Data Group SataIT toimitusjohtaja Jarkko Pippola

Haastattelussa yrittäjä Jarkko Pippola: ”Menestys syntyy luottamuksesta ja yhteistyöstä”

DG SataIT:n Jarkko Pippola kasvoi perheyritykseen, joka viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhliaan. 

Nuorempana Jarkko ei ajatellut jatkavansa vanhempiensa Aila ja Raimo Pippolan elämäntyötä Konekotka-yhtiössä, joka tunnetaan nykyään markkinointinimellä Data Group SataIT, mutta toisin kävi. Jarkko jätti 2000-luvun puolivälissä viiden vuoden työuransa pääkaupunkiseudulla ja palasi väliaikaisesti vanhempiensa avuksi Kotkaan. Tuo pesti jatkuu edelleen, mutta tänä päivänä hän vastaa yrityksen toiminnasta omistajana ja toimitusjohtajana.

- Olin koulun ja opiskelujen ohessa töissä yrityksessämme ja näin yrittäjien elämää läheltä. Myöhemmin Helsingissä työskennellessäni ajattelin, etten palaisi Kotkaan eikä minusta ainakaan yrittäjää tulisi, mutta muutin kuitenkin takaisin kotiseudulle perhesyiden takia. Yrittäjyys ei ole edelleenkään minulle itsestäänselvyys ja olen iloinen saadessani tehdä tätä työtä. Valmiiksi emme tule koskaan ja keskeneräisyyden tila onkin juuri se motivoivin. IT-ala on kiitollinen, sillä joka päivä tulee uusia mahdollisuuksia – menestys on eniten itsestä kiinni, kiteyttää Jarkko yrittäjyyttään.

Ajatuksia IT-alan muutoksesta sekä toimivasta IT-kumppanuudesta

IT on yritysten liiketoimintaa tukeva toiminto, joten IT-kumppanin pitää pysyä hereillä alan teknologisesta kehityksestä asiakkaidensa moninaisilla toimialoilla. Uusien teknologioiden ja ratkaisujen opiskelu on DG SataIT:n asiantuntijoille päivittäistä toimintaa, jota Data Group -ketju tukee päämiesten järjestämillä koulutuksilla ja tietotaidon jakamisella.

- IT-asiantuntijatalona olemme vahvasti mukana asiakkaidemme liiketoimintaa tukevissa kehitysprojekteissa. Meidän tehtävämme on tunnistaa eri teknologioiden ja ratkaisujen tarjoamat mahdollisuudet, joiden avulla asiakkaamme pystyvät työskentelemään tehokkaasti ja turvallisesti. Ajankuvaan kuuluu esimerkiksi se, että kyberrikolliset kehittävät koko ajan uusia tapoja tunkeutua IT-ympäristöihin, joten yritysten tulee olla yhä valveutuneempia tietoturvan suhteen. Tietoturvan kehittäminen onkin jatkuvaa toimintaa. Myös tekoäly tuo tullessaan uusia avautuvia mahdollisuuksia lähitulevaisuudessa.

Jarkon mukaan jatkuvassa muutoksessa osaavalle kumppanille ja hyvälle palvelulle on aina tarve. Hyvän asiakassuhteen ominaisuuksia ovat luottamus, rehellisyys ja läpinäkyvyys. Henkilöstön saa kiinni silloin, kun tarve on akuutti, ja kumppani käy aktiivista keskustelua asiakkaan kanssa hänen IT-ympäristönsä kehittämiseksi.

”Sallin hyvien asioiden tapahtua”

DG SataIT:llä arvoja ei määrittele johto, vaan koko henkilöstö. Yhdessä määriteltyjä ydinarvoja ovat luottamus, yhdessä onnistuminen, aito kumppanuus sekä rohkea uudistaminen. Toimitusjohtajalle on tärkeää antaa vastuuta työntekijöilleen. Kehittämistä tehdään pitkäjänteisesti ja oikea suunta määritellään yhdessä. Arvomaailmaa kuvaa hyvin henkilöstön yhteinen harrastus suunnistus, ja jo useampana vuonna DG SataIT on ollut mukana sekä Jukolan että Venlojen viesteissä yritysjoukkueilla.

- Johdon tulee sallia hyvien asioiden tapahtuvan - johtaminen perustuu luottamukseen, ihmisten kuuntelemiseen ja valmentavaan ajattelutapaan. Motivoitunut henkilöstö toimii tehokkaasti, hakee asiakkaille aina parhaat ratkaisut sekä menestyy yhteistyöllä.

Työn ja vapaa-ajan raja on häilyvä - perhe on tärkeä

Yrittäjyys on Jarkolle iso osa elämää, joten työtä ja vapaa-aikaa on vaikeaa erottaa toisistaan. Data Group -ketjun hallituksen puheenjohtajuus on hänelle mieluinen rooli oman työn ohessa, sillä se tuo perspektiiviä sekä antaa mahdollisuuksia uuden oppimiseen.

- Rajanveto on vaikeaa työn ja oman ajan välillä. Tärkeintä on pitää itsestään sekä fyysisesti että henkisesti hyvää huolta. Joskus kuormitus on aika kova, mutta olen oppinut tuntemaan itseni ja osaan ottaa aikaa palautumiselle. Monipuolinen liikunta sekä äänikirjojen kuuntelu, etenkin elämänkerrat, ovat minun tapani saada ajatukset pois työstä. Pyhitän myös aikaa läheisilleni. Elämä saa olla tavoitteellista, mutta unelmani on ennen kaikkea löytää rauha nykyhetkeen ja olla tyytyväinen elämään juuri tässä ja nyt.

Puhuessaan omasta arjestaan ja haaveistaan nostaa Jarkko uudelleen esiin henkilökunnan tyytyväisyyden merkityksen: "On tärkeää, että jokainen työntekijämme voi hyvin ja haluaa kehittää itseään. Meillä on pitkä yhteinen matka takana ja edessä. Koenkin, että työyhteisö on tärkeä osa perhettäni.”

 

DG SataIT 60-vuotta

 

Lue myös nämä

DG SataIT avasi toimipisteen Helsinkiin

Lue lisää
Microsoft 365 Copilot saatavilla kaikille yrtyksille_DG SataIT

Miten otat Microsoft 365 Copilot -tekoälyapurin turvallisesti käyttöön?

Lue lisää
Data Group SataIT toimitusjohtaja Jarkko Pippola

Haastattelussa yrittäjä Jarkko Pippola: ”Menestys syntyy luottamuksesta ja yhteistyöstä”

Lue lisää
Yoton ja DG SataIt aloittavat yhteistyön

Yonoton ja DG SataIT aloittavat yhteistyön

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.