Ergonomiatuotteet työpisteen ergonomia Contour
18.05.2021 |  Data Group & Contour Design

Kokeile ja kasaa itsellesi sopiva työpiste

Huono työergonomia voi aiheuttaa pitkäaikaisia ongelmia tuki- ja liikuntaelimistöön.

Kahden viikon ilmainen kokeilujakso kertoo, mikä ratkaisu sopii juuri sinulle.

Suomessa yksi sairaslomapäivä maksaa työnantajalle keskimäärin 300 euroa plus mahdolliset lääkärikulut. Kun summaan lisätään leikkaushoitoon menevät kulut, puhutaan jo tuhansista euroista.

– Monelle ergonomia tarkoittaa sitä, että sillä korjataan jo tulleita vammoja. Ei, vaan ergonomia pitäisi hoitaa jo ennen vammoja, jottei ongelmia pääsisi syntymään, sanoo Contour Designin avainasiakkuuspäällikkö Joonas Ruuskanen.

Huonot, kipua aiheuttavat asennot saattavat aiheuttaa esimerkiksi rannekanavaoireyhtymän tai jännetupen tulehduksen. Pahimmassa tapauksessa ne voivat vaatia jopa leikkaushoitoa ja pitkän sairasloman.

– Ongelmat alkavat usein siinä vaiheessa, kun siirrytään toimistosta etätöihin. Kannettava tietokone sopii hyvin sähköpostin tarkistamiseen, mutta ei pidempiaikaiseen työskentelyyn.

Ratkaisuksi Ruuskanen ehdottaa näppäimistön eteen asetettavaa RollerMouse-keskihiirtä.

– Annamme asiakkaalle 14 vuorokautta aikaa kokeilla hiiren toimivuutta omassa arjessaan. Myös ergonomisesti käden lepokulmaan säädettävää, yhden käden Unimouse-hiirtä saa testata ilman sitoumuksia kahden viikon ajan. Negatiiviseen kirjoituskulmaanasetettu näppäimistö Balance Keyboard yhdessä ergonomisen hiiren kanssa vähentää ranteeseen ja käsiin kohdistuvaa rasitusta tuntuvasti, kun käsien asento on oikea ja ne saavat levätä pöydällä rennosti.

– Contour Designin tuotteet ohjaavat monipuoliseen ja vaihtelevaan ergonomiaan. Näin ehkäisemme yksipuolisesta ja toistuvasta työskentelystä johtuvia niska-hartiaseudun sekä yläraajojen kipuja ja rasitusvammoja, Ruuskanen sanoo.

Tutustu RollerMouse-tuotteisiin tästä.

 

 

Lue myös nämä

Yrittäjän muistilista vuodelle 2022 - Ota nämä asiat haltuun

Lue lisää
Salasanojen hallinta parantaa tietoturvaa

Keskitetty salasanojen hallinta parantaa tietoturvaa

Lue lisää
Microsoft Office 365 varmuuskopiointi

Microsoft 365 -hinnoittelu muuttuu - Kuinka valmistaudut uudistukseen?

Lue lisää
DG-asiakaslehti 2 / 2021

Uusi asiakaslehtemme on ilmestynyt!

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.