Milloin oma palvelin on tarpeen? – Kustannukset, tekoälysovellukset ja tietoturva

Palvelimet toimivat keskitettynä säilytyspaikkana yrityksen käyttämille ohjelmistoille ja tiedoille.

Palvelinratkaisut voidaan toteuttaa omalla palvelimella, pilvipalveluilla tai monissa tapauksissa näiden sopivalla yhdistelmällä.

Viime aikoina yritykset ovat alkaneet ottaa käyttöön omia palvelimia, sillä pilvipalvelu ei ole kaikissa tapauksissa halvin ja tehokkain ratkaisu. Peruspalveluissa, kuten sähköposti, pilvipalvelu on yleensä järkevä ratkaisu, kun taas esimerkiksi suorituskykyä vaativissa ratkaisuissa kustannukset voivat olla jopa moninkertaisia verrattuna omaan palvelimeen.

Seuraavat asiat voivat puoltaa oman palvelimen hankintaa.

  1. Suorituskyvyn vaatimukset: Jos verkkosivustolla tai esimerkiksi tekoälysovelluksella on paljon käyttöä tai se vaatii paljon laskentatehoa, oma palvelin voi tarjota tarvittavat resurssit ilman yhteiskäytön aiheuttamia rajoituksia.
  2. Turvallisuus ja yksityisyys: Oma palvelin antaa paremmat mahdollisuudet hallita tietoturvaa ja yksityisyydensuojaa. Tämä on erityisen tärkeää, jos yritys käsittelee arkaluontoista tietoa tai sen on noudatettava tiettyjä tietosuojalakeja ja -standardeja.
  3. Kustannustehokkuus: Vaikka oman palvelimen hankkiminen vaatii alkuinvestoinnin, se voi olla silti kustannustehokkain ratkaisu. Pilven kustannukset voivat olla hyvin arvaamattomat, erityisesti kun käytetään paljon tehoa vaativia resursseja.
  4. Mukautettavuus ja hallinta: Oman palvelimen avulla yritys voi räätälöidä ympäristön täysin tarpeiden mukaan.
  5. Erityissovellusten tarpeet: Joissakin tapauksissa erikoistuneet sovellukset tai palvelut vaativat erityisiä palvelinkonfiguraatioita, joita yleinen pilvipalvelu tai jaettu hosting ei pysty tarjoamaan.
  6. Lisääntynyt liikenteen hallinta: Jos sivustollasi on äkillisiä liikennepiikkejä, oma palvelin voi auttaa varmistamaan, että sivusto pysyy pystyssä ja suorituskykyisenä myös suuren kuormituksen aikana.

Tekoäly omalla palvelimella

Tekoälyratkaisut vaativat paljon tehoa datan käsittelyyn, oppimiseen ja komentojen suorittamiseen, mikä on yksi syy, miksi oma palvelin voi tulla tarpeeseen. Tällaisia käyttökohteita voivat olla esimerkiksi kuvien ja videoiden luonti, datan analysointi ja tuotannon automatisointi.

Omalla palvelimella on myös helpompi suojata arkaluontoiset tiedot, sillä tietoturvan tasoa voidaan itse säädellä tarkemmin ja tiedot eivät päädy yrityksen ulkopuolelle.

Tekoälysovellus

Pilvessä toimivat tekoälysovellukset voivat toimia huonosti esimerkiksi liiallisen kuormituksen tai riittämättömän verkon vuoksi.

Yrityksen oman palvelimen voi mukauttaa sopivaksi tekoälysovelluksia varten. Erityisesti kun datan on liikuttava nopeasti ja reaaliaikaisesti, omat palvelimet voivat tarjota nopeamman ja luotettavamman ratkaisun kuin pilvipalvelut. Oma palvelin voi olla myös edullisempi vaihtoehto.

Lenovo HCI konesali Pilvipalvelu

Oma palvelin voidaan nykyään tehdä yhtä helppokäyttöiseksi kuin pilvipalvelu. 

Lenovo-palvelimet tarjoavat ratkaisut kaikenlaisiin tarpeisiin

PK-Yritykset

Lenovo ThinkSystem DM-sarjan hybridi-tallennusjärjestelmät on suunniteltu tarjoamaan suorituskykyä, yksinkertaisuutta, kapasiteettia, tietoturvaa ja korkeaa käytettävyyttä niin pienille kuin suurillekin yrityksille.

Suuremmat yritykset

Lenovo ThinkSystem DG-sarjan skaalautuvat tallennusjärjestelmät tarjoavat tehokkaan tallennusinfrastruktuurin, joka tukee monenlaisia yrityskuormia, kuten big dataa ja analytiikkaatekoälyäsuunnitteluahybridi pilviä ja muita tallennus-I/O-intensiivisiä sovelluksia.

Suorituskykyä vaativat laskentatehtävät

Lenovo ThinkSystem SR-sarjan järjestelmät on suunniteltu erityisesti tekoälyn (AI), suorituskykyä vaativan laskennan (HPC) sekä graafisten ja simulaatioiden työkuormien tarpeisiin eri toimialoilla. Olipa kyseessä sitten datan analysointi, kuvantaminen, mallinnus tai vaativa laskenta, SR-sarjan järjestelmät tarjoavat sopivan ratkaisun.

Millainen olisi yrityksellesi sopivin palvelinratkaisu?

Varaa tästä maksuton kartoitus, jossa selvitetään yhdessä teidän toimintaanne kehittävä ratkaisu.

 

Lenovo-logo

Toteutamme suomalaisille yrityksille sopivia ratkaisuja yhteistyössä Lenovon kanssa.
Lue lisää tästä!

 

Lue myös nämä

Valtaosa suomalaisista työntekijöistä käyttää omia tekoälytyökalujaan - Johtajat vasta pohtivat

Lue lisää

Tulostin kuukausihinnalla – Käyttövalmis tulostin, värit, ja huollot samassa paketissa

Lue lisää
Kalasteluviesti sähköpostihuijaus

Sosiaalinen hakkerointi - Suurin tietoturvariski

Lue lisää
Windows 11 ilmestyy

Kannattaako Windows 11 päivitys?

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.