Windows 11 ilmestyy

Kannattaako Windows 11 päivitys?

Microsoft lupaa Windows 11:n käyttäjille ja yrityksille uusia ominaisuuksia sekä tuoreen ulkoasun. 

Windows 11 -käyttökokemus on hyvin samanlainen kuin Windows 10:ssä. Windows 11 tuo pieniä muutoksia ulkoasuun, joista näkyvimpiä ovat keskellä sijaitseva käynnistä-valikko, Teams-keskustelutoiminto sekä kohdistusvihjeet. Myös Copilot-tekoälytoimintoja on integroitu suoraan Windows 11 -käyttöliittymään. 

Kannattaako Windows 11 päivittää?

Windows 11 tulee korvaamaan Windows 10:n pian. Microsoft on ilmoittanut tukevansa Windows 10 -versioita 14.10.2025 saakka. Windows 10 toimii siis vielä jonkin aikaa, mutta päivittäminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen tuen päättymistä. 

Tuen päättymisen jälkeen työasemilla, jossa Windows versiota ei ole päivitetty, Microsoftin tuki loppuu. Tämän seurauksena Microsoft ei tarjoa enää uusia tietoturvapäivityksiä. Myös osa vanhoista ohjelmistoista voi lakata toimimasta, kunnes työasema päivitetään uudempaan versioon.

Älä asenna päivityksiä hallitsemattomasti

Jos yrityksellä on käytössä paikallinen AD-palvelin tai Microsoftin pilvipohjainen laitehallinta, voidaan Windows työasemille määrittää yhtenäinen päivityskäytäntö, jolloin päivitykset asentuvat määritettyinä aikoina työasemille.

Päivityskäytäntöjen avulla uudet Windows-päivitykset asentuvat työasemille porrastetusti. Näin päivitykset voidaan asentaa ensin testiryhmälle ja ne voidaan keskeyttää tilanteessa, jossa jokin ohjelmisto ei toimi enää päivityksien myötä. Kun korjaava päivitys saapuu, voidaan Windows-päivitykset kytkeä takaisin päälle.

Windows 11 ilmainen päivitys

Windows 11 on saatavilla lähes kaikkiin Windows 10 -laitteisiin ilmaisena päivityksenä Windowsin päivitysten kautta. Päivityksen saatavuuden näet Windowsin päivityksistä Aloita > Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Tarkista päivitykset. Jos näet alla olevan laatikon, on päivitys koneeseesi mahdollinen. 

Windows 11 päivitys

Kysy lisää Windows 11 -päivityksestä!

Uudet ominaisuudet

Tietoturva

Windows 11:ssä turvallisuus on sisäänrakennettuna, ja uudet turvallisuusteknologiat lisäävät suojaa. Windows 11 on Zero Trust -mallin käyttöjärjestelmä, joka suojaa dataa ja pääsyä laitteiden välillä. Turvallisuutta on parannettu tiiviissä yhteistyössä laitevalmistajien ja Microsoftin prosessorivalmistajakumppanien kanssa, jotta tietoturvallisuusvaatimukset vastaavat uhkaympäristön ja uuden hybridityöelämän tarpeita.

Microsoft Copilot -tekoälyavustaja

Windows 11 tarjoaa Microsoft Copilot tekälyavustajan, joka nopeuttaa käyttäjien töitä tarjoamalla keskusteluikkunan, jonka avulla tekoälyä voidaan kehottaa hakemaan tietoa tai suorittamaan tehtäviä. Lue lisää Copilotista.

Laitteet tehokkaasti käyttöön

Microsoft on tehnyt yhteistyötä laitevalistajien kanssa Windows 11:n nopeuden ja tehokkuuden takaamiseksi, myös sen osalta, että se pystyy hyödyntämään entistä paremmin kosketus-, kynä- ja äänitoimintoja.

Uusi ulkoasu

Käyttöjärjestelmän ilmettä ja käyttäjäkokemusta on uudistettu ja yksinkertaistettu. Keskelle sijoitettu Käynnistä-valikko auttaa löytämään helposti ja nopeasti etsimäsi. Pilven ja Microsoft 365:n avulla Käynnistä-valikko näyttää viimeisimmät tiedostosi riippumatta siitä, millä laitteella niitä viimeksi tarkastelit, oli sitten kyseessä Android- tai iOS-laite.

Uudet toiminnot auttavat, että tarvittavat ikkunat näkyvät halutulla tavalla. Desktops-toiminnon avulla on mahdollista luoda erilliset työpöydät eri osa-alueille, kuten työlle, pelaamiselle tai opiskelulle, ja muokata niitä omien mieltymysten mukaan.

Teams-integraatio

Nyt voit olla yhteydessä keneen tahansa suoraan viestien ja chatin tai ääni- ja videopuheluiden kautta laitteesta tai alustasta riippumatta, oli kyseessä sitten Windows, Android tai iOS. Jos tavoittelemasi henkilö ei ole ladannut Teams-sovellusta, tehtäväpalkin kautta voi silti lähettää tekstiviestejä.

Windows 11 Teams-integraatio

Android-sovellusten tuki

Windows 11 on ensimmäinen Windows, johon on tulossa Android-sovellusten tuki. Myöhemmin tänä vuonna käyttäjät voivat löytää Android-sovelluksia Microsoft Storesta ja ladata niitä Amazon Appstoren kautta.

  Kaipaatko lisätietoa?

  Kysy lisää Windows 11 -päivityksestä!

  Tutustu myös PalveluPakettiimme, jossa saat kaikki käyttöösi sopivat IT-laitteet ja -palvelut yhdellä kuukausimaksulla. Käytössäsi on jatkuvasti ajantasainen huollettu ja tietoturvallinen laitteisto, sekä kaikki tarvitsemasi sovellukset ja palvelut.

   

   

   

  Lue myös nämä

  Nykyinen tietoturvallisuustilanne vaatii ennakointia

  Lue lisää

  Valtaosa suomalaisista työntekijöistä käyttää omia tekoälytyökalujaan - Johtajat vasta pohtivat

  Lue lisää

  Tulostin kuukausihinnalla – Käyttövalmis tulostin, värit, ja huollot samassa paketissa

  Lue lisää
  Kalasteluviesti sähköpostihuijaus

  Sosiaalinen hakkerointi - Suurin tietoturvariski

  Lue lisää

  Ota yhteyttä

  Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.