Cat-puhelin lämpökamera

Kestävät lämpökameralla varustetut Cat-puhelimet sopivat kovaan työhön

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella otettiin kevään aikana käyttöön neljä CAT-erikoismatkapuhelinta, jotka ovat erityisen kestäviä ja niissä on lisäksi erilaisia työtä nopeuttavia ominaisuuksia, kuten lämpökamera.

Cat-puhelin lämpökamera

Viestimestari Jaakko Asikainen pitää puhelimien tärkeimpänä ominaisuutena kestävyyttä. ”Jos puhelimet ovat niin kestäviä, kuin valmistaja lupaa, niiden hankinta kannattaa. Meilläkin puhelimia rikkoutuu lähes viikoittain ja jos tämän mallin ansiosta puhelinten uusimistahti hidastuu, siitä koituu merkittäviäkin kustannussäästöjä.”

Valmistaja lupaa, että matkapuhelin on vesi- ja pölytiivis ja laite toimii niin korkeissa, kuin matalissakin lämpötiloissa. Se on myös kolhunkestävä. Puhelimet on valmistettu IP68 sekä MIL-SPEC 810H militarististen erityisvaatimusten mukaisesti.

Testikäytöstä on Asikaisen mukaan tullut myönteistä palautetta. Puhelin on kestävä ja käytettävyydeltään hyvä. ”Joitain ongelmia on ollut toiminnallisuudessa. Esimerkiksi ensihoitajat eivät ole saaneet poimittua suoraan viestistä puhelinnumeroa, mutta nyt se on saatu korjattua.”

Ensihoidossa puhelin joutuu kovaan käyttöön. Siksi ambulanssissa puhelinta kokeillaan pidempään. Myös Palomestari Clas Tallberg on kokeillut CAT-puhelinta ja havainnut sen hyväksi. Puhelin on hieman painavampi kuin tavalliset mallit, jolloin sen paino tuntuu selvemmin taskussa.

Lämpökamera puhelimessa

Palomestarien käyttökokemukset esimerkiksi lämpökameraominaisuuden hyödyntämisestä ovat positiivisia.

”Puhelimessa oleva lämpökamera on käyttökelpoinen, koska puhelin kulkee aina mukana. Kun rakennuspalossa pitää arvioida tilannetta lämpökameran avulla, mestarin ei tarvitse muistaa noutaa lämpökameraa, vaan hän voi käyttää puhelintaan. Jos tilanne sitä edellyttää, hänellä on myös mahdollisuus lähettää lämpökameran ottamia kuvia esimerkiksi johtokeskukseen”, Asikainen toteaa.

Tavoitteena säästöt

Vielä käytössä olevissa vanhoissa puhelimissa on suojakuoria ja panssarilasia. Esimerkiksi suojakuoret ovat puhelimisissa hankalia taskuun laitettavia. Siksi puhelimia myös usein menee rikki.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos tullee mahdollisesti hankkimaan muutamia kymmeniä puhelimia. Puhelimien hinnat liikkuvat halvimman perusmallin alle sadasta eurosta, kalleimman mallin lähes 700 euroon, jossa on muun muassa lämpökameraominaisuus.

”Kestävämmän puhelinmallin ansiosta laitteita ei tarvitse uusia entiseen tapaan ja mahdollista on myös vähentää varastossa olevien puhelinten määrää. Näin saavutetaan tarpeellisia säästöjä. ”, kertoo Asikainen.

Lähde: Pelastustieto-lehti

Tutustu Cat-puhelimiin tästä!

 

 

Lue myös nämä

Dell etätoimisto laitteet

Valitse oikein, säästä kustannuksia ja kuluta vähemmän

Lue lisää
DG Tietoturva

Nämä ovat suomalaisten yritysten kolme suurinta tietoturvaongelmaa

Lue lisää

F-Securen yritysliiketoiminta on nyt WithSecure

Lue lisää

Kaareva näyttö auttaa isojen kokonaisuuksien hallinnassa

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.