ja paloturvallisessa datacenterissä sijaitseva konesali, jossa tiedot sijaitsevat, on ISO 27001 -standardin mukainen.

– Meillä on tietyt käytännöt, jotka toteutamme yhdessä asiakkaan kanssa. Palautuksia varten saamme käyttäjätunnukset asiakkaan päähän, jotta saadaan luotua väylä, millä data kulkee meidän saliimme varmuuskopiointiin. Tieto kulkee salattuna ja data pysyy Suomen rajojen sisällä, Koskinen sanoo.

Kysy lisää varmuuskopioinnista

 

 

Lue myös nämä

Nykyinen tietoturvallisuustilanne vaatii ennakointia

Lue lisää

Valtaosa suomalaisista työntekijöistä käyttää omia tekoälytyökalujaan - Johtajat vasta pohtivat

Lue lisää

Tulostin kuukausihinnalla – Käyttövalmis tulostin, värit, ja huollot samassa paketissa

Lue lisää
Kalasteluviesti sähköpostihuijaus

Sosiaalinen hakkerointi - Suurin tietoturvariski

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.