Windows 11 ilmestyy

Kannattaako Windows 11 päivitys?

Microsoft lupaa Windows 11:n käyttäjille ja yrityksille uusia ominaisuuksia sekä tuoreen ulkoasun. Windows 11 -käyttökokemus on hyvin samanlainen kuin Windows 10:ssä. Pieniä muutoksia ulkoasuun, joista näkyvimpiä ovat keskellä sijaitseva käynnistä-valikko, Teams-keskustelutoiminto sekä kohdistusvihjeet.

Uudet ominaisuudet

Tietoturva

Windows 11:ssä turvallisuus on sisäänrakennettuna, ja uudet turvallisuusteknologiat lisäävät suojaa. Windows 11 on Zero Trust -mallin käyttöjärjestelmä, joka suojaa dataa ja pääsyä laitteiden välillä. Turvallisuutta on parannettu tiiviissä yhteistyössä OEM-laitevalmistajien ja Microsoftin prosessorivalmistajakumppanien kanssa, jotta tietoturvallisuusvaatimukset vastaavat uhkaympäristön ja uuden hybridityöelämän tarpeita.

Laitteet tehokkaasti käyttöön

Microsoft on tehnyt yhteistyötä laitevalistajien kanssa Windows 11:n nopeuden ja tehokkuuden takaamiseksi, myös sen osalta, että se pystyy hyödyntämään entistä paremmin kosketus-, kynä- ja äänitoimintoja.

Uusi ulkoasu

Käyttöjärjestelmän ilmettä ja käyttäjäkokemusta on uudistettu ja yksinkertaistettu. Keskelle sijoitettu Käynnistä-valikko auttaa löytämään helposti ja nopeasti etsimäsi. Pilven ja Microsoft 365:n avulla Käynnistä-valikko näyttää viimeisimmät tiedostosi riippumatta siitä, millä laitteella niitä viimeksi tarkastelit, oli sitten kyseessä Android- tai iOS-laite.

Uudet toiminnot auttavat, että tarvittavat ikkunat näkyvät halutulla tavalla. Desktops-toiminnon avulla on mahdollista luoda erilliset työpöydät eri osa-alueille, kuten työlle, pelaamiselle tai opiskelulle, ja muokata niitä omien mieltymysten mukaan.

Teams-integraatio

Nyt voit olla yhteydessä keneen tahansa suoraan viestien ja chatin tai ääni- ja videopuheluiden kautta laitteesta tai alustasta riippumatta, oli kyseessä sitten Windows, Android tai iOS. Jos tavoittelemasi henkilö ei ole ladannut Teams-sovellusta, tehtäväpalkin kautta voi silti lähettää tekstiviestejä.

Windows 11 Teams-integraatio

Android-sovellusten tuki

Windows 11 on ensimmäinen Windows, johon on tulossa Android-sovellusten tuki. Myöhemmin tänä vuonna käyttäjät voivat löytää Android-sovelluksia Microsoft Storesta ja ladata niitä Amazon Appstoren kautta.

Kannattaako Windows 11 päivittää?

Windows 11 tulee korvaamaan Windows 10:n pian. Microsoft on ilmoittanut tukevansa Windows 10 -versioita 14.10.2025 saakka. Windows 10 on siis edelleen toimiva valinta jonkin aikaa.

  • Jos käytät Windows 10:tä ja et kaipaa muutoksia, päivitys ei ole vielä pakollinen.
  • Jos olet hankkimassa uutta laitetta, on Windows 11 suositeltava valinta.

Windows 11 ilmainen päivitys

Windows 11 on saatavilla lähes kaikkiin Windows 10 -laitteisiin ilmaisena päivityksenä Windowsin päivitysten kautta. Päivityksen saatavuuden näet Windowsin päivityksistä Aloita > Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Tarkista päivitykset. Jos näet alla olevan laatikon, on päivitys koneeseesi mahdollinen. 

Windows 11 päivitys

Kaipaatko lisätietoa?

Kysy lisää Windows 11 -päivityksestä!

 

 

 

Lue myös nämä

ChatGPT:n tietoturvallisempi ja tarkempi versio - Bing Chat Enterprise

Lue lisää

Kuinka yrityksen tietoturvaa parannetaan?

Lue lisää
Salattu Sähköposti

Salattu Sähköposti - Turvallinen tapa lähettää ja vastaanottaa luottamuksellista tietoa

Lue lisää

DG:läisten kesäterveisiä - Mitkä alan haasteet ja trendit mietityttävät asiakkaita?

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.