Contour Design Ergonomia

Ergonomisesti myös etätyössä

Etätyön ergonomiaa on mahdollista parantaa niin junassa, mökillä kuin toimistollakin.

Ennen etätyötä ergonomisen työpisteen rakentaminen oli suhteellisen yksinkertaista, kun se tarvitsi tehdä vain yhteen paikkaan. Tänä päivänä etätyö on ennemminkin sääntö kuin poikkeus ja työpisteitä saattaa olla lukuisia.

Ergonomian tärkeys ei ole kuitenkaan hävinnyt mihinkään. 25 vuotta kivuttomamman tietokonetyöskentelyn puolesta toiminut Contour Design on kehittänyt uuden, helposti mukana kulkevan etätyöpisteen.

– Contour Design valmistaa ergonomisia hiiriä ja meidän päätuote on Red Dot -muotoilupalkittu keskihiiri, joka auttaa ehkäisemään ranne-, niska- ja hartiakipuja, sanoo Contour Designin Key account manager Joonas Ruuskanen. Pandemian myötä lähes kaikki toimistotyötä tekevät siirtyivät ainakin osittain kotikonttoreille ja vastuu työpisteen ergonomiasta siirtyi työntekijälle.

Contour Design - Ergonominen hiiri

Tutustu tuotteisiin tästä.

– Nyt kun etätyösuositus on päättynyt tai päättymässä ja paluu uuteen normaaliin tulee, on hyvä kiinnittää
huomiota omaan ergonomiaan. Työfysioterapeutti voi käydä työpaikalla tarkistamassa tilanteen, mutta etätyöpisteen ergonomiasta on hyvä keskustella työnantajan kanssa. Kukaan ei ole koskaan saanut potkuja sen takia, että on pyytänyt omaa ergonomiaa parantavia tuotteita, Ruuskanen sanoo.

Työntekijöiden ergonomiaan panostaminen tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin huonosta ergonomiasta johtuvien vaivojen hoitaminen jälkikäteen.

– Näkisin, että on työntekijän velvollisuus kertoa työnantajalle työergonomian puutteista ennen kuin tulee isompia ongelmia. Huonoon työergonomiaan pitää puuttua ajoissa, Ruuskanen sanoo.

Ergonomia kuntoon jokaisessa työpisteessä

Contour Design on kehitellyt mobiilityöympäristöön sopivan liikkuvan Travel kit -kokonaisuuden, joka on tarkoitettu kannettavan tietokoneen kanssa työskenteleville.

Ergonomiatuotteet työpisteen ergonomia Contour

– Travel kit sisältää keskihiiren, näppäimistön ja tuen kannettavalle tietokoneelle kätevässä suojapussissa. Tuotteet ovat langattomia ja toimivat yhdellä vastaanottimella. Yhdellä latauksella pärjää useamman kuukauden. Kannettavan tietokoneen tuki nostaa näytön oikealle korkeudelle niskan ergonomian kannalta.

Travel kitissä kaikki on mietitty valmiiksi ja ergonominen työpiste kulkee helposti mukana.

– Hyvällä työergonomialla voidaan ehkäistä suurin osa tietokonetyöskentelystä johtuvista ongelmista, joten siihen kannattaa panostaa myös hybridityöskentelyn aikana.

Tutustu tuotteisiin tästä

 

Lue myös nämä

Nykyinen tietoturvallisuustilanne vaatii ennakointia

Lue lisää

Valtaosa suomalaisista työntekijöistä käyttää omia tekoälytyökalujaan - Johtajat vasta pohtivat

Lue lisää

Tulostin kuukausihinnalla – Käyttövalmis tulostin, värit, ja huollot samassa paketissa

Lue lisää
Kalasteluviesti sähköpostihuijaus

Sosiaalinen hakkerointi - Suurin tietoturvariski

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.