Blogi: Työajanseuranta yksinkertaiseksi ja helpoksi

Työaikalaki on monelle vieras käsite ja siitä onkin hyvä välillä muistutella. Laki nimittäin sanoo, että työnantajalla on velvollisuus pitää kirjanpitoa työajoista sekä työtunneista ja tämä on lain mukaan säilytettävä 2 vuotta. On siis muistettava arkistoida kirjatut tunnit työaikalain edellyttävällä tavalla. Työsuojeluviranomaiset voivat mahdollisesti haluta nähdä kirjaukset.

Laki ei ota kantaa miten työaikakirjanpito toteutetaan, mutta yleisesti sen halutaan olevan yksinkertaista ja nopeaa. Jotta virheitä ei syntyisi, on toiveena helppokäyttöinen työajanseurannan järjestelmä, jossa liittymä toimii niin mobiililaitteilla kuin tietokoneellakin. Rakennusalalla työajanseurantasovellus halutaan lisäksi työaikapäätteisiin, esim. NFC-laitteisiin. 

Eri ala, eri tarpeet

Monelle yritykselle riittää hyvinkin kevyt työajanseuranta. Esimerkkinä toimistotyöntekijä, jolla on säännöllinen työaika kahdeksasta neljään. Laajempia vaatimuksia työajanseuraamiseen on esimerkiksi rakennusalalla. Rakennusalalla kaivataan ryhtiä tuntikirjauksiin ja heillä on omat erityistarpeensa. Vaatimuksena on työntekijöiden perehdytykset, kulkuluvat, TR-mittaukset sekä verottajalle lähetettävät työntekijä- ja urakkaraportit. Erityisesti rakennusalalla halutaan käytön ja raportoinnin olevan niin yksinkertaista, että jokainen voi työmaalla kirjata tuntinsa helposti ja vaivattomasti, esimerkiksi omalla puhelimellaan.

"Erityisesti rakennusalalla halutaan käytön ja raportoinnin olevan niin yksinkertaista, että jokainen voi työmaalla kirjata tuntinsa helposti ja vaivattomasti, esimerkiksi omalla puhelimellaan."

Palkanlaskijalle toimiva työajanseuranta tuo valtavasti hyötyä. Palkanlaskijan työtä vähentää paljon kun työntekijän palkanlaskentaan vaikuttava tieto tulee suoraan hänelle tarkistettuna ja hyväksyttynä. Toki tiedon pitää olla oikein, mutta toimiva ja helppokäyttöinen järjestelmä edistää tätäkin. Uskallan väittää, että virheitä sattuu enemmän manuaalisella työllä ja tuntilappujen kiikuttamisella henkilöltä toiselle. 

Aameksen ratkaisut

Visma Entry työajanseuranta -ohjelma on sopiva kaikille toimialoille ja muokattavissa täysin asiakkaan toiveiden mukaan. Esimerkiksi lomakkeet ja raportit voidaan erittäin helposti muokata juuri sen näköisiksi kun asiakas haluaa. Työajat, saldot, ylityöt, kilometrit ja päivärahat saa Entrylla kirjattua todella nopeasti esim. mobiilisovelluksella, ja itse käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen. Integraatioita eri taloushallinnon järjestelmiin on valmiina esim. Novaan ja Fivaldiin, ja niitä voidaan toteuttaa muihinkin ohjelmiin. Tästä kannattaa olla yhteydessä meihin ja kysyä lisää!

"Työajat, saldot, ylityöt, kilometrit ja päivärahat saa Entrylla kirjattua todella nopeasti esim. mobiilisovelluksella, ja itse käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen."

Toinen tarjoamamme ratkaisu on Visma Movenium. Tämä on erityisesti rakennusalalle suunniteltu kokonaisuus. Movenium sisältää hyvin helppokäyttöiset ja monipuoliset työkalut, joita voi käyttää kaikilla laitteilla. Movenium on kehitetty täysin rakennusalalle asiakaslähtöisesti ja sillä luonnistuu työmaan johtaminen, raportointi ja hallinnointi. Movenium soveltuu niin urakoitsijalle kuin pääurakoisijallekin ja auttaa hallitsemaan kokonaisvaltaisesti työmaata yhden yksinkertaisen käyttöliittymän avulla. Moveniumin yksi mainitsemisen arvoinen valtti on sen muokattavuus. Täysin toiveiden ja tarpeiden mukaan muokattavissa oleva palvelu, johon voi lisätä omia kenttiä, logoja sekä käyttäjien kuvia. Moveniumin käyttäjät ovat antaneet kiitosta asiakaslähtöisestä sovelluskehityksestä ja yksinkertaisesta käyttöliittymästä.

Nämä järjestelmät mukautuvat oikein hyvin erilaisiin käyttötarpeisiin ja kerromme niistä mielellämme lisää! Halutessanne voitte myös kokeilla maksutta näitä Visma Entryn tai Moveniumin palveluita.


Jos haluatte, että aktivoimme teille maksuttoman koekäytön, niin ota yhteyttä allekirjoittaneeseen. 

Annina Vuori

Annina Vuori

+358 400 402 654

annina.vuori@aames.fi

Lue myös nämä

aames-devoca-webinaari-2022

Webinaari 13.5.2022 klo 10-11 - Visma Nova ja Devoca -integraatio

Lue lisää
aames-referenssit-herokuva

Aames ja Intrum yhteistyöhön siivittämään pk-yritysten menestystä ja kasvua

Lue lisää
visma-nova10-webinaari

Webinaari 17.2.2022 klo 13-14 - Visma Novan uudistettu myyntitilaus

Lue lisää
Visma Toiminnanohjaus (ERP)

Visma Nova vuodenvaihdeopas 2022

Lue lisää

Ota yhteyttä

Hyväksyn verkkopalvelun käyttöehdot.