Markkinoiden paras teknologia tietojesi turvaksi

Monelle saattaa tulla uutena tietona, että tietoturva ja varmuuskopiointi ovat pääasiassa aina yrityksen vastuulla.

Varmuuskopiointipalvelu- ja tietoturva-alalla on useita palveluntarjoajia, Data Groupin yhteistyökumppaniksi on valikoitunut Storage IT.

Tietojen ja tiedostojen varmuuskopiointi on yrityksen elintärkeiden ja toiminnan jatkumisen kannalta kriittisten tietojen suojaamista. Toimilla turvataan liiketoiminnan jatkuminen mahdollisen kriisitilanteen sattuessa. Isolle osalle yrittäjistä saattaa tulla yllätyksenä se, että vaikka tiedot ja tiedostot ovat esimerkiksi Microsoftin käsissä, vastuu kaikista tiedoista ja datasta pysyy asiakasyrityksellä.

– On väärä uskomus, että kaikki säilyy aina tallessa ilman lisätoimia. Nykyään tiedot on suojattava toimitilojen tulipalon sijaan esimerkiksi työntekijän deletoinnilta ja muilta teknisiltä tuhoilta. M365:n puolella kaikki on tallessa pilvessä, mutta lisäsuojaaminen on asiakasyrityksen omalla vastuulla, Storage It:n Head On Sales Marketing Sampo Seppänen kertoo.

Data Group on käyttänyt Storage IT:n varmuuskopiointipalveluita vuodesta 2007 alkaen. Veeamin teknologia on tullut mukaan 2016, jonka jälkeen myös sitä on ollut mahdollista hankkia Data Groupin toimesta Storage IT:n kautta. Eikä pelkästään teknologiaa, vaan myös vahvaa osaamista.

– Tarjoamamme teknologia on todettu markkinoiden parhaaksi ja luotettavimmaksi. Kyseinen ratkaisu mahdollistaa myös sähköpostien (Exchange) suojaamisen, omien tiedostojen (OneDrive), jaettujen työtilojen (SharePoint) sekä Teamsin rakenteen ja datan suojaamisen.

Laitetiloja Suomessa ja Euroopassa

Veeam –ratkaisut ovat osa Storage IT:n tarjoamia varmuuskopiointipalveluita. Veeam on perustamisestaan asti, keskittynyt vahvasti virtuaalikoneiden varmuuskopiointien yksinkertaistamiseen. Yrityksestä on tullut nopeassa tahdissa alansa johtava yritys, jolla on nopein ja luotettavin tietojen palautus virtuaaliympäristöissä. Storage IT on todennut Veeamin tuovan erinomaisen lisän Storage IT:n omaan palveluvalikoimaan.

– Ensimmäinen versio M365:n datan suojaamiseen kehitetystä tuotteesta julkaistiin jo loppuvuodesta 2016. Ratkaisu ei siis ole mikään uusi tulokas ja se onkin käytössä jo lukuisilla asiakkailla Suomessa ja ympäri maailmaa, Veeamin Systems Engineer Janne Haatainen sanoo.

Storage IT luottaa vahvaan markkinajohtajaan, sillä Veeamilla on yli 8.5 miljoonaa suojattua käyttäjää. Varmuuskopiointituotteen erityisominaisuuksiin kuuluu se, että asiakkaalla on mahdollisuus itse valita datan tallennuskohde. Valtaosalla kilpailijoista ei ole tällaista vaikutusmahdollisuutta.

– Tallennuspaikan valinnassa on hyötyä esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa varmuuskopiot on saatava syystä tai toisesta sijoitettua Suomen rajojen sisäpuolelle. Sertifiointi on yksi hyvä kriteeri laitetilaa valittaessa. Storage IT:llä on oma laitetila Pohjois-Suomessa Kemijärvellä sekä kumppaneiden laitetiloja pääkaupunkiseudulla sekä Euroopassa.

Tarvittaessa dataa on mahdollista palauttaa kokonaisuudessaan ja myös muualle, kuin takaisin pilveen.

– Esimerkiksi DR –suunnitelmissa vaaditaan usein, että datan tulee olla palautettavissa, vaikka alkuperäinen palvelu ei olisi enää käytettävissä. Näin voidaan estää myös niin sanotun vendor lockin muodostuminen.

Varmuuskopiointi kuntoon

Kerro tilanteestanne ja varaa varmuuskopiointiasioiden läpikäynti tästä!

Varaa palaveri

 

Lue myös nämä

Valtaosa suomalaisista työntekijöistä käyttää omia tekoälytyökalujaan - Johtajat vasta pohtivat

Lue lisää

Tulostin kuukausihinnalla – Käyttövalmis tulostin, värit, ja huollot samassa paketissa

Lue lisää
Kalasteluviesti sähköpostihuijaus

Sosiaalinen hakkerointi - Suurin tietoturvariski

Lue lisää
Windows 11 ilmestyy

Kannattaako Windows 11 päivitys?

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.