DG & Fujitsu -tulevaisuuden työpiste

Millainen on tulevaisuuden työpiste?

Tuntuu miltei itsestäänselvyydeltä, että luovuuden maksimoiminen ei onnistu istuttamalla tietotyöntekijä kotikonttorilla ”yhdeksästä viiteen” ja odottelemalla innovaatioita.

Hyvinvointi ja korkea motivaatio ovat tärkeitä edesauttajia luovuuden löytymiseen ja yleisen tehokkuuden nostoon. Miten työpisteet sitten liittyvät tähän? Jos työntekijä saa päivittäin valita missä työskentelee, se yleensä parantaa koettua hyvinvointia ja nostaa motivaatiota.

Fraunhofer IAO:n Office 21 -työympäristötutkimus ennustaa lähitulevaisuuden työympäristöjä. Tutkimus pohjautuu useiden kansainvälisten IT-toimijoiden, kuten Fujitsun tutkimuksiin.

Tulevaisuuden työntekijä päättää joustavasti työpisteensä sijainnin, on se sitten kotona, toimistolla, yhteiskäyttötilassa tai vaikkapa reissun päällä.

Liikkuvuus aiheuttaa muutoksia yritysten työtapoihin, tiloihin ja käytettäviin välineisiin.

1. Laitteet

Moderni työpiste hoitaa teknologialla tarpeet, jotta työntekijä voi mennä ja tulla huoletta. Markkinoilla on jo nyt monia käyttäjien työtä tehostavia ratkaisuja, ja siksi laitteiden valinnassa kannattaakin hyödyntää asiantuntijan apua.

  • Valitse liikkuvaan työhön sopivat laitteet ja palvelut. Liikkuvalle käyttäjälle kevyt teholäppäri ja raskaampaan käyttöön voit harkita pöytäkonetta liikkuvuuden kustannuksella, näin saat parhaan teho/hinta -suhteen
  • Hanki työpisteelle riittävästi näyttöpinta-alaa. Kaksi näyttöä tai yksi isompi näyttö parantaa ergonomiaa ja tehostaa tutkitusti työntekijän luovuutta
  • Mieti, kuinka kannettavat liitetään muihin tarvittaviin laitteisiin vaivattomasti. Uusissa näytöissä on mukana sisäänrakennettu telakka, joka vähentää työpöydällä olevia johtoja ja vähentää hankintoja
  • Hanki näppäimistö ja hiiri langattomana kombona, jolloin tarvitaan vain yksi vastaanotin
DG & Fujitsu -näyttö

Nykyaikaisessa näytössä on koko joukko ominaisuuksia, jotka parantavat työpistettä sekä toimistolla, että kotona. Integroitu USB-C telakointi, Low Blue Light, automaattinen näytön kirkkauden säätö, läsnäolotunnistin ja Windows Hello -yhteensopiva IR-kamera. Kuvassa Fujitsun P2410 WE CAM.

2. Tiedonhallinta ja tietoturva

Liikkuvassa työssä tiedontallennustapojen merkitys korostuu. Kun kaikki eivät samalla toimistolla, on tiedon kuljettava tehokkaasti ja turvallisesti henkilöiden välillä. Yrityksellä on oltava selkeä tiedonhallintastrategia, jotta dokumenttien käyttämiseen ja ylläpitämiseen ei mene turhaa aikaa. Tämä parantaa myös merkittävästi tietoturvaa.

Toimistolla, yhteiskäyttötiloissa ja kotikonttorilla on eri vaatimuksia tietoturvaan ja uloskirjautumisiin liittyen. Toimistolla kahvitauolle mennessä tietokoneen lukitseminen saattaa unohtua, jos kotikonttorilla lukitsemisella ei ole merkitystä.

  • Huolehdi, että liikkuva työ on tietoturvallista
  • Mieti, minne tiedostot tallennetaan, jotta ne ovat helposti oikeiden tahojen saatavilla
  • Helpota työntekijöiden päivittäisiä rutiineja laitteiden ja palveluiden automaatiikalla

3. Yhteiskäyttötilat

Yhteiskäyttötilat edistävät luovuutta viihtyisyyden ja sosiaalisen kanssakäymisen avulla. Yhteiskäyttötilat tulevat yleistymään tulevaisuudessa, ja näiden suunnittelussa tulisi ottaa huomioon tietoturvan helpottaminen ja laitteiden sopivuus erilaisille käyttäjille.

Jotta toimisto on mahdollisimman suuri positiivinen vaikutus työntekijään, toimistolla tulisi olla järjestetty ainakin seuraavat asiat:

  • Riittävästi taukoalueita, jotka mahdollistavat satunnaisia jutustelutuokioita
  • ”Puhelinkoppeja” keskittymistä vaativia tehtäviä varten
  • Valikoima muodollisia ja epämuodollisia kokoustiloja sekä työpisteitä erilaisiin tarpeisiin

Kaipaako työympäristönne ja osaamisenne päivitystä?

Tarjoamme Fujitsu-laitteet ja kaikki modernit it-palvelut alkaen 79 € / käyttäjä / kuukausi.

PalveluPakettimme sisältää Fujitsu-laitteen lisäksi kaikki tarvitsemasi palvelut kuukausihinnalla: Uusimmat Microsoft 365 -työkalut, tietoturvallisen työympäristön, automaattiset päivitykset, varmuuskopioinnin, etätuen ja ennakoivan huollon. 

Koulutuksiemme avulla yrityksesi työntekijät pystyvät hyödyntämään paremmin modernien työkalujen luomia mahdollisuuksia ja huomioimaan tietoturvan joka päiväisessä työssään.

Kysy lisää omalle yrityksellesi parhaiten sopivista ratkaisuista tästä!

 

 

Lue myös nämä

Moderneilla työvälineillä tyytyväisempiä ja tuottavampia tekijöitä

Lue lisää

Etätyötä Euroopan Roadtripillä

Lue lisää

Uusi asiakaslehtemme on ilmestynyt!

Lue lisää
DG-päivät Peurungassa Fujitsu

Yritykset siirtyvät nyt hybridipilveen

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.