Microsoft Office 365 varmuuskopiointi
18.06.2021 |  Data Group

Muistithan varmuuskopioida – entä jos se olisi automaattista?

Kaikille sattuu joskus inhimillisiä virheitä IT-ympäristössä: sähköposteja poistetaan vahingossa, työntekijöitä lähtee talosta ja jonkun sähköpostissa on elintärkeää tietoa. 

Microsoft 365 ei varmuuskopioi tietoja automaattisesti, vaan vastuu on käyttäjällä.

StorageIT:n Microsoft 365-varmuuskopiointipalvelu EASY Varman avulla saa varmistettua tärkeiden tietojen säilyvyyden ja palautettua esimerkiksi kadonneet sähköpostit nopeasti käyttäjän sähköpostilaatikkoon.

– Palvelun käyttöönotto on hyvin yksinkertaista ja palautuksen toimivuus testataan käyttöönotossa, eli palvelu ei käytännössä näy arjessa loppukäyttäjälle, kertoo StorageIT:n Kaarlo Lajunen.

Palvelu on loppukäyttäjälle näkymätön ja käyttäjäystävällinen. Se rakennetaan yrityksen tarpeiden mukaisesti sisältäen Microsoft-sähköpostilaatikon, SharePointin, OneDriven sekä Teamsin.

Ratkaisu perustuu VEEAM-varmuuskopiointiteknologiaan ja täyttää 3-2-1 -säännön, eli tiedot kopioidaan useampaan lokaatioon. Palvelu ei vaadi käyttäjältään käytännössä juurikaan toimenpiteitä. Se toimii automaattisesti ympäri vuoden, valvontajärjestelmä valvoo varmuuskopiointeja sekä hälyttää vikatilanteessa.

– Varsinaiset toimenpiteet käyttöönotossa tehdään StorageIT:n päässä. Varmuuskopiointi tapahtuu Microsoftin pilvestä StorageITn varastoon. Palautustilanteessa tulee toki vähän toimenpiteitä, mutta esimerkiksi yksittäiset sähköpostipalautukset ovat ihan parin klikkauksen päässä, lisää Storage IT:n Toni Koskinen.

StorageIT on kotimainen palveluntarjoaja kotimaisessa pilvessä, eli asiakkaan data pysyy Suomen rajojen sisällä kaikissa tilanteissa. Tietoturva on taattu ja paloturvallisessa datacenterissä sijaitseva konesali, jossa tiedot sijaitsevat, on ISO 27001 -standardin mukainen.

– Meillä on tietyt käytännöt, jotka toteutamme yhdessä asiakkaan kanssa. Palautuksia varten saamme käyttäjätunnukset asiakkaan päähän, jotta saadaan luotua väylä, millä data kulkee meidän saliimme varmuuskopiointiin. Tieto kulkee salattuna ja data pysyy Suomen rajojen sisällä, Koskinen sanoo.

Kysy lisää varmuuskopioinnista

 

 

Lue myös nämä

Microsoft 365 Copilot –Työskentelyn uusi tekoälyapuri

Lue lisää
Asiakasreferenssi Oikia Oy

Miksi IT-laitteet yritykselle kannattaa hankkia kuukausimaksulla?

Lue lisää

Teams Premium – Tietoturvallisempi ja yksilöllisempi Teams

Lue lisää

3G-verkko poistuu käytöstä – Miten varautua muutokseen?

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.