IT-laitehallinta on tärkeää - Tehokkuutta ja tietoturvaa työskentelyyn

Työntekijöiden käytössä olevat IT-laitteet vaikuttavat ratkaisevasti heidän tyytyväisyyteensä ja tehokkuuteensa.

Kun olet ostamassa yrityksesi käyttöön It-laitteita, kuten tietokoneita, ota huomioon seuraavat asiat:

  • Mitä asennuksia, rekisteröitymisiä ja lisälaitteita koneen käyttöönotto vaatii
  • Miten vanhan koneen tiedot saa siirrettyä uuteen
  • Kuka huolehtii tietoturvasta, varmuuskopioinnista ja päivityksistä
  • Millaista huoltoa koneen ja järjestelmien ylläpito vaatii
  • Kuinka laite kierrätetään vastuullisesti ja tietoturvallisesti sen poistuessa käytöstä
  • Mistä käyttäjä saa tukea, jos omat taidot eivät riitä ongelmien ratkaisemiseen

1. Käyttöönotto

Jotta uuden tietokoneen kanssa pääsee töihin, pitää kaiken olla asennettu valmiiksi. Jos kone pyytää kirjautumaan monenlaisiin palveluihin, asentamaan sovelluksia, luomaan tunnuksia ja asentamaan lisälaitteita, tuhrautuu paljon aikaa, eikä voida olla varmoja, että kaikki on asennettu oikein.

Laitehallinnan avulla laite saadaan asennettua nopeasti käyttöön ja ylläpitäjä voi varmistaa, että siinä on valmiina oikeat asetukset, sovellukset, varmuuskopiointi ja tietoturvaratkaisu käytössä.

2. Ylläpito

Koneen ja järjestelmien ylläpito vaatii säännöllistä huolenpitoa. Ohjelmistojen päivitysten lisäksi on tärkeää seurata laitteen suorituskykyä ja reagoida mahdollisiin häiriöihin, kuten levyrikkoihin nopeasti. Usein viat voidaan korjata jo ennakkoon ja työhön ei tule ylimääräisiä katkoksia.

3. Tietoturva

Laitehallinnan avulla ylläpitäjä huolehtii uuden tietokoneen tietoturvasta, asentaa tarvittavat tietoturvaominaisuudet ja varmistaa, että kaikki päivitykset suoritetaan säännöllisesti. Varmuuskopiointi on myös kriittinen asia, jotta tärkeät tiedot säilyvät tallessa mahdollisten ongelmien sattuessa.

4. Kierrätys

Laitteen koko elinkaari on tärkeää huomioida jo hankintavaiheessa. Sopivalla valinnalla voidaan pienentää ympäristökuormaa ja tuoda säästöjä elinkaarikustannuksiin. Laadukas ja huollettu laite voidaan usein siirtää uusiokäyttöön ja sen arvo säilyy. Ennen kierrätystä laite on tyhjennettävä luotettavasti, jotta yrityksen ja henkilön tiedot eivät joudu vääriin käsiin.

5. Tuki

Tietotekniikan kanssa toimittaessa odottamattomia tilanteita tulee todennäköisesti vastaan. Käyttäjien tarpeisiin sopivat ja ylläpidetyt laitteet toimivat varmemmin, mutta on myös hyvä varmistaa, että ongelmiin saadaan nopeasti ratkaisu.

Käyttövalmiit IT-laitteet yritykselle kuukausihinnalla

Tutustu myös PalveluPakettiimme, jossa saat kaikki tarvitsemasi IT-laitteet ja -palvelut yhdellä kuukausimaksulla. Huolehdimme laitehallinnasta puolestasi ja yrityksesi työntekijät voivat keskittyä työnsä tekemiseen turvallisilla ja toimintavarmoilla laitteilla.

Tutustu PalveluPakettiin

 

 

Lue myös nämä

Data Group vahvistuu! - PH Data Oy liittyy DG-ketjuun 1.3.2024 alkaen

Lue lisää

24/7 infonäyttö yrityksille – Vestel-infonäytöt sopivat monenlaiseen käyttöön

Lue lisää

Microsoft 365 Copilot - Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää

Data Group vahvistuu! - DataSky liittyy DG-ketjuun 1.2.2024 alkaen

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.