Fujitsu toimisto

Ekologisesti kestävät laitteet auttavat ilmastotavoitteiden saavuttamisessa

Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä.

Ict-alan rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa on tärkeä, sillä sen osuus maailman sähkönkulutuksesta arvioidaan olevan 4−10 prosenttia ja kasvihuonekaasupäästöistä noin 3−5 prosenttia.

Myös monet toimialat ja organisaatiot osallistuvat ilmastotalkoisiin asettamalla päästövähennystavoitteita. Digitalisaation myötä ict-ratkaisujen ja -laitteiden määrä sekä niiden suhteellinen osuus yhteiskunnan hiilijalanjäljestä kasvavat entisestään. 

Fujitsun yritysvastuupäällikkö Milla Uusi-Pietilä, miten Fujitsu vastaa ilmastohaasteeseen ict-ratkaisujen toimittajana ja laitevalmistajana?

Pyrimme jatkuvasti vähentämään sekä oman toimintamme että asiakkaille toimittamiemme ratkaisujen ilmastovaikutuksia. Lisäksi hyödynnämme teknologista osaamistamme uusien ratkaisujen kehittämisessä. Innovatiivisilla teknologioilla on valtava potentiaali vähentää päästöjä eri toimialoilla liikenteestä teollisuuteen ja palveluihin. Ne auttavat toiminnan tehostamisessa sekä täysin uusien, ympäristöä säästävien toimintamallien kehittämisessä.

Miten Fujitsu pienentää valmistamiensa laitteiden hiilijalanjälkeä?

Hyödynnämme energiaa säästäviä teknologioita laitteiden valmistuksessa ja parannamme jatkuvasti valmistamiemme laitteiden energiatehokkuutta. Olemme jo vähentäneet laitteiden sähkönkulutusta 23 prosenttia vuoden 2013 tasosta. Optimoimme myös jatkuvasti laitetoimituksiin liittyvää logistiikkaa päästöjen vähentämiseksi. Suomessa laitekuljetukset ovat jo 90-prosenttisesti hiilineutraaleja.

Ict-laitteiden valmistus kuluttaa myös paljon materiaaleja. Miten Fujitsun laitteissa on otettu huomioon materiaalitehokkuus?

Otamme materiaalitehokkuuden huomioon laitteen koko elinkaaren ajalta suunnittelusta alkaen. Tärkeintä on valmistaa laadukkaita laitteita, jotka kestävät pitkään käytössä. Lisäksi pyrimme rakentamaan mahdollisimman kevyitä laitteita, joissa on mahdollisimman vähän osia ja materiaaleja, ja jotka on helppo hyödyntää kierrätyksessä joko kokonaisina, varaosina tai uusien tuotteiden materiaalina. Tällä hetkellä pystymme hyödyntämään jo yli 95 prosenttia kierrätetyistä materiaaleista.

Laitehankinnoista vastaavat ovat usein melkoisen urakan edessä selvittäessään laitteiden ympäristövaikutuksia. Mistä saa luotettavaa tietoa laitteiden ympäristöystävällisyydestä?

Julkaisemme verkkosivuillamme tietoja toimintamme ympäristövaikutuksista sekä valmistamiemme laitteiden energiankulutuksesta ja hiilijalanjäljestä. Fujitsun työasemilla on kansainvälinen TCO- tai EPEAT-ympäristömerkintä, jonka saadakseen laitteen on täytettävä erittäin tiukat ekologiselle ja sosiaaliselle kestävyydelle asetetut vaatimukset. Haluamme toimittaa mahdollisimman ympäristöystävällisiä laitteita, jotka auttavat asiakkaitamme pienentämään ympäristöjalanjälkeään. Kestävän kehityksen edistäminen on yhteinen tavoitteemme.

Milla Uusi-Pietilä

Milla Uusi-Pietilä
Fujitsun yritysvastuupäällikkö

 

 

Lue myös nämä

Tietoturva - Mitä yrityksen kannattaa huomioida puhelimien käytössä

Lue lisää

Nykyinen tietoturvallisuustilanne vaatii ennakointia

Lue lisää

Valtaosa suomalaisista työntekijöistä käyttää omia tekoälytyökalujaan - Johtajat vasta pohtivat

Lue lisää

Tulostin kuukausihinnalla – Käyttövalmis tulostin, värit, ja huollot samassa paketissa

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.