DG:läisten kesäterveisiä - Mikä on iso juttu IT:n lähitulevaisuudessa?

Kuka olet?

Rebecca, Kuopion Data Groupilta. Vapaa-aikaa vietän mielelläni läheisten kanssa sekä Netflixiä kuluttaen. Olen ollut mukana myös erilaisissa lasten -ja nuorten harrastustoiminnoissa, viimeisimpänä koodaus -ja robotiikka kerhojen vetäjänä. Talvisin löydän itseni usein puikot kädessä sukkia neuloen.

DG-laiset Rebecca

Toimin ensisijaisena kontaktina asiakkaille ongelmatilanteissa, joten ikinä ei tiedä mitä eteen tulee. Service Desk työskentely on siitä mukavaa, että päivät ovat aina erilaisia ja pääsee ratkomaan uusia ongelmia.

Mikä on asiakkaille tärkeää tai puhututtaa juuri nyt?

Tietoturva-asiat ja niiden merkitys korostuu päivä päivältä enemmän. Näen positiivisena asiana sen, että monet ovat alkaneet ottamaan tietoturvan vakavissaan ja kiinnittämään huomiota ratkaisuihin sen osalta.

Mikä on mielestäsi iso juttu IT:n lähitulevaisuudessa?

Pinnalla oleva tekoäly kohottaa päätään, joten se tuo varmasti paljon hyvää ja huonoa lähitulevaisuudessa. Jos saisin toivoa, niin IT:n isoin juttu tulisi olemaan tietoturvan ylläpitäminen -ja kehittäminen kaikilla osa-alueilla.

Rebeccan löydät Data Group Kuopiosta.

--------------

Kuka olet?

Olen Niko kohta 50v kaveri täältä Kajaanin Atk-Huolto Oy:stä. Olen toista kierrosta ko. yrityksessä töissä, kävin välillä pelaamassa rautakaupalla myyjää, mutta veri veti takaisin alalle.

DG-laiset Niko

Tällä hetkellä työni koostuu pääsiassa laitehuolloista, myynnin virittelystä ja toimistohommista (lemppari).

Mikä on asiakkaille tärkeää tai puhututtaa juuri nyt?

Tällä hetkellä suurimpina asioina, joita nousee asiakkaiden kanssa esille, on huoli tietoturvasta sekä yleiset saatavuusongelmat. Monin aloin tuntuu olevan puutteita ihan ihmeellisistä pienistä asioista. Vaikka pahimmat ongelmat materiaalien kanssa on ohitettu, niin silti monet projektit venyvät, kun puutteita toimituksissa esiintyy edelleen. 

Moottoripyörän kanssa saan vapaa-ajallani nollattua ajatuksia ja siirryttyä pois arjen ikeestä. Mikään ei tyhjennä mieltä samoin kuin pari päivää sateessa ajua 😊.

Nikon löydät Data Group Kajaanista.

 

 

Lue myös nämä

Microsoft 365 Copilot - Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää

Data Group vahvistuu! - DataSky liittyy DG-ketjuun 1.2.2024 alkaen

Lue lisää

Data Group vahvistuu! - Solinum liittyy DG-ketjuun 1.2.2024 alkaen

Lue lisää
Tietoturva ja tekoäly

Mikä on NIS2? - Uusi tietoturvalaki astuu voimaan tänä vuonna

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.