Windows 11 ilmestyy

Kannattaako Windows 11 päivitys?

Microsoft lupaa Windows 11:n käyttäjille ja yrityksille uusia ominaisuuksia sekä tuoreen ulkoasun. Windows 11 -käyttökokemus on hyvin samanlainen kuin Windows 10:ssä. Pieniä muutoksia ulkoasuun, joista näkyvimpiä ovat keskellä sijaitseva käynnistä-valikko, Teams-keskustelutoiminto sekä kohdistusvihjeet.

Uudet ominaisuudet

Tietoturva

Windows 11:ssä turvallisuus on sisäänrakennettuna, ja uudet turvallisuusteknologiat lisäävät suojaa. Windows 11 on Zero Trust -mallin käyttöjärjestelmä, joka suojaa dataa ja pääsyä laitteiden välillä. Turvallisuutta on parannettu tiiviissä yhteistyössä OEM-laitevalmistajien ja Microsoftin prosessorivalmistajakumppanien kanssa, jotta tietoturvallisuusvaatimukset vastaavat uhkaympäristön ja uuden hybridityöelämän tarpeita.

Laitteet tehokkaasti käyttöön

Microsoft on tehnyt yhteistyötä laitevalistajien kanssa Windows 11:n nopeuden ja tehokkuuden takaamiseksi, myös sen osalta, että se pystyy hyödyntämään entistä paremmin kosketus-, kynä- ja äänitoimintoja.

Uusi ulkoasu

Käyttöjärjestelmän ilmettä ja käyttäjäkokemusta on uudistettu ja yksinkertaistettu. Keskelle sijoitettu Käynnistä-valikko auttaa löytämään helposti ja nopeasti etsimäsi. Pilven ja Microsoft 365:n avulla Käynnistä-valikko näyttää viimeisimmät tiedostosi riippumatta siitä, millä laitteella niitä viimeksi tarkastelit, oli sitten kyseessä Android- tai iOS-laite.

Uudet toiminnot auttavat, että tarvittavat ikkunat näkyvät halutulla tavalla. Desktops-toiminnon avulla on mahdollista luoda erilliset työpöydät eri osa-alueille, kuten työlle, pelaamiselle tai opiskelulle, ja muokata niitä omien mieltymysten mukaan.

Teams-integraatio

Nyt voit olla yhteydessä keneen tahansa suoraan viestien ja chatin tai ääni- ja videopuheluiden kautta laitteesta tai alustasta riippumatta, oli kyseessä sitten Windows, Android tai iOS. Jos tavoittelemasi henkilö ei ole ladannut Teams-sovellusta, tehtäväpalkin kautta voi silti lähettää tekstiviestejä.

Windows 11 Teams-integraatio

Android-sovellusten tuki

Windows 11 on ensimmäinen Windows, johon on tulossa Android-sovellusten tuki. Myöhemmin tänä vuonna käyttäjät voivat löytää Android-sovelluksia Microsoft Storesta ja ladata niitä Amazon Appstoren kautta.

Kannattaako Windows 11 päivittää?

Windows 11 tulee korvaamaan Windows 10:n pian. Microsoft on ilmoittanut tukevansa Windows 10 -versioita 14.10.2025 saakka. Windows 10 on siis edelleen toimiva valinta jonkin aikaa.

  • Jos käytät Windows 10:tä ja et kaipaa muutoksia, päivitys ei ole vielä pakollinen.
  • Jos olet hankkimassa uutta laitetta, on Windows 11 suositeltava valinta.

Windows 11 ilmainen päivitys

Windows 11 on saatavilla lähes kaikkiin Windows 10 -laitteisiin ilmaisena päivityksenä Windowsin päivitysten kautta. Päivityksen saatavuuden näet Windowsin päivityksistä Aloita > Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Tarkista päivitykset. Jos näet alla olevan laatikon, on päivitys koneeseesi mahdollinen. 

Windows 11 päivitys

Kaipaatko lisätietoa?

Kysy lisää Windows 11 -päivityksestä!

 

 

 

Lue myös nämä

Työntekijät arvostavat nopeaa ja tietoturvallista verkkoa

Lue lisää
Dell etätoimisto laitteet

Valitse oikein, säästä kustannuksia ja kuluta vähemmän

Lue lisää
DG Tietoturva

Nämä ovat suomalaisten yritysten kolme suurinta tietoturvaongelmaa

Lue lisää

F-Securen yritysliiketoiminta on nyt WithSecure

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.